Rosszul venné ki magát, ha a párom nagyobbik gyereke költözne a közös babánk miatt?
Sziasztok!
A páromnak az előző házasságából van már két fia, a kisebbik 7, a nagy 9 éves. Velünk élnek.
A házunk felépítése olyan, hogy a földszinten van az előszoba, nappali, étkező, konyha-kamra, dolgozószoba, vendégszoba és 3 fürdőszoba (ebből egy csak wc és kézmosó). Az emeleten van a 3 hálószoba, 2 fürdőszoba és egy nappali. Utóbbiból nyílnak a hálószobák, így az nem egy külön értékű szoba, kb "átjáróház".
Terhes vagyok az első közös babánkkal.
Az első 6-8 hétben szeretnénk, ha a baba majd velünk aludhatna, de utána a saját szobájában szeretnénk altatni éjjelre. Viszont 4 hálószoba nincsen az emeleten, annak meg nem látom értelmét, hogy mi leköltözzünk, aztán éjszakánként 50-szer másszuk meg a lépcsőt. Ezért jött az ötlet, hogy a lenti vendégszobát megcsinálnánk a nagyobbik fiúnak, az ő szobája pedig babaszoba lenne. A tapétát cserélnénk le igazából a vendégszobában, esetleg még új, általa választott bútorokat kapna, hogy jól érezze magát, "kivegye a részét" az átalakításokból.
Anyósom szerint ezzel a gyereket mi kizárjuk a családi életből, mert mi majd ott leszünk fent, ő pedig lent egyedül... Úgy viselkedik, mintha azt mondtuk volna, hogy a kerti kisházba akarjuk költöztetni. Közben meg így is nonstop lent van a két gyerek a nappaliban, vagy a konyhában velem, a szobájukba tényleg aludni járnak, vagy ha valamelyiknek itt van pár barátja, akkor vonulnak be oda.
Vagy ez egy kiskamasznak tényleg így jönne le, ahogy anyósom mondja? Ahol szintén a tesó miatt lett "megfosztva" a nagyobb gyerek a szobájától, volt belőle (akár később) konfliktus?
a 7 és 9 éves miért nem lakik egy szobában? még nem kiskamasz egyébként...
Nagyon nagy ház- nem kellene külön a fszt-en lakni a gyereknek...
Nem tudom, sosem laktak egy szobában. Ezt szokták meg, ez nekik a kényelmes. Nem is vágynak rá amúgy, mindenki a saját szobájában alszik jókat. Néha van 1-1 ittalvós buli nálunk, vagy filmezős estét tartunk és mindannyian a nappaliban alszunk, de garantáltak a viták, veszekedések olyankor.
Nem rossz testvérem egyáltalán, viszont a saját, külön teret igénylik mind a ketten.
Hú, én imádtam, mikor végre elkészült a szobám és 11 évesen felköltözhettem. Egyedül <3
De, bakter, azt hittem, hogy kiraknád szó szerint. Uhhh.
3-4 év múlva biztos marhára örülne neki, egy kamasz fiúnak a legnagyobb királyság, ha lényegében saját lakrésze van, ahol senki nem cseszteti. :D
De most még korai lenne, biztos félne egyedül, meg azért én is félteném.
Az nem opció, hogy a két fiú egy szobában lakjon? Máshol sincs minden gyereknek külön szobája, főleg ilyen piciknek. Mivel a korkülönbség sem nagy, nem hiszem, hogy ne tudnának megférni egymással.
Nagyobb a vendégszoba, mint a mostani szobája. De alakítani így is, úgy is kéne rajta, mert a vendégszoba egyik falán hatalmas bazsarózsák vannak, meg a rose gold dominál, szóval nem túl kecsegtető egy kisfiú számára jelenleg.
A közös szoba sajnos nem opció. Sosem laktak egy szobában, nyaralásokon is problémás ez. Más a személyiségük, nem lennének meg együtt. Az szerintem nagyobb gondot okozna, mint az, ha az egyikük leköltözne a földszintre.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!