Újszülött mellett mennyi időtök van?
Rengeteg időm volt. Korán reggel keltem két óra alvás után, edzettem egy órát, nehogy eltunyuljak. Sajnos ennyi alvásidőre még szükségem van, de dolgozom azon, hogy még hatékonyabban tudja aludni ébren. Edzés után kiugrottam a kertbe, míg a srácok aludtak, felkapáltam egy hektárt, feltöltöttem ugyanennyi krumplit. Mire visszatértem, kelt a gyerek, vele foglalkoztam. Aztán délelőtt dolgoztam a három vállalkozásomban, meg végeztem a két OKJ-t a levelezős diploma mellett. Haladtam egy keveset a phd disszertációmmal is, ha jól logisztikáztam. Ha nyűgösebb volt a gyerek, akkor ez sajna nem sikerült. Természetesen a háztartást folyamatosan és magas szinten vezettem, hiszem milyen nő is lennék ha nem várna frissen főtt étel a ház urát. Estére egy kicsit összekaptam magam hogy joyfully available legyek az uramnak, hiszen nem hanyagolhatom el.
Mióta nagyobb, azóta szerencsére nem ilyen nehéz szervezni ezt a pár apró dolgot, azóta sikerrel beiktattam a mandarin nyelvórákat is. Ha még nagyobb lesz végre és felszabadul újabb adag időm, akkor elkezdem a jogsit remélhetőleg. Buszra.
7-es: buksisimi. Ügyes voltál!
Nem érted, hogy más miért nem tudja olyan szuperül csinálni mint te? Két okból, nem olyan a gyereke mint a tiéd, ő maga sem olyan mint te.
Megjegyendő te is fent vagy a gyakorin és elég gyorsan sikerült válaszolnod is, plusz jó hosszan... De te nem itt cseszed az idődet 😅
Újszülött korukban szó szerint csak ettek-aludtak a gyerekeim, rengeteg időm volt. A házban patika rend és pihenni is tudtam sokat.
Aztán ez gyorsan véget ért! Az első lányom nagyon hasfájós volt 6 hetes korától, ugyan ez volt amit te írsz, hogy 10 percenként vissza kellett ringatni, vagy pedig rajtam aludt, úgy aludt csak nagyobb mennyiséget. De aztán egyre többet volt ébren és olyankor jól elvolt magában, már nézelődött, leraktam a játszószőnyegre, szóval ez szerencsére csak átmeneti állapot volt.
A fiam egy sokkal nyugodtabb baba, de neki is volt azért olyan időszaka, amikor nyűgösebb volt.
De én mindig próbálkoztam, hogy ide rakom, oda rakom. Kiságy, játszószőnyeg, adamo, pihenőszék stb. Egyik csak bejön.
Az ikrek az első 2 hónapban ettek aludtak, de csendben örültem a szerencsémnek, nem pedig más anyukában keltettem emiatt lelkifurdalást. Mert, hogy ez színtiszta szerencsén múlt nálam, nem én voltam a szuperanyu.
De azért az adamo ❤️ volt a legjobb barim.
“ joyfully available legyek az uramnak”
😂😂
A lányomnál soha semmire nem volt időm. Ez kb 4 éves koráog tartott 😅
Az ikrek mellett bármit lehetett csinálni. A 2 gyerekkel többet haladok a házimunkával, mint annó az eggyel.
Nyilván rutinisabb is vok a szervezésven, de a nagy max 10-20 perceket aludt (éjjel se sokkal többet) egyszerre, még a kicsik alszanak napközben is szépen.
Nagyon nem mindegy h egyáltalán mennyire vagy kipihent, és h milyen habitzsú a gyermek
Most 6 hónapos a babám. Kb. 3 hónapos koráig álombaba volt, evett és aludt, mindenre volt idő. Aztán utána kezdett kinyílni neki a világ, onnantól "melósabb". A takarítás eléggé háttérbe szorult, persze nincs retek, a legfontosabbakat megcsinálom ha időm engedi. Eleinte stresszeltem ezen, hogy útisten a házimunka. Már nem izgatom magam ezen, majd meglesz csinálva nem fog elszaladni.
Az viszont nagy mázli, hogy pár hetes korától átalussza az éjjszakát, kb reggel olyan fél 6 és fél 7 között kel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!