Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Rosszul venné ki magát, ha a...

Rosszul venné ki magát, ha a párom nagyobbik gyereke költözne a közös babánk miatt?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

A páromnak az előző házasságából van már két fia, a kisebbik 7, a nagy 9 éves. Velünk élnek.

A házunk felépítése olyan, hogy a földszinten van az előszoba, nappali, étkező, konyha-kamra, dolgozószoba, vendégszoba és 3 fürdőszoba (ebből egy csak wc és kézmosó). Az emeleten van a 3 hálószoba, 2 fürdőszoba és egy nappali. Utóbbiból nyílnak a hálószobák, így az nem egy külön értékű szoba, kb "átjáróház".

Terhes vagyok az első közös babánkkal.

Az első 6-8 hétben szeretnénk, ha a baba majd velünk aludhatna, de utána a saját szobájában szeretnénk altatni éjjelre. Viszont 4 hálószoba nincsen az emeleten, annak meg nem látom értelmét, hogy mi leköltözzünk, aztán éjszakánként 50-szer másszuk meg a lépcsőt. Ezért jött az ötlet, hogy a lenti vendégszobát megcsinálnánk a nagyobbik fiúnak, az ő szobája pedig babaszoba lenne. A tapétát cserélnénk le igazából a vendégszobában, esetleg még új, általa választott bútorokat kapna, hogy jól érezze magát, "kivegye a részét" az átalakításokból.

Anyósom szerint ezzel a gyereket mi kizárjuk a családi életből, mert mi majd ott leszünk fent, ő pedig lent egyedül... Úgy viselkedik, mintha azt mondtuk volna, hogy a kerti kisházba akarjuk költöztetni. Közben meg így is nonstop lent van a két gyerek a nappaliban, vagy a konyhában velem, a szobájukba tényleg aludni járnak, vagy ha valamelyiknek itt van pár barátja, akkor vonulnak be oda.

Vagy ez egy kiskamasznak tényleg így jönne le, ahogy anyósom mondja? Ahol szintén a tesó miatt lett "megfosztva" a nagyobb gyerek a szobájától, volt belőle (akár később) konfliktus?

2021. ápr. 4. 19:25
1 2 3 4 5 6
 31/58 anonim ***** válasza:
89%
Mi eredetileg 1 gyereket terveztünk,aztán mikor kiderült,hogy mégis 2 lesz, a lányom kis szobája lett a babaszoba. Én bele se gondoltam,hogy ez neki probléma lenne (ez csak egy szoba) bár hozzáteszem miota megvettük,bőven alakítgattuk,hurcolkodtunk ide oda. Szóval a lányom költözött és oda meg vissza volt,hogy új szobát kap,új tapéta,új butor. Nem biztos,hogy ez a nagyfiunak gond lesz. Sőt :)
2021. ápr. 4. 21:14
 32/58 anonim ***** válasza:
89%
Fiam 9 éves. Szerintem hasonló helytetben nagyon örülne, hogy ő már olyan nagyfiú, hogy másik szinten lehet saját szobája.
2021. ápr. 4. 21:20
 33/58 babyboom567 ***** válasza:
29%

Kedves Kérdező!

Én is azt javaslom,hogy kérdezzétek meg a kisfiút.

Meg mondjuk az tök szép és jó,hogy te most elképzeled hogy x hétig veletek lesz a baba,aztán saját szoba meg minden, csak nem biztos hogy pont a gyereked ebben partner lesz.6-8 hetes koruk után is rengetegszer ébrednek a babák,pont addigra leszel annyira de annyira kimerülve,hogyha addig veletek volt,utána a hátad közepére sem fogod kívánni a másik szobát.

A unokatestvéremék is így voltak vele, hogy kell gyerekszoba, meg 200ezerft-ért ágy meg szipiszupi minden,na elárulom, a gyerkőc mindjárt 5 éves 1 percet nem aludt a szipiszupi szobában.

