Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Újszülött mellett tanulás...

Újszülött mellett tanulás megokdható?

Figyelt kérdés

Előre is bocsánat, ha hosszú lesz :)

Pénzügyi ügyintézőként végeztem 10 éve, tehát elég régi az élmény, és nem is dolgoztam benne. Sikerült még az iskola alatt egy gyárban elhelyezkednem, és elég szépen emelkedett a fizetésem, és így ott is ragadtam. Onnan jöttem el táppénzre, most várjuk az első babánkat, április végén szülök.

A férjem mezőgazdaságban dolgozik, 7-4-ig szezonon kívül, de áprilistól egész télig gyakran este 6 vagy 8-ig is. Így nagyrészt nekem kell a gyerekkel kapcsolatos dolgokat ellátni. Pl. majd óvodába hozni vinni stb. Valószínű emiatt sem tudok majd visszamenni a régi helyemre, túlórázni és műszakolni.

Most adódott egy olyan lehetőség, hogy egyik ismerős szólt, hogy a két pénzügyese egyszerre megy nyugdíjba kb. 2-2,5 év múlva. Mivel tudja, hogy meg akarom csinálni a mérlegképes könyvelőt, ezért gondolt rám, hátha lenne kedvem majd nála dolgozni. Pont végeznék ( jó esetben) az iskolával, tudnék menni betanulni, kb. 5 percre van a lakásunktól, útbaesik a bölcsi és az ovi..

Viszont az iskola 3 nappal a szülés kiírt dátuma után kezdődne. Távoktatás, így csak vizsgákra kéne bejárnom, de félek, hogy a baba kárára menne, esetleg én lennék túl fáradt vagy nyűgös. Nem tudom előre milyen lesz a babánk, a pénzt meg sajnálom kidobni az ablakon, közel 300.000 Ft.

Szóval a kérdésem lényegében annyi, hogy bele mernétek-e vágni, illetve volt-e valaki hasonló helyzetben?

2019. márc. 29. 08:49
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
18%

Én vendéslátós voltam, és gyed alatt végeztem el egy TB és bérügyintéző OKJ-t.

Szombatonként volt oktatás, a férjem maradt otthon a fiunkkal. Vagy nagyon ritkán anyósom, ha férjem dolgozott.

Szerintem megoldható, ha megbeszélitek, hogy a férjed pl hétvégente a kicsivel van, addig te tudsz tanulni. Van esetleg más segítséged?

Előre nem lehet megjósolni, hogy milyen lesz a babával. Van, akinek nyugodt babája van, és "fél kézzel" ellátja, nem megterhelő neki, van akinek hasfájós extra anyás a babája, és az első évet "zombiként" csak túléli... És a kettő között is sok árnyalat van.

Szóval ezt nem lehet előre megjósolni.

2019. márc. 29. 09:03
 2/11 anonim ***** válasza:
32%

Felejtős. Ha van egy bármikor bevethető nagyi, akkor esetleg ősszel elkezdeném. Ezek a tanfolyamok egy évben többször is indulnak, pláne a távoktatásos.

Egy újszülött mellett örülsz, ha gondolkodni tudsz. Ez 100% figyelmet igényel. Ha minden oké, kb fél éves korától belevágnék.

2019. márc. 29. 09:26
 3/11 anonim ***** válasza:
55%
Szia. Az első pár hétben tényleg necces. Milyen gyakran indul ez a képzés? Ha mondjuk szeptemberben újra indul, arra már bátran jelentkeznék. Az én kisfiam májusban született, szeptembertől lettem egyetemista. Megoldható a tanulás, ha tényleg akarja az ember.
2019. márc. 29. 09:40
 4/11 anonim ***** válasza:
50%
Nézd, van aki egyetemet végez el gyes alatt, és van, aki beke akar halni csak az otthoni teendőkbe a gyerek mellett
2019. márc. 29. 10:06
 5/11 anonim ***** válasza:
44%
Ja, persze. Csak a gyes a gyerek 2 éves korától van, egy újszülött igényei egy cseppet mások. Persze csak ha nem a nagyszülőnek, meg az állami intézmények terhére vállalta valaki. Semmiről nem marad le senki, ha szeptemberben kezdi a tanfolyamot. Nem mondta senki, hogy lehetetlen vagy belehalna a kérdező. Mindössze annyit,hogy amíg nem is ismeri a babáját, amíg éjszkáznia kell és emellett szoptat, tornáztat, altat, sétál a babával, háztartást vezet stb, addig felesleges teher bezsúfolnia egy tanfolyamot. Ettől persze mindenki maga dönti el.
2019. márc. 29. 10:20
 6/11 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat. Igen, én sem attól félek, hogy belehalnék, csak a férjem pl. semmiben szinte nem tud segíteni, a nagyik is dolgoznak még. Én is úgy gondolom, hogy várok még kicsit, a háztartás is nagyrészt az enyém, na jó, a férjem el szokott mosogatni, ha hazaér :)
2019. márc. 29. 10:30
 7/11 anonim ***** válasza:
85%

Én egy újszülött mellől nem mennék el rögtön tanulni.

Ha 2,5 év múlva üresedik meg a hely, akkor meg ráérsz ezzel, nem a szülőszobáról tanterembe rohanni.

Mellesleg a mostani szakmád is versenyképes, sokat ismerek aki ezzel könyvel...

2019. márc. 29. 10:31
 8/11 anonim ***** válasza:
41%
Nekem ment újszülött mellet is, így diplomáztam. Pedig a nagyszülők nincsenek itt a közelben. Benne volt a dologban, hogy mind a két gyerekhez 2 hétig kellett csak éjszaka kelnem, utána egyáltalán nem és napközben is úgy aludtak, ahogy a nagykönyveben megvan írva :) Viszont a kezdés időpontja nálad túl korai, előfordulhat, hogy addig meg sem születik a baba. Későbbi időpontot keresnék.
2019. márc. 29. 13:57
 9/11 anonim ***** válasza:
32%
Egyetemet is el lehet végezni gyerek mellett, ez meg csak egy tanfolyam.
2019. márc. 29. 16:59
 10/11 anonim ***** válasza:
69%
Én anno szeptemberben kezdtem egy kétéves képzést, októberben született a fiam. Gond nélkül megcsináltam. Oké, néha nehéz volt, de a párhetes baba mellett szerintem könnyebb volt tanulni, mint amikor már 1-2 éves volt. De amúgy én annyira rákaptam, hogy a nagyfiam iskolás koráig végig tanultam, megszakítás nélkül, fura is volt, amikor a kicsi megszületett, hogy nem járok semmilyen suliba mellette. Azért amikor másfél éves volt, gyorsan be is iratkoztam egy egyéves OKJ képzésre :D Kellett amúgy a munkámhoz, pontosabban ahhoz, hogy jobb munkakört kapjak, de szívesen is tanultam. Most meg erősen gondolkodom egy második diplomán, de azért ebbe nem biztos, hogy belevágok már, két gyerek, munka, és egy sokat dolgozó férj mellett, nulla nyugdíjas nagyszülővel lehet, hogy ez már nagy falat lenne. Az első diplomámat is gyerek mellett szereztem, de akkor nem dolgoztam mellette, és jóval fiatalabb is voltam, valahogy akkor jobban ment. De adtam magamnak egy évet gondolkodni.
2019. márc. 29. 19:50
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!