Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Eltiltanád az apát a gyerekétő...

Eltiltanád az apát a gyerekétől, ha...?

Figyelt kérdés
a párod egy rokona azt mondaná, hogy tudja, hogy a párod pedofil? Vagy nem hinnél neki?
2021. ápr. 22. 15:29
1 2 3 4 5
 1/45 anonim ***** válasza:
56%
Annyira csak ismerem azt, akinek gyereket szültem, hogy tudjam, kinek higgyek...
2021. ápr. 22. 15:30
 2/45 anonim ***** válasza:
100%
Hát a saját férjemről én ezt a büdös életben nem hinném el. Teljesen egyértelmű, hogy nem az. Más a helyzet, ha a szóban forgó konkrét esetben azért vannak gyanús dolgok, ha belegondol az ember.
2021. ápr. 22. 15:33
 3/45 anonim ***** válasza:
93%

Azert mert az ismerős ismerősenek a szomszedja azt mondta... nem valami hiteles forrás 😅

Termeszetesen míg be nem igazolódik, eszembe nem jutna tiltani.

Ahogy az első hozzászóló is írta, annyira csak ismerem az expartnerem...

2021. ápr. 22. 15:33
 4/45 A kérdező kommentje:
Azt beismerné a párod, hogy egyszer 10+ éve gyanúba keveredett, de szerinte csak rágalmazás, ejtették a vádakat is, a rokona viszont nem (csak) erre az esetre gondolna, de a másik esetről nem osztana meg semmilyen információt.
2021. ápr. 22. 15:35
 5/45 anonim ***** válasza:
100%

Milyen gyanúba keveredett nagyjából?

Lehet tudni?

2021. ápr. 22. 15:37
 6/45 anonim ***** válasza:
85%

Erre azt tudom mondani, nekem az exem verekedésért ült fél évet.

Mikir összejöttem vele, tudtam. Nem érdekelt, hisz 10éve volt kb..

Az anyja konkrétan utált engem.... (nevelőapám kikosarazta vagy 20éve, és ezért közellenség voltam)

Az anyja konkrétan azzal tömte a fejemet, hogy emberölési kíserlet volt amiért ült, meg hogy lányokat vert agyon, meg stb...

Termeszetesen ebből semmi nem volt igaz, csak el akart tavolítani mellőle.

Végül más okból váltak el útjaink...

Szóval ennyit a rokoni hírforrásokról...

2021. ápr. 22. 15:44
 7/45 A kérdező kommentje:

Lehet. Két 11-12 év körüli környéken lakó lány járt a házában és ettek, ez fix. A lányok szerint volt más is, szerinte nem, csak behívta és adott nekik enni(gondolom ez eleve gyanús). Nem kényszerítés, de ugye ez nem számít ilyen fiatal gyerekeknél. Ezekre van bizonyíték. Amit még tudsz, hogy te 21 évvel fiatalabb vagy nála, alacsonyabb, vékony, kis mellű.

Aztán ezen kívül van, amit a nőrokona állít, az csak annyi, hogy ő biztos benne, de nem akarja elmondani, miért gondolja és most, hogy lánya született a rokonnak, úgy érezte muszáj szólnia erről. Egy rokona sem mondott neked semmit a korábbi ügyéről, ami miatt feljelentették, majd felmentették, tehát érzed, hogy nem őszinték veled.

2021. ápr. 22. 15:47
 8/45 anonim ***** válasza:
77%
Az gáz, hogy nem értem, amit a 7es hozzászolásban írtál?! 🤣
2021. ápr. 22. 15:50
 9/45 anonim ***** válasza:
83%
Haaat, itt azért felmerülnek kételyek...
2021. ápr. 22. 15:50
 10/45 anonim ***** válasza:
84%

Esetleg ha normálisan fogalmaznál.

"Eltiltanád az apát a gyerekétől"

Ez arra utal, hogy az kérdés címzettje az anya, és ő nem már nincs párkapcsolatban a gyereke apjával. Ha egy háztartásban élnek, akkor értelmetlen a kérdés.

"a párod egy rokona azt mondaná"

"Azt beismerné a párod, hogy"

Namost akkor mégis párkapcsolatban vannak? Vagy ez egy olyan párkapcsolat, amiben nem élnek együtt? Mert én azt nem nevezném párkapcsolatnak. Vagy új párja van az anyának és az ő rokona (anyja?) mondta ezt? Mert akkor elég valószínű, hogy csupán le akarja koptatni az apát a gyerekéről.

Mellesleg: ha minden papír szerint az illető az apa (pl. nevére vette a gyereket ill. házasok voltak, amikor a gyerek született), akkor az anya önhatalmúlag nem is dönthet így. Tudomásom szerint bíróság előtt kell kérelmezni az apa kapcsolattartási jogának megszüntetését. És természetesen erre nyomós okot is kell mondani. És azt a nyomós okot bizonyítani is kell tudni. Rokon pletykálkodása alapján a bíróság nem fogja eltiltani az apát a gyerekétől.

Egyébként is ostoba a kérdés.

Ki mondta?

Honnét tudja?

Szavahihető ember?

Elképzelhető-e, hogy ártani akar az apának?

Amíg erről nem írsz le mindent, eleve nem lehet még csak véleményt se alkotni az ügyről.

Ha a rokon "a másik esetről nem osztana meg semmilyen információt", akkor közölném vele, hogy ezt elmondom az apának, és tájékoztatom az apát arról, hogy eddig ez rágalmazás, amiért az apa rendőrségen feljelentheti őt. Szóval vagy mondjon el a rokon mindent, amit tud, vagy én is erőltetném, hogy rendőrségi ügy legyen belőle - pont azért, hogy kiderüljön, ki hazudik, és tisztán láthassak.

Mellesleg: ha valaki jó szándékkal, a gyerek érdekében akarná ezt mondani, el se tudom képzelni, milyen okból titkolná mindazt, amitől hihető lesz az állítása. Szóval a rokon szándékai több, mint gyanúsak.

2021. ápr. 22. 15:57
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!