Előre leszögezném, hogy nem szeretnék megbántani senkit, egyszerűen tényleg csak érdekel mások látásmódja. Követek egy youtuber anyukát, akik most költöztek egyik Bp. belvárosi (körfolyosós, nagy belmagasságos, parkettás, nagy ajtós) lakásból a másik ugyanolyanba. Teljesen oda van érte, és mondta is, hogy ők sosem költöznének kertes házba. Én ezen totál ledöbbentem, szerintem gyereket nevelni nem lehet egy ilyen ingatlanban. Nem tudsz szellőztetni, mert csak a büdös levegő jön be, zaj (villamos, autók stb), nincs kert, nem tudtok lemenni sétálni se, mert nincs hova, a gyereked nem ismer meg egy növényt, vagy egy állatot közelről, nincs tér/levegő semmi.. Akik hasonlóan gondolkodnak, elmondjátok mégis mi jó benne?
Hát, én kertes házban élek, csendes, nyugodt, gyönyörű helyen. Egy pillanat alatt elcserélném bármikor egy panelre. A gyerekem sosem szeretett a kertben játszani. Én utalok kertészkedni, a férjem szintén. Télen az agyvérzés kerülget a holapatolastol, ősszel a felavelek söprögetésétől. Folyamatosan költeni kell valamire, , mert hopp, most a kerítés öregedett el, hopp, most a szél vitte le a cserepet. Plus 3 szintes házról beszelünk, a takarítása se két perc. Emellett kb meghalok, ha fel kell mennem a legfelso szintre, annyira nem birom a lepcsozest.
2021. máj. 8. 07:09
22/42 anonim válasza:
Mi is kertes házban élünk Bp. peremkerületében. Egy régi ház volt, amit teljesen felújítottunk. Annyi szerencsénk volt, hogy jókor vettük, de amit rá költöttük az rengeteg. Most úgy ahogy kész van, de mindig van rá mit költeni. Rengeteg munka van vele, a kerttel főleg. Egy lakásra nem kell annyit költeni, nem kell mindig javítani valamit pl. tető, kerítés, kapu, terasz stbstb. Ez rengeteg idő, energia és rengeteg pénz. Mi szeretjük, élvezzük, nem sajnáljuk rá és szerencsére tudunk is rá költeni. De van olyan, akinek erre nincs ideje és/vagy pénze. És igen, én sem költöznék belvárosba, de előttem leírták az előnyeit is.
2021. máj. 8. 07:14
23/42 A kérdező kommentje:
Azért azokra a körfolyósós házakra még többet lehetne költeni, ahhoz, hogy elfogadható legyen, de gondolom nincs annyi pénze a lakóközösségnek. Múltkor ügyvédhez mentem az 5. kerületbe, egy ilyen lakásban volt az iroda, konkrétan fekete volt a fal a lépcsőházban, undorító volt az egész. És azért a lakások is jópár évesek már, szóval az, hogy nem költenek rá, nem azt jelenti, hogy jól néz ki. De mindenki éljen ott, ahol boldog tud lenni az is igaz, csak szerintem furcsa, hogy mit lehet csinálni 4 gyerekkel bezárva egy lakásba, mert azért az hogy ott az állatkert az nem egy mindennapos program.. (privi kérdése válasz: nem Pixyre)
2021. máj. 8. 09:02
24/42 anonim válasza:
Nekik az tetszik. Lemennek sétálni egy parkba, meg elmennek kirándulni bárhova máshova, ahova a többi. Bőven megismerkedhetnek a természettel.
2021. máj. 8. 09:46
25/42 Tepfal válasza:
Miért nem lehet mindennapos program az állatkert, ha a közelben laksz? Lehet bérletet venni, ami olcsóbb, mint amennyit gyerek miatt benzinre költesz, ha faluban laksz. Mi szinte minden nap jártunk.
2021. máj. 8. 12:43
26/42 anonim válasza:
Persze, lehet menni parkba, Allatkertbe, jatszoterre stb. De azert az nem ugyanaz mint egy sajat kert, ahova csak kikuldod a gyereket, akar egyedul is.
23. Amirol te irsz, azt kozesen a lakoknak kene megcsinaltatni vagy kozoskoltsegbol kolteni ra. En arra gondolok, h egy lakast felujitassz, megvan a furdo, a konyha, szobak. Burkolas, festes es kesz. Ezzel ellentetben egy hazon ahogy fent is emlitettem rengeteg egyeb dolog van, amire kolteni kell, idot raforditani, dolgozni vele. Ez sokaknak nem fer bele. Sajat tapasztalat, tenyleg allandoan van vele valami.
2021. máj. 8. 12:54
27/42 anonim válasza:
"De azert az nem ugyanaz mint egy sajat kert, ahova csak kikuldod a gyereket, akar egyedul is."
Na és mit csináljon a gyerek a kertben egyedül?
2021. máj. 8. 13:12
28/42 anonim válasza:
27 Nem is tudom. Az én másfél évesem tök jól feltalálja magát. 🤷
2021. máj. 8. 13:15
29/42 anonim válasza:
Egyedül hagyod a másfél évest a kertben?
2021. máj. 8. 13:20
30/42 anonim válasza:
Igen. Miért mi baja lesz? Folyamatosan figyelem az ablakból merre jár. Sőt jobbat mondok. Még cipő sincs a lábán. 😲😲😲
A mi udvarunk. Tudja hova mehet. Én meg tudom, hogy nincs semmi mérgező és nem is vesz semmit csak úgy a szájába. Belépni sem tud semmibe. És mint mondtam az ablakból figyelek rá.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!