Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Belvárosi lakásban gyereket...

Belvárosi lakásban gyereket nevelni?

Figyelt kérdés
Előre leszögezném, hogy nem szeretnék megbántani senkit, egyszerűen tényleg csak érdekel mások látásmódja. Követek egy youtuber anyukát, akik most költöztek egyik Bp. belvárosi (körfolyosós, nagy belmagasságos, parkettás, nagy ajtós) lakásból a másik ugyanolyanba. Teljesen oda van érte, és mondta is, hogy ők sosem költöznének kertes házba. Én ezen totál ledöbbentem, szerintem gyereket nevelni nem lehet egy ilyen ingatlanban. Nem tudsz szellőztetni, mert csak a büdös levegő jön be, zaj (villamos, autók stb), nincs kert, nem tudtok lemenni sétálni se, mert nincs hova, a gyereked nem ismer meg egy növényt, vagy egy állatot közelről, nincs tér/levegő semmi.. Akik hasonlóan gondolkodnak, elmondjátok mégis mi jó benne?
2021. máj. 7. 20:44
1 2 3 4 5
 1/42 anonim ***** válasza:
95%
Miért ne tudnának lemenni sétálni?? És miért ne látna állatokat meg növényeket? Milliók nőttek fel a városban, szóval de, lehet gyereket nevelni ilyen helyen.
2021. máj. 7. 20:50
 2/42 anonim ***** válasza:
92%
Én meg az ilyen egysíkú embereken döbbenek le mindig. Nem mindenki van oda a kertért, főleg gyerekként.
2021. máj. 7. 20:54
 3/42 anonim ***** válasza:
61%
Nyilván nekik ez jut,ehhez alkalmazkodtak. Én hálát adok a kertesért pedig nem vagyunk Pestiek,de megzakkannék társasban.panellban meg pláne. Laktunk 1 évig tarsasban,hát vagy fúrtak, vagy nyerítve dugtak vagy ordítottak... kösz elég volt 1 évig hallgatni. Es ez normal tarsashaz volt,el tudom kepzelni egy 10 emeletes pabellba mi mehet
2021. máj. 7. 20:56
 4/42 Tepfal ***** válasza:
90%

1. Ha vidékre (vagy akár Pest külvárosába) költöznék, kevesebb időm lenne a gyerekre, mivel plusz 1-2 óra elmenne az ingázással. A felügyeletet is meg kellene oldani, ki vigye iskolába/ki menjen érte.

2. A zaj relatív. Nekünk Pest belvárosában és Pest megye kis településen is van ingatlanunk, a vidéki lakás jóval zajosabb. Laktam olyan lakásban is, ami a körútra nézett, az valóban hangosabb volt, de aki ebben nő fel, az észre sem veszi (ez kisgyerekre is igaz már).

3. Miért ne tudnál lemenni sétálni? Pesten is vannak parkok, a Városliget elég nagy mondjuk, Margitsziget, Gellért hegy, de kisebb parkokból, játszóterekből is rengeteg van. Mi nem csak hétvégén, hanem hétköznap ovi-suli után is jártunk kirándulni.

3. Az állatokat és a növényeket így is megismerheti. Közel az állat- és növénykert, illetve számos lehetőség, ahol növényekkel ismerkedhet. Lakásban is lehet állatot tartani, és kertes házban sem kötelező. A pesti lakásunk környéken rendszeresen látunk sünöket, menyétet, gólyát.

Én saját preferenciám miatt kertes házban szeretnék élni, de semmi kivetnivalót nem látok abban, hogy gyereket belvárosban neveljen valaki.

2021. máj. 7. 20:58
 5/42 anonim ***** válasza:
85%

Minden ott van a közelben, nem kell autó. Ha este 11-kor kell valami a boltból, akkor is meg tudod oldani. Van választék bölcsiből, oviból, iskolából, orvosból, terápiából, mindenből. Játszótér is van. Valószínűleg más gyerekek is vannak a környéken. Ha tizenéves lesz a gyerek, nem az lesz a legnagyobb problémája, hogy este nyolckor megy a legutolsó busz. És ha ott nő fel az ember, nem zavaró a forgalom zaja.

