Újszülött mellett tanulás megokdható?
Előre is bocsánat, ha hosszú lesz :)
Pénzügyi ügyintézőként végeztem 10 éve, tehát elég régi az élmény, és nem is dolgoztam benne. Sikerült még az iskola alatt egy gyárban elhelyezkednem, és elég szépen emelkedett a fizetésem, és így ott is ragadtam. Onnan jöttem el táppénzre, most várjuk az első babánkat, április végén szülök.
A férjem mezőgazdaságban dolgozik, 7-4-ig szezonon kívül, de áprilistól egész télig gyakran este 6 vagy 8-ig is. Így nagyrészt nekem kell a gyerekkel kapcsolatos dolgokat ellátni. Pl. majd óvodába hozni vinni stb. Valószínű emiatt sem tudok majd visszamenni a régi helyemre, túlórázni és műszakolni.
Most adódott egy olyan lehetőség, hogy egyik ismerős szólt, hogy a két pénzügyese egyszerre megy nyugdíjba kb. 2-2,5 év múlva. Mivel tudja, hogy meg akarom csinálni a mérlegképes könyvelőt, ezért gondolt rám, hátha lenne kedvem majd nála dolgozni. Pont végeznék ( jó esetben) az iskolával, tudnék menni betanulni, kb. 5 percre van a lakásunktól, útbaesik a bölcsi és az ovi..
Viszont az iskola 3 nappal a szülés kiírt dátuma után kezdődne. Távoktatás, így csak vizsgákra kéne bejárnom, de félek, hogy a baba kárára menne, esetleg én lennék túl fáradt vagy nyűgös. Nem tudom előre milyen lesz a babánk, a pénzt meg sajnálom kidobni az ablakon, közel 300.000 Ft.
Szóval a kérdésem lényegében annyi, hogy bele mernétek-e vágni, illetve volt-e valaki hasonló helyzetben?
Én vendéslátós voltam, és gyed alatt végeztem el egy TB és bérügyintéző OKJ-t.
Szombatonként volt oktatás, a férjem maradt otthon a fiunkkal. Vagy nagyon ritkán anyósom, ha férjem dolgozott.
Szerintem megoldható, ha megbeszélitek, hogy a férjed pl hétvégente a kicsivel van, addig te tudsz tanulni. Van esetleg más segítséged?
Előre nem lehet megjósolni, hogy milyen lesz a babával. Van, akinek nyugodt babája van, és "fél kézzel" ellátja, nem megterhelő neki, van akinek hasfájós extra anyás a babája, és az első évet "zombiként" csak túléli... És a kettő között is sok árnyalat van.
Szóval ezt nem lehet előre megjósolni.
Felejtős. Ha van egy bármikor bevethető nagyi, akkor esetleg ősszel elkezdeném. Ezek a tanfolyamok egy évben többször is indulnak, pláne a távoktatásos.
Egy újszülött mellett örülsz, ha gondolkodni tudsz. Ez 100% figyelmet igényel. Ha minden oké, kb fél éves korától belevágnék.
Én egy újszülött mellől nem mennék el rögtön tanulni.
Ha 2,5 év múlva üresedik meg a hely, akkor meg ráérsz ezzel, nem a szülőszobáról tanterembe rohanni.
Mellesleg a mostani szakmád is versenyképes, sokat ismerek aki ezzel könyvel...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!