Mikortól lehet megkérni egy anyukát, hogy ne hozza magával a gyerekét, ha találkozunk?
Barátnőm kislánya most lesz fél éves május végén.
Aranyos, cuki, de bármikor megbeszéljük, hogy találkozunk akár kettesben (hármasban így), akár többen, hozza a gyereket.
És olyankor csak róla van szó, csak vele van gond. Tegnap pl. elhozta magával ebédelni, a gyerek az étteremben bent végig ordított. A babakocsiban, az ölében is. Mindenki minket nézett, a felszolgáló hölgy meg is kérdezte, hogy tud-e valamiben segíteni, szeretne-e félrevonulni a babával, de mondta, hogy nem, nem, megnyugszik majd. Akkor nyugodott meg, miután az egyik barátnőnk mondta, hogy ő szívesen kimegy vele az étterem elé, hátha a babakocsiban csendben lesz, ha tologatja... Szerintem ez így baromi kínos volt alapból, és nem egy másik barátnőnknek kellett volna gyorsan megenni az ebédet és utána kimenni a gyerekkel.
Vagy mikor legutóbb nálam voltak, nekiállt a hófehér szőnyegemen átpelenkázni a gyereket. Ott nem lett gond, mert volt ilyen pelenkázós alátétjük, de kértem, hogy a használt pelenkát dobja ki, mert kiskutyám van, szétszed mindent és tudom, hogy a pelenka sem lesz neki tabu. Jó, jó, kidobja. Nem dobta ki, a kutya nyilván meg szétszedte és nem csak pisi volt benne...
Bárhová megyünk, mindig hozzájuk kell alkalmazkodni. Semmi másról nem beszél, csak a gyerekről, megmutatja ugyanazt a 437 képet, amit már elküldött üzenetben is. Ha meg nem hívjuk, meg van sértődve.
Ráadásul ilyen sírós babát én még nem láttam. Ha nincs kézben, üvölt. Ha úgy van a babakocsiban, hogy nem tolja senki, üvölt. Ha kocsival megyünk, és állunk a pirosnál, vagy a dugóban, üvölt.
Van férje, az összes nagyszülő él még és viszonylag fiatalok, tudnának segíteni. De ő hurcolja magával a gyereket, mint valami anya gorilla kb. Olyan helyekre, eseményekre, ahová amúgy nem való kisbaba szerintem egyáltalán, főleg nem olyan, mint az övé.

Miért undorító? Annyira bírom ezeket az ősanyákat, akik szerint a gyerek az atyaúristen, mindenki alkalmazkodjon ahhoz, hogy ő most kitolt magából egyet. Váó, nagy teljesítmény...
Egyébként a 6-os válaszadóval egyetértek, szerintem ne beszélj vele erről, mert felesleges lenne teljesen, semmit nem érnél el vele, csak hogy megsértődik. Találkozzatok nélküle.
Még egy dolog: érdemes átmenni az állat kategóriába, ott is szoktak lenni ilyen kérdések, hogy valaki a kutyáját viszi mindenhova, értsd: közös nyaralásra is 10-ből 9 hely kiesik, ahova kutyát esetleg nem lehet vinni. Másnak a lakásában van az összejövetel, aki esetleg nem kutyára tervezte a berendezést, oda is viszik. Lényeg, hogy ott is jönnek az ilyen válaszok, hogy undorító vagy :D miért is? Mert baromira idegesítő egy kutya/gyerek/teszem azt férj egy csajos találkozón? Kezdem kapisgálni, aki nem a gyerekordítást, kutyahisztériát, egyebeket akarja hallgatni csak és kizárólag, ha összeül a barátaival, az undorító. Ma is tanultam valamit, köszönöm :)

Itt nem azzal van a baj, hogy viszi, hanem amit csinál.
A pelust igenis kidobhatta volna azonnal. Mibe kerül neki? A képek mutogatása meg...nekem is van kettőm, de nem tömöm vele mindneki fejét. Nekem ők a világ, de elfogadom, hogy másnak meg nem. Ráadásul én örülök mikor néha kiszabadulok és pletyizhetek valami csajos dologról és nem a baba kakiról :D Félre ne értsetek, ettől még szeretem a gyerekeimet, de jó a légkörváltás.
Egyedül a sírásról nem tehet. Az nehéz ügy. Vannak nyűgös gyerekek...azt csak az idő oldja meg.

Beszélgess el vele őszintén arról, hogy hogy érzi magát, tényleg a gyerek körül forog-e most minden, nem fáradt-e, nem vágyik-e kikapcsolódásra nélküle. Próbáld megérteni és elfogadni, hogy miért nem.
Próbálj ezentúl inkább gyerekbarát programokat szervezni, legalább ha kettesben találkoztok, alkalmazkodj te hozzá. Így jobban fogja érezni ő is, hogy eltolódott a gyerek felé a kapcsolatotok, és nem az az illúziója lesz, hogy ő ugyanolyan "felnőtt barátnőként" viselkedik. Plusz ha van ilyen gyerekes program, akkor lehet jobban elfogadja, hogyha máskor utaltok arra, hogy egy pár órára igazi felnőttes csajos programot szeretnétek.
Esetleg szervezzetek olyan programot, ahova elhívjátok a férjet is (nyilván nem egy csak csajos éttermezésre gondolok, hanem valami szabadabbra), hátha akkor megoszlik az elfoglaltság.

"A pelust igenis kidobhatta volna azonnal. Mibe kerül neki? "
Én, ha nálam jár olyan barátnőm, akinek babája van és pelenkázni kell, megkérem, hogy adja oda a csomagot, majd én kidobom. Nekem se esik le a karikagyűrű az ujjamról, hogy kidobjam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!