Rosszul venné ki magát, ha a párom nagyobbik gyereke költözne a közös babánk miatt?
Sziasztok!
A páromnak az előző házasságából van már két fia, a kisebbik 7, a nagy 9 éves. Velünk élnek.
A házunk felépítése olyan, hogy a földszinten van az előszoba, nappali, étkező, konyha-kamra, dolgozószoba, vendégszoba és 3 fürdőszoba (ebből egy csak wc és kézmosó). Az emeleten van a 3 hálószoba, 2 fürdőszoba és egy nappali. Utóbbiból nyílnak a hálószobák, így az nem egy külön értékű szoba, kb "átjáróház".
Terhes vagyok az első közös babánkkal.
Az első 6-8 hétben szeretnénk, ha a baba majd velünk aludhatna, de utána a saját szobájában szeretnénk altatni éjjelre. Viszont 4 hálószoba nincsen az emeleten, annak meg nem látom értelmét, hogy mi leköltözzünk, aztán éjszakánként 50-szer másszuk meg a lépcsőt. Ezért jött az ötlet, hogy a lenti vendégszobát megcsinálnánk a nagyobbik fiúnak, az ő szobája pedig babaszoba lenne. A tapétát cserélnénk le igazából a vendégszobában, esetleg még új, általa választott bútorokat kapna, hogy jól érezze magát, "kivegye a részét" az átalakításokból.
Anyósom szerint ezzel a gyereket mi kizárjuk a családi életből, mert mi majd ott leszünk fent, ő pedig lent egyedül... Úgy viselkedik, mintha azt mondtuk volna, hogy a kerti kisházba akarjuk költöztetni. Közben meg így is nonstop lent van a két gyerek a nappaliban, vagy a konyhában velem, a szobájukba tényleg aludni járnak, vagy ha valamelyiknek itt van pár barátja, akkor vonulnak be oda.
Vagy ez egy kiskamasznak tényleg így jönne le, ahogy anyósom mondja? Ahol szintén a tesó miatt lett "megfosztva" a nagyobb gyerek a szobájától, volt belőle (akár később) konfliktus?
Kedves Kérdező!
Én is azt javaslom,hogy kérdezzétek meg a kisfiút.
Meg mondjuk az tök szép és jó,hogy te most elképzeled hogy x hétig veletek lesz a baba,aztán saját szoba meg minden, csak nem biztos hogy pont a gyereked ebben partner lesz.6-8 hetes koruk után is rengetegszer ébrednek a babák,pont addigra leszel annyira de annyira kimerülve,hogyha addig veletek volt,utána a hátad közepére sem fogod kívánni a másik szobát.
A unokatestvéremék is így voltak vele, hogy kell gyerekszoba, meg 200ezerft-ért ágy meg szipiszupi minden,na elárulom, a gyerkőc mindjárt 5 éves 1 percet nem aludt a szipiszupi szobában.
Különben meg gyerekfüggő, hogy melyik 9 évest lehet lerakni az alsó szintre,én pl ott haltam volna meg félelmembe,a férjem pl 9 évesen majdnem felgyújtotta a lakást,mert játszott,a nagybátyán kilökte apámat az első emeleti ablakból játékból,aztán 17 évesen a vonat alá ment a kocsival,szerencsére csak anyagi kár lett,anyám csínytevéseit fel sem tudom sorolni(beleugrott a vasvillába pl),egy másik rokonunk 7 éves gyereke, az iskolából lépett meg, elment sétálni,és meg is mondta,hogy nem volt kedve bent ülni.
Szóval vannak gyerekek, akiket nem lehet szem elől téveszteni.
Nem volt cinizmus a kérdésemben, de van egy ismerősöm akinek 3 szintes 350 nm háza van 4 vagy 5 fürdővel, de a konyha étkező meg akkora hogy múltkor mikor náluk voltunk kb 15 vendég 6-an tudtunk egyszerre leülni enni, mert annyi fér..
Nem értem a logikát az ilyen házakban, szerettem volna megérteni, semmi cinizmus nem volt benne, csak nekem logikus hogy a fürdőben vagy a legkevesebett, a szobaszám meg a tágas étkező nappali nekem lényegesebb lenne.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!