Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Rosszul venné ki magát, ha a...

Rosszul venné ki magát, ha a párom nagyobbik gyereke költözne a közös babánk miatt?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

A páromnak az előző házasságából van már két fia, a kisebbik 7, a nagy 9 éves. Velünk élnek.

A házunk felépítése olyan, hogy a földszinten van az előszoba, nappali, étkező, konyha-kamra, dolgozószoba, vendégszoba és 3 fürdőszoba (ebből egy csak wc és kézmosó). Az emeleten van a 3 hálószoba, 2 fürdőszoba és egy nappali. Utóbbiból nyílnak a hálószobák, így az nem egy külön értékű szoba, kb "átjáróház".

Terhes vagyok az első közös babánkkal.

Az első 6-8 hétben szeretnénk, ha a baba majd velünk aludhatna, de utána a saját szobájában szeretnénk altatni éjjelre. Viszont 4 hálószoba nincsen az emeleten, annak meg nem látom értelmét, hogy mi leköltözzünk, aztán éjszakánként 50-szer másszuk meg a lépcsőt. Ezért jött az ötlet, hogy a lenti vendégszobát megcsinálnánk a nagyobbik fiúnak, az ő szobája pedig babaszoba lenne. A tapétát cserélnénk le igazából a vendégszobában, esetleg még új, általa választott bútorokat kapna, hogy jól érezze magát, "kivegye a részét" az átalakításokból.

Anyósom szerint ezzel a gyereket mi kizárjuk a családi életből, mert mi majd ott leszünk fent, ő pedig lent egyedül... Úgy viselkedik, mintha azt mondtuk volna, hogy a kerti kisházba akarjuk költöztetni. Közben meg így is nonstop lent van a két gyerek a nappaliban, vagy a konyhában velem, a szobájukba tényleg aludni járnak, vagy ha valamelyiknek itt van pár barátja, akkor vonulnak be oda.

Vagy ez egy kiskamasznak tényleg így jönne le, ahogy anyósom mondja? Ahol szintén a tesó miatt lett "megfosztva" a nagyobb gyerek a szobájától, volt belőle (akár később) konfliktus?

2021. ápr. 4. 19:25
1 2 3 4 5 6
 11/58 anonim ***** válasza:
14%

a 7 és 9 éves miért nem lakik egy szobában? még nem kiskamasz egyébként...

Nagyon nagy ház- nem kellene külön a fszt-en lakni a gyereknek...

2021. ápr. 4. 20:07
 12/58 A kérdező kommentje:

Nem tudom, sosem laktak egy szobában. Ezt szokták meg, ez nekik a kényelmes. Nem is vágynak rá amúgy, mindenki a saját szobájában alszik jókat. Néha van 1-1 ittalvós buli nálunk, vagy filmezős estét tartunk és mindannyian a nappaliban alszunk, de garantáltak a viták, veszekedések olyankor.

Nem rossz testvérem egyáltalán, viszont a saját, külön teret igénylik mind a ketten.

2021. ápr. 4. 20:11
 13/58 anonim ***** válasza:
87%
Kerdezzetek meg a gyerekeket, ki szeretne lemenni. En simán bevallaltam volna 9 évesen. Azért nem ovis gyerekekrol beszélünk, esetleg ha nagyon vagyik valamire azt jutalomkent megvennem neki, mert hajlandó atadni a szobáját a kistesojanak.
2021. ápr. 4. 20:13
 14/58 anonim ***** válasza:
81%

Hú, én imádtam, mikor végre elkészült a szobám és 11 évesen felköltözhettem. Egyedül <3

De, bakter, azt hittem, hogy kiraknád szó szerint. Uhhh.

2021. ápr. 4. 20:16
 15/58 anonim ***** válasza:
78%
Maximálisan megértem, hogy nem akarjátok közös szobába rakni a két gyereket. Szerintem az sokkal rosszabb lenne, mint a földszinti vendégszobát átalakítani. A vendégszoba kisebb, vagy nagyobb, mint a gyerek jelenlegi szobája? Esetleg lehetne mondani neki, hogy innentől kezdve az az ő kis birodalma, ahová kiválaszthatja az új tapétát, esetleg bútorokat, ha tellik rá.
2021. ápr. 4. 20:17
 16/58 anonim ***** válasza:
19%

3-4 év múlva biztos marhára örülne neki, egy kamasz fiúnak a legnagyobb királyság, ha lényegében saját lakrésze van, ahol senki nem cseszteti. :D

De most még korai lenne, biztos félne egyedül, meg azért én is félteném.

Az nem opció, hogy a két fiú egy szobában lakjon? Máshol sincs minden gyereknek külön szobája, főleg ilyen piciknek. Mivel a korkülönbség sem nagy, nem hiszem, hogy ne tudnának megférni egymással.

2021. ápr. 4. 20:21
 17/58 anonim ***** válasza:
97%
De egyébként meg igen, kérdezzétek meg őt, van aki 9 évesen már tök önálló és nem igényli a tutujgatást. Leültök a két fiúval és megbeszélitek, ha szeretne leköltözni akkor hadd menjen, vagy pedig lakjanak együtt addig. Vagy találtok egy C tervet... :D
2021. ápr. 4. 20:22
 18/58 anonim ***** válasza:
83%
16/17! Kilenc évesen a seggemet vertem volna a földhöz, ha valaki egy elszeparált szobát ajánlott volna nekem. Nem, hogy a korábban külön szobám után bekényszerítsenek a testvérem mellé...
2021. ápr. 4. 20:28
 19/58 A kérdező kommentje:

Nagyobb a vendégszoba, mint a mostani szobája. De alakítani így is, úgy is kéne rajta, mert a vendégszoba egyik falán hatalmas bazsarózsák vannak, meg a rose gold dominál, szóval nem túl kecsegtető egy kisfiú számára jelenleg.

A közös szoba sajnos nem opció. Sosem laktak egy szobában, nyaralásokon is problémás ez. Más a személyiségük, nem lennének meg együtt. Az szerintem nagyobb gondot okozna, mint az, ha az egyikük leköltözne a földszintre.

2021. ápr. 4. 20:29
 20/58 anonim ***** válasza:
87%
Mitol kell félteni egy 9 éves gyereket aki a foldszinten alszik? Ennyi idősen a környéket bejartuk a tobbi lakotelepi gyerekkel, este sotetedeskor ment haza mindenki, persze ez sem volt tökéletes megoldás, de ez sem amit most muvelnek a szülők. Ez a mostani túlzó feltes sem tesz jót a gyerekeknek, hogy legyenek életre való felnőttek, akik minden gondot konnyen megoldanak, ha gyerekkorukban meg attol is feltik őket, hogy 3 meterrel lejjebb aludjanak a szülőktől. Mégis mi tortenhet ami az emeleten nem tortenhet meg?Ha szeretné az új szobát akkor batoritani kell én akár egy háziállatot is vennék neki, hogy még felelősségteljesebb lehessen a jövőben.
2021. ápr. 4. 20:32
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!