Belvárosi lakásban gyereket nevelni?
Nekünk is egy körfolyosós, belvárosi polgári lakásunk volt. Imádtam. Megvolt a stílusa alapból, de gyönyörűen fel lett újítva, nagyon szerettünk ott lakni. Mikor terhes lettem, arra jutottunk, hogy eladjuk és veszünk az árából az egyik külső kerületben kertes házat, mondván, "milyen jó lesz az gyerekkel".
14 éve költöztünk el, azóta nagyon ritkán éreztem azt, hogy ez mennyire megérte és jó döntés volt. A lányunk utál kint lenni, kicsiként is kb menekült be az udvarról. Pedig volt játszótere, homokozója, mindene. Nem szerette a kertet soha. Sőt, valamelyik nap megkaptuk, hogy minek kell nekünk kertes házban élni, adjuk el és vegyünk egy lakást, sokkal kényelmesebb. :DDD Hát majdnem kiraktam a kocsiból, mit ne mondjak.
Én lakásban nôttem fel, de már 15 éve Bp. külvárosában kertes házban élek, a gyerekeim is ide születtek.
Talán ami a belváros elônye, hogy tényleg minden karnyùjtásnyira van. Tiniként meg nem kell 1-1,5 órát hazautazni egy buliból, koncertrôl, moziról, bármilyen programról (ez a gyerekeim kapcsán jut eszembe néha).
De összességében nem mennék vissza, szeretem a külvárost és a családi házat a kerttel, meg a gyalogtávolságra lévô erdôt.
“ Budapesten is vannak kertes házak, nem csak Bivalybasznádon ám, és a külső kerületekben nem olyan vészes az ára”
Ebben nagyon nagyot tévedsz. Klasszikus kertes házat nem kapsz Pesten 40 millió alatt.
#13 vagyok.
Sôt szerintem 40 alatt házat nem is kapsz, csak lakást... Mi szeretnénk nagyobba költözni itt a környéken, de 70 alatt nem létezik kertes ház, arra meg még 20-at rá kell költened, hogy lakható legyen. Nem vicc sajnos.
Akkor megfordítom.
A kerttel sok munka van. A fûnyírás csak az egyik. Nem mindenki akarja az idejét a családi ház és a kert karbantartásával tölteni.
A belvárosi lakás is lehet tágas, és közel van mindenhez, jó a tömegközlekedés is.
Van akinek ezek a szempontok. Ha meg ilyenben nôtt fel, ezt ismeri és még szerette is, miért olyan hihetetlen, hogy a gyerekét is ott nevelné fel?
17 Igaz mi nem pestiek vagyunk, de lehet fogadni embert aki megcsinálja a fűnyírást.
Sztem ez személyiség függő amúgy. Én imádom a kertes házat. Szeretem a szép virágokat gondozni amiket elültettem, kiülni a kertbe olvasni, beszélgetni, bográcsolni, grillezni. A fiam is nagyon szeret kint. Ahogy nyílik az ajtó már megy is. Sokszor a játszótér helyett is a parkot választja. Az udvaron is elszöszmötöl. Én nem tudnám elképzelni, hogy ne kertes házban lakjak.
Nyilván aki nem ebbe nő fel, vagy nem szereti, nem érzi magáénak az meg engem nem értene meg, hogy mit örülök annyira. 🤷
Én sose értettem, hogy az emberek miért csak panelban/körfolyosós lakásban vagy kertes házban tudnak gondolkodni?
Mi a varosligethez közel laktunk egy 8 lakásos társasházban, aminek saját óriási kertje van. Amelyik lakóra éppen rájött a kertezhetnék, az ki tudott menni tevékenykedni, egyébként fizettük a kertészt közös költségből. Távolság szempontjából a belváros bkvval volt 20 perc. Egyáltalán nem volt zajos, mivel már nem itt jár a sűrű forgalom, hanem a belváros körül, éjszaka nőként simán tudtam egyedül hazajönni, a kutya nem szólt hozzám.
Mi egy ugyanilyen kertes-társasházba költöztünk, csak agglomerációban, itt is van egy nagy kertje a háznak, akinek olyanja van, sütöget kint, játszik, bármi. De a környékünkön sok ilyen ház volt, sőt külkerületekben nem is ritka dolog, és sok gyerek nőtt fel ott, szóval van azért átmenet Pest belváros meg bivalybasznad alsó kádár kockája között.
Én Pest egyik külvárosi kerületében panelbe nőttem fel nagyon zajos volt most is az mert buszok,mentők és a rengeteg autó ott megy el a ház előtt ,azt nem kedveltem kedvelem aztán mikor saját családom lett gyerekeim
szintén panelbe költöztünk a kerület maradt csak egy csendesebb részére költöztünk ,aztán pár év múlva megint költöztünk egy nagyobb lakásba aminek erkélye is van és földszinti itt még saját kertem is van/volt amit én gondoztam imádtam,pedig tudott zajos lenni környék mert az utca végén egy forgalmas fő út van buszok,villamosok és kocsik járnak ott ,
Tavaly külföldre költöztünk egy falusias részre ezt is szeretjük csend van madár csicsergés ,és 20 perc sétára hatalmas erdők ,mező jó levegő, viszont mi Pesten is sokat kirándultunk margitsziget,Városliget,Duna part stb .
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!