Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Rosszul venné ki magát, ha a...

Rosszul venné ki magát, ha a párom nagyobbik gyereke költözne a közös babánk miatt?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

A páromnak az előző házasságából van már két fia, a kisebbik 7, a nagy 9 éves. Velünk élnek.

A házunk felépítése olyan, hogy a földszinten van az előszoba, nappali, étkező, konyha-kamra, dolgozószoba, vendégszoba és 3 fürdőszoba (ebből egy csak wc és kézmosó). Az emeleten van a 3 hálószoba, 2 fürdőszoba és egy nappali. Utóbbiból nyílnak a hálószobák, így az nem egy külön értékű szoba, kb "átjáróház".

Terhes vagyok az első közös babánkkal.

Az első 6-8 hétben szeretnénk, ha a baba majd velünk aludhatna, de utána a saját szobájában szeretnénk altatni éjjelre. Viszont 4 hálószoba nincsen az emeleten, annak meg nem látom értelmét, hogy mi leköltözzünk, aztán éjszakánként 50-szer másszuk meg a lépcsőt. Ezért jött az ötlet, hogy a lenti vendégszobát megcsinálnánk a nagyobbik fiúnak, az ő szobája pedig babaszoba lenne. A tapétát cserélnénk le igazából a vendégszobában, esetleg még új, általa választott bútorokat kapna, hogy jól érezze magát, "kivegye a részét" az átalakításokból.

Anyósom szerint ezzel a gyereket mi kizárjuk a családi életből, mert mi majd ott leszünk fent, ő pedig lent egyedül... Úgy viselkedik, mintha azt mondtuk volna, hogy a kerti kisházba akarjuk költöztetni. Közben meg így is nonstop lent van a két gyerek a nappaliban, vagy a konyhában velem, a szobájukba tényleg aludni járnak, vagy ha valamelyiknek itt van pár barátja, akkor vonulnak be oda.

Vagy ez egy kiskamasznak tényleg így jönne le, ahogy anyósom mondja? Ahol szintén a tesó miatt lett "megfosztva" a nagyobb gyerek a szobájától, volt belőle (akár később) konfliktus?

2021. ápr. 4. 19:25
1 2 3 4 5 6
 51/58 anonim ***** válasza:
89%
Szerintem ezt beszéld meg a fiaddal, adott esetben egyébként simán el tudom képzelni, kilenc éves már nem kisbaba. Kamaszkorában maga lesz a kánaán! :D
2021. ápr. 5. 11:07
 52/58 anonim ***** válasza:
91%

Kerdező

A válaszadók fele már csak köteksuik és irigykedik

Most aki egy 2 szobás panelben lakik az nem hív vendéget sosem?

Dehogynem.

Viszont a mindennapi életet nem lehet a vendégek lehetséges várására felépíteni.

Nálunk a dolgozóban és a nappaliban van kinyitható kanapé, ha úgy alakulna.

Az asztalnál 3 szék, 2 etetőszék de 12-re bővíthető..

2021. ápr. 5. 11:07
 53/58 anonim ***** válasza:
100%
En se ertem ezt a tulfeltest. En is ennyi idős voltam, mikor apám új házat épített és ott úgy volt az elrendezés, hogy a nappalibol nyílt egy külön folyosó ahol a 3 gyerekszoba plusz egy külön fürdő nyílt csak nekünk. A nappali másik végéből nyílt az ő halojuk. És a nappali se apró lyuk volt, szóval úgymond full el voltunk szeparalva. ráadásul a szobainkbol “erkély” ajtó nyílt a külső verandára. Azaz effektív onnan is ki tudtunk menni amikor csak akartunk. És nem szartuk össze magunkat és el sem szoktunk soha. Sőt olyan is volt, hogy fogtuk a sátrat és kint felállítottuk a haztol jó messze (5hektaros birtok az erdő szélén!) és abban aludtunk kint gyerekek. Nyilván a kutyák amúgy velünk voltak, de ennyi.
2021. ápr. 5. 12:29
 54/58 anonim ***** válasza:
83%

Nekünk olyan házunk volt, ahol a konyha egy másik épület volt. Ki kellett menni a házból, hogy főzhess.

Mégis nyáron a konyhában aludtam, mert külön szoba kellett nekem és csak így lehetett megoldani. Nem loptak el, nem erőszakoltak meg. Ők ráadásul nem is külön épületbe lennének.

2021. ápr. 5. 12:59
 55/58 anonim ***** válasza:
54 en is láttam ilyen házat gyerekkoromban. Ennek az elrendezésnek amúgy mi volt az oka régen?
2021. ápr. 5. 13:27
 56/58 anonim ***** válasza:
45%

Tudom, ez sokkal nagyobb munka, de nem opció az egyik emeleti fürdőszobát átalakítani esetleg? Feltéve, hogy elég nagy, hogy egy kisebb szoba legyen belőle.

De előtte azért mindenképp megkérdezném a fiúk véleményét, ha valamelyikük szívesen költözne a földszintre, akkor a megoldás adott, ha nem, akkor én inkább egy fürdőről mondanék le.

2021. ápr. 5. 17:38
 57/58 anonim ***** válasza:
27%
56 igen, vagy nem megosztható valamelyik szoba?
2021. ápr. 5. 18:02
 58/58 anonim ***** válasza:
68%

Nekunk is nagy hazunk van kb. 200nm, 3 szinten.

Nekem is fura, hogy ilyen sok a furdo, de szoba nincs eleg, vagy rosszul elosztva. De ez mas kerdes.

Nalunk fent vannak a gyerekszobak, lent a mi halonk. Tudatosab igy terveztuk, mert ha nagyobbak lesznek es jon a barat/baratno nem kell feszengeni pizsiben a wc vagy furdo elott.

2021. ápr. 5. 18:15
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!