Különben meg gyerekfüggő, hogy melyik 9 évest lehet lerakni az alsó szintre,én pl ott haltam volna meg félelmembe,a férjem pl 9 évesen majdnem felgyújtotta a lakást,mert játszott,a nagybátyán kilökte apámat az első emeleti ablakból játékból,aztán 17 évesen a vonat alá ment a kocsival,szerencsére csak anyagi kár lett,anyám csínytevéseit fel sem tudom sorolni(beleugrott a vasvillába pl),egy másik rokonunk 7 éves gyereke, az iskolából lépett meg, elment sétálni,és meg is mondta,hogy nem volt kedve bent ülni.

Szóval vannak gyerekek, akiket nem lehet szem elől téveszteni.

2021. ápr. 4. 21:21
 34/58 anonim ***** válasza:
90%
Úgy csináltok, mintha külön épületbe akarnák költöztetni a gyereket.
2021. ápr. 4. 22:21
 35/58 anonim ***** válasza:
70%
Szia! Hasonló korkülönbséggel született nálunk is kistesó, kb ugyanígy volt a szobák elosztása is. Mi leültünk a gyerekekkel és elmondtuk nekik a problémát és a lehetséges megoldásokat. Együtt ötleteltünk. Nálunk mindkettő ragaszkodott a saját, megszokott szobájához, egyedül, külön szintről pedig hallani sem akartak. (Az én nagyfiam nagyon érzékeny, kicsit szorongó alkat) A mi megoldasunk az lett, amit itt többen javasoltak. Lementunk a kicsivel (illetve még bőven terhes voltam, h mindenkinek legyen ideje megszokni) és amikor már nem ébredt éjjel, akkor ő felköltözött a mi régi szobánkba. Bevált, most a 3 fiúé az emelet.
2021. ápr. 4. 22:23
 36/58 anonim ***** válasza:
27%
Szerintem nem jó ötlet. Kezdjük azzal, hogy eleve egy gyereket nem hagynék egyedül a földszinten aludni, akármennyire is önálló. Ezzel gyakorlatilag az egész családtól szeparálódna. Nem szerencsés. A másik, ami aggályossá teszi az egészet, hogy egy gyereknek a kistesó születés amúgyis egy trauma, pláne úgy ha az a kistesó egy mostohaanyától születik. Ezt tetézni is akarod azzal, hogy elköltöztetnéd a szobájából, ami gondolom kiskora óta az övé (gyanítom, a férjedé a ház, te csak odaköltöztél). Szóval ez háromszorosan is pocsék ötlet. Aludjatok a vendégszobában a picivel amíg kell, aztán amikor elég idős lesz, majd felköltözik az emeletre a testvéreihez.
2021. ápr. 5. 03:21
 37/58 anonim ***** válasza:
90%
A fiam 8 éves volt, mikor született a kishúga. Az ő szobája a földszinten lett a babaszoba, ő pedig az emeleten kapott egy hatalmas, teljesen új, nagyfiús szobât. Nagyon boldog vele, nem fél egyáltalán. Azért nem 1-2 éves gyerekről van szó a Kérdezőnél sem, nem kell ebből ekkora drámát csinálni.
2021. ápr. 5. 06:45
 38/58 anonim ***** válasza:
32%
Jó fej a pasi. Épít 5 fürdőt, gondol arra, hogy a dolgozó hol van, de arra nem, hogy mi van, ha lesz egy közös gyerek. Túl szép ez, hogy igaz legyen...
2021. ápr. 5. 07:18
 39/58 anonim ***** válasza:
69%
Feltételezem azt még az előző feleséggel építették, és lehet a válás nem volt bekslkulálva.
2021. ápr. 5. 07:24
 40/58 anonim ***** válasza:
26%

Nem volt cinizmus a kérdésemben, de van egy ismerősöm akinek 3 szintes 350 nm háza van 4 vagy 5 fürdővel, de a konyha étkező meg akkora hogy múltkor mikor náluk voltunk kb 15 vendég 6-an tudtunk egyszerre leülni enni, mert annyi fér..

Nem értem a logikát az ilyen házakban, szerettem volna megérteni, semmi cinizmus nem volt benne, csak nekem logikus hogy a fürdőben vagy a legkevesebett, a szobaszám meg a tágas étkező nappali nekem lényegesebb lenne.

2021. ápr. 5. 08:40
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!