Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Újszülött mellett tanulás...

Újszülött mellett tanulás megokdható?

Figyelt kérdés

Előre is bocsánat, ha hosszú lesz :)

Pénzügyi ügyintézőként végeztem 10 éve, tehát elég régi az élmény, és nem is dolgoztam benne. Sikerült még az iskola alatt egy gyárban elhelyezkednem, és elég szépen emelkedett a fizetésem, és így ott is ragadtam. Onnan jöttem el táppénzre, most várjuk az első babánkat, április végén szülök.

A férjem mezőgazdaságban dolgozik, 7-4-ig szezonon kívül, de áprilistól egész télig gyakran este 6 vagy 8-ig is. Így nagyrészt nekem kell a gyerekkel kapcsolatos dolgokat ellátni. Pl. majd óvodába hozni vinni stb. Valószínű emiatt sem tudok majd visszamenni a régi helyemre, túlórázni és műszakolni.

Most adódott egy olyan lehetőség, hogy egyik ismerős szólt, hogy a két pénzügyese egyszerre megy nyugdíjba kb. 2-2,5 év múlva. Mivel tudja, hogy meg akarom csinálni a mérlegképes könyvelőt, ezért gondolt rám, hátha lenne kedvem majd nála dolgozni. Pont végeznék ( jó esetben) az iskolával, tudnék menni betanulni, kb. 5 percre van a lakásunktól, útbaesik a bölcsi és az ovi..

Viszont az iskola 3 nappal a szülés kiírt dátuma után kezdődne. Távoktatás, így csak vizsgákra kéne bejárnom, de félek, hogy a baba kárára menne, esetleg én lennék túl fáradt vagy nyűgös. Nem tudom előre milyen lesz a babánk, a pénzt meg sajnálom kidobni az ablakon, közel 300.000 Ft.

Szóval a kérdésem lényegében annyi, hogy bele mernétek-e vágni, illetve volt-e valaki hasonló helyzetben?

2019. márc. 29. 08:49
1 2
 11/11 anonim ***** válasza:
87%

A kérdés úgy szólt, hogy újszülött mellett lehet-e. Szerintem nem. Nekem az első félév maga volt a pokol, bár nálunk ebbe a gyereken kívül még egy tényező belejátszott, azt most hagyjuk is, de örültem, ha néha tudtam aludni 3 óránál többet egyhuzamban.

Mindenki legyintett, ha a nehézségeimről beszéltem, hogy jaj, az semmi ahhoz képest, amikor majd elindul.

Hát, nem lett igazuk. A 7. hónaptól minden egyre könnyebb lett, elmúlt a hasfájás, nem kellett állandóan "szórakoztatni", mert elszórakoztatta magát, és napról napra egyre többet tudtam pihenni is.

Én semmiképp sem vágnék bele újszülött mellett semmibe, később viszont már simán véghezvihető.

2019. márc. 30. 02:20
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!