Elvállalnád ilyen pici baba mellett a munkát?
Figyelt kérdés
Jövő hónapba 6 hónapos lesz a lányom. Tavaly terhességem elején megszünt a munkahelyem ahová be se voltam jelentve. Nyáron páromat kirugták a munkahelyéről. Felhalmozódtak a tartozásaink. Év végén talált végre egy munkahelyet, vállal túlórákat is. Én kapom a családit meg a gyes t. Tartozások terén még nem értük utol magunkat. Van egy hely ahova felvennének dolgozni, csak hétvégén és 6 órába, addig a párom vigyázna a babára. Viszont ki van akadva és nem akarja h elmennyek dolgozni mert még nagyon pici a baba. Én se jó kedvemből csinálnám. De a pénz az kell, de lelkiismeret furdalásom lenne, ha elmennék hétvégente dolgozni. Ti mit csinálnátok?2021. ápr. 10. 08:58
11/27 anonim válasza:
A gyerekem öthónapos kora óta van ennyit nagyszülőkkel vagy az apjával ugyanilyen okok miatt. Egészséges, kiegyensúlyozott gyerek, nagyon szoros kapcsolata van a nagyszülőkkel és a párommal is.
Nyugodtan vállald el, ne legyen lelkiismeret furdalásod pláne ilyen helyzetben! Az apja pedig teljes értékű szülő, itt az ideje hogy összeszokjon a gyerekével...
12/27 anonim válasza:
"Itt szerintem az van a háttérben, hogy nem akar a gyerekkel tölteni 2 napot egyedül."
én is erre gondoltam, de nem akartam leírni, mert nem tudunk sokat apukáról.
13/27 anonim válasza:
Szrul álltok anyagilag, nem kívánságműsor. Hétvége 6 órában az lópikula, más teljes munkaidőben megy vissza ekkora gyerek mellett. Hogy sérti az egoját? Akkor talán ügyesebben kellett volna tanulni/dolgozni. Neki ez nem sikerült, így járt vagyis sajnos jártatok.
14/27 anonim válasza:
Biztos hogy nem mennék. Rám van szüksége, arra, hogy szoptassam, a közelségemre, hangomra, arra hogy foglalkozzak vele. Nem 1-2 óráról van szó. Én ki se birtam volna ennyit nélküle, más fél éves de még mindig ben volt egy óránál többet nélkülem, nem azért szultem hogy ne legyek vele ilyen kicsi korában, annak még nincs itt az ideje.
15/27 anonim válasza:
Ok, ha nem akarja hogy dolgozz hétvégén, mert sérti az egóját, de pénz meg kell akkor menjen el ő hétvégente dolgozni. Te felajánlottad, hogy elmész neki nem tetszik.
16/27 anonim válasza:
14: a szükség nagy úr. Tele hassal én is el tudom mondani, hogy a másik hogy bírja ki az éhezést.
17/27 anonim válasza:
Egyértelműen elmennék dolgozni.
18/27 A kérdező kommentje:
Éhezésről nincs szó szerencsére. Csak nem jó h hónap második felében fillérezgetni kell és a tartozásokat is hamarabb lehetne rendezni. Tisztába vagyok vele, hogy egy ilyen hétvégi részmunkaidős állás nem sok, de kiegészítésnek tökéletes. Amúgy a baba tápszeres.
2021. ápr. 10. 11:55
19/27 anonim válasza:
14-es! A minőségi együtt töltött idő az, ami leginkább számít. Kitörölheti a baba is és az anya is, ha együtt maradnak 24/7, ha közben az anyuka azon stresszel a hónap közepén, hogy jut-e számlákra, ha kifizetik a tartozásokat (illetve egyáltalán a tartozás gondolata eléggé idegőrlő). Mindamellett még egy kisbabának is pontosan ugyanannyira szüksége van az apjára, mint az anyjára. A szoptatáson kívül semmi nincs, amit apuka ne tudna megcsinálni, de ha számolgatni kell a forintokat, az senkinek nem tesz jót és végül magának a babának sem.
20/27 anonim válasza:
18, ha csak ennyiről van szó, én nem mennék. A szükség valóban nagy úr, de így nem égetően szükséges a te kereseted.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!