Lockdown idején persze szopás.

A kertes házzal nem az a baj, hogy kertes. Hanem hogy ami megfizethető helyen van (pl. Bivalybasznád alsón), ott gyakorlatilag az az egyetlen pozitívum, hogy kertes, minden más rossz benne.

2021. máj. 7. 20:58
 6/42 anonim ***** válasza:
88%
Én panelban lakok több, mint 30 éve. Nagyon ritkán hallom, hogy léteznek szomszédaim. Ellenben a kertesben rokonnál üvölteti a magnót az egyik szomszéd, a másiknál egy fészekalj kölyök. A fűnyíró, a kakas, stb.
2021. máj. 7. 20:59
 7/42 A kérdező kommentje:
Budapesten is vannak kertes házak, nem csak Bivalybasznádon ám, és a külső kerületekben nem olyan vészes az ára. De a panel sem rossz egy zöld lakótelepen. De egy körúti körfolyosós lakás számomra élhetetlen. Sok pozitivumot még mindig nem írtatok róla, amiért ajnározzák sokan.
2021. máj. 7. 21:04
 8/42 anonim ***** válasza:
22%

A Holdon is lehet gyereket nevelni, a kérdés az, milyen minőségben.

Mi messze a várostól, egy tengerparti erdőben élünk. Azon nyomban fulladozni kezdünk, ahogyan hazaérkezünk Magyarországra :(. Teljesen más egy játszótéri parkban látni a névényeket vagy csak egy hétvégi kiránduláson, mint vidéken abban nőni fel.

A levegő minőségén nem tudsz változtatni a városban. Az viszont, hogy mennyit tud majd a természetről, az a szülői nevelés és magyarázat kérdése.

Van városban lakásunk, de soha, semmi pénzért nem költöznék be.

2021. máj. 7. 21:05
 9/42 anonim ***** válasza:
96%

Szia, én 17 vagyok, világéletemben nagyvárosban éltem, nőttem fel. Jelenleg 12 éve Budapest belvárosában élek, előtte még nagyobb városban laktunk (külföld). Én szerettem itt felnőni, minden közel volt, közel éltek a barátok, nem kellett korán felkelni kisiskolásként. Rengeteg lehetőség van, szórakozni (ezt most tiniként igazán értékelem), sportegyesületek stb. Minden nap lejárunk sétálni, hozzánk például a Duna-part van közel, ott nagyon szívesen vagyok minden nap. Hétvégénként kimegyünk családdal/barátokkal a természetbe, mivel olyan sportot végzek ami az erdőben van, ezért bátran állíthatom hogy többet tudok a természetről mint egy Budapest külvárosában élő átlagos fiatal (tisztelet a kivételnek).

Szóval igazából csak nevelés kérdése, hogy milyen a belvárosban felnőni, meg persze egyéni preferenciáé, megértem az olyanokat is mint te, akik a külvárost kedvelik. Ettől még valaki élhet boldog életet a belvárosban :D

2021. máj. 7. 21:18
 10/42 anonim ***** válasza:
96%

A gyerek születése előtt egy belvárosi körfolyosós lakásban laktunk, teljesen jó volt. Abban a lakásban valóban nem lehetett volna gyereket nevelni, mert egyszobás volt, a harmadikon, lift nélkül, de a környék teljesen oké volt, gyalog jártunk moziba, színházba, a Károlyi-kertbe és a Gellérthegyre, egy kicsit hosszabb séta után meg ott volt a Margitsziget. Az egyetlen ablak a belső udvarra nézett, csendes is volt, és egyáltalán nem porosodott. Ha a lakás nagyobb lett volna, a házban pedig lett volna lift, talán el se költözünk.

Most panelban lakunk, tökéletesen megfelel, nekem nem hiányzik a kert, pedig kertesben nőttem fel.

2021. máj. 7. 21:24
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!