Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Mit tennétek ha a nagyszülők...

Mit tennétek ha a nagyszülők kiveételznének?

Figyelt kérdés
Adott a 2,5 éves fiam és a hasonló korú unokatesója. Észrevettük, hogy az unokatesójával a nagyszülők szívesebben töltenek időt, mint vele, a múltkor konkrétan becsukták előtte az ajtót a vírusra hivatkozva, persze az unokatesója pár nap múlva mehetett. Utána elég sokáig befordult szegény. Amikor rákérdeztünk a dologra, kerek perec megmondták, hogy a másik olyan aranyos, szófogadó, de ő(a fiam), kezelhetetlen, nem fogad szót. Mindezt telefonba, kihangositva, mert épp a "gyerekkel akartak beszélni". Az a szőrnyű, hogy hiába mondjuk, hogy ez így nem jó, szerintük ez rendben van mert szeretik a gyereket, csak ne menjen hozzájuk. Teszem hozzá nem rossz gyerek. Kicsit érzékeny, el van a saját kis dolgaival, amikor boldog, akkor ugrál, futkározik, pörög. Ez nem tetszik a mamáéknál, mert a másik leül, csendben el van nem kell vele foglalkozni. A férjem szeretné békés úton megoldani a dolgot, nekem viszont elegem van abból, hogy folyton piszkálják a gyereket, hogy fájdalmat okoznak neki, és megmondtam, hogy amíg nem gondolkoznak el a dolgon, addig felejtsenek el minket is meg a gyereket is. Mondtak már rá mindent, hogy autista, hiperaktív, szellemileg visszamaradott, mindent, csak mert nem ült le amikor mondta a mama. Szerintem én döntöttem jól, már korábban kellett volna... de a férjem szerint ez nem szül jót. Ti mit tennétek a helyemben?
2021. ápr. 22. 22:00
1 2 3 4 5
 11/41 anonim ***** válasza:
85%

Nálunk 1 gyerek van, sógoréknál 2.

Fiunk 2éves. A lány unokatesói 1 és 3.

Kb ez a felállás nálunk is. A lányokat szeretik anyósék, mert csendesek, leülnek nyugodtan játszani, azt csinálják amit a mama mond.

A fiam viszont nem tud megülni 2 percre. Folyton szerle, játszik, sétálgat. Jó gyerek, csak más a temperamentuma.

A lányok el vannak látva ajándékokkal, hozzájuk hetente ki tudnak menni. Istenítve vannak. Ha ott voltunk náluk csak azt hallgattuk, hogy a B...a ezt meg azt tudja, milyen okos, a mi fiunk mikor fog már ilyet csinálni?!

Nálunk a 2év alatt 2x voltak. Ajándékot kb 3x kapott a fiam (míg a lányok kb évente 10x)

Nekem ez sok lett. Próbáltunk anyóssal beszélni, semmit nem ért.

Így lassan fél éve nem beszéltünk velük. Mi nem hívtuk őket, nekik meg nem hiányzunk...

2021. ápr. 23. 05:34
 12/41 anonim ***** válasza:
25%

Ha otthon meg oviban annyira jófiú, mint ahogy te azt állítod, akkor lehet, hogy mamáéknál akarja kitombolni magát.

Persze hogy jobban bírják az unokatesóját, ha ő jó gyerek, és nyugton tud ülni a fenekén.

2021. ápr. 23. 05:39
 13/41 anonim ***** válasza:
32%

Jaj, istenem kérdező!

Akkor azt írd, hogy elpityeregte magát, ne azt, hogy magába fordult!

2021. ápr. 23. 05:51
 14/41 anonim ***** válasza:
91%

Egyszerűen ne vidd oda és kész ,nem látják szívesen akkor többet nem viszed oda.

Anyukám hasonlót csinált az én gyerekeimel is,nem vittem oda többet.

2021. ápr. 23. 06:25
 15/41 anonim ***** válasza:
64%
El kell fogadni. A mesében van az, hogy nincs kedvence a szülőnek vagy a nagyszülőnek, a valóság egészen más.
2021. ápr. 23. 06:29
 16/41 anonim ***** válasza:
18%
Hàborgás helyett inkább neveld meg a gyerekedet.
2021. ápr. 23. 06:32
 17/41 anonim ***** válasza:
37%

Szerintem nagyon korrektek a nagyszulok. Megmondtak kerek perec, h nekik "sok" a gyerek. A masik csendben van, nyugodtabb. Itt nem arrol van szo, h nem szeretik, csak a masikkal konnyebb, jobb, egyszerubb. Ez igy nagyon korrekt. Az meg, h azt mondjak beteg, engedd el a fuled mellett, nem kell ezen ennyit agyalni, meg tulgondolni. Eltiltani meg plane tulzas es butasag. A ferjednek van igaza, de itt a gyk tele van szemellenzos osanyakkal, akii szerint a gyerek a szent, es a mama a szemet akinek nincs hozza turelme, kedve, idegrendszere.

Ezt dobta a gep, el kell fogadnod, mig ilyen kicsi menjetek ritkabban, talan ha megno konnyebb lesz vele es a nagyszulok is szivesebben latjak.

2021. ápr. 23. 06:45
 18/41 anonim ***** válasza:
88%

Iskolás gyerekekkel dolgozom, a szülők 90%-a nem neveli a gyerekét, nem következetes, nem húz határokat. Ezzel az előítéletemmel írom azt, hogy azért kérdezz meg mást is, mit gondol, mennyire kezelhető a gyereked.

A nagyszülőkkel meg nem kötelező tartani a kapcsolatot, ha ők túloznak, engedd el, ne menjetek gyakran.

2021. ápr. 23. 07:10
 19/41 anonim ***** válasza:
38%

Elgondolkodnék, hogy jogos-e. Most őszintén, én ezerszer jobban kedvelem a rokon gyerekek közül a jobban neveltet, mint az elkényztetett, hisztis, hiperaktív majmot. Nekem nem a gyerekem egyik sem, nem vagyok elfogult.

Ha tetszik, ha nem, ez van.

2021. ápr. 23. 07:27
 20/41 anonim ***** válasza:
44%

Szerintem is korrektek. Ha a gyereked kezelhetetlen, neveletlen, vagy túlpörgő, akkor természetesen érthető, hogy nem akarják, hogy ott legyen. Ettől függetlenül szerethetik, csak az agyukra megy. Ilyen volt az én öcsém is, nagyon eleven volt. Nem azt mondom, hogy jobban szerettek, viszont velem jobban elvoltak, mindenhova vittek, mert jól viselkedtem, nem kezdtem hisztizni, nem szaladtam el, a boltba se követelőztem.

Lel lehet pontozni, de én is jobban szeretem azokat a gyerekeket, akik nyugodtabbak, higgadtabbak, tudnak egyedül is eljátszani, és nem elevenek. Az én gyerekem a kettő között mozog, mikor milyen napja van, van, hogy nyugodt, kenyérre lehet kenni, van, hogy hisztis, sírós.

2021. ápr. 23. 07:37
1 2 3 4 5

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!