Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Rosszul venné ki magát, ha a...

Rosszul venné ki magát, ha a párom nagyobbik gyereke költözne a közös babánk miatt?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

A páromnak az előző házasságából van már két fia, a kisebbik 7, a nagy 9 éves. Velünk élnek.

A házunk felépítése olyan, hogy a földszinten van az előszoba, nappali, étkező, konyha-kamra, dolgozószoba, vendégszoba és 3 fürdőszoba (ebből egy csak wc és kézmosó). Az emeleten van a 3 hálószoba, 2 fürdőszoba és egy nappali. Utóbbiból nyílnak a hálószobák, így az nem egy külön értékű szoba, kb "átjáróház".

Terhes vagyok az első közös babánkkal.

Az első 6-8 hétben szeretnénk, ha a baba majd velünk aludhatna, de utána a saját szobájában szeretnénk altatni éjjelre. Viszont 4 hálószoba nincsen az emeleten, annak meg nem látom értelmét, hogy mi leköltözzünk, aztán éjszakánként 50-szer másszuk meg a lépcsőt. Ezért jött az ötlet, hogy a lenti vendégszobát megcsinálnánk a nagyobbik fiúnak, az ő szobája pedig babaszoba lenne. A tapétát cserélnénk le igazából a vendégszobában, esetleg még új, általa választott bútorokat kapna, hogy jól érezze magát, "kivegye a részét" az átalakításokból.

Anyósom szerint ezzel a gyereket mi kizárjuk a családi életből, mert mi majd ott leszünk fent, ő pedig lent egyedül... Úgy viselkedik, mintha azt mondtuk volna, hogy a kerti kisházba akarjuk költöztetni. Közben meg így is nonstop lent van a két gyerek a nappaliban, vagy a konyhában velem, a szobájukba tényleg aludni járnak, vagy ha valamelyiknek itt van pár barátja, akkor vonulnak be oda.

Vagy ez egy kiskamasznak tényleg így jönne le, ahogy anyósom mondja? Ahol szintén a tesó miatt lett "megfosztva" a nagyobb gyerek a szobájától, volt belőle (akár később) konfliktus?

2021. ápr. 4. 19:25
1 2 3 4 5 6
 21/58 anonim ***** válasza:
52%
15-ös vagyok. Mennyire önálló a gyerek? Mert, ha nem igényli, hogy non-stop foglalkozzatok vele, akkor nem jelenthet gondot az új szobába költözés, pláne, ha az nagyobb is és kedvére rendezheti be.
2021. ápr. 4. 20:33
 22/58 A kérdező kommentje:

Három kutyusunk és két cicánk van, sokszor így is a tűrőképességem határán vagyok tőlük (ettől függetlenül mind családtagként van szeretve, egyiktől sem válnánk meg semmi pénzért). Szóval a kisállat gondolatát nem ültetném el a gyerekben egyelőre, esetleg ha nagyon elszontyolodna "útközben".

Önállónak önálló amúgy nagyon, tipikusan a "semmitől sem tart" gyerek, 0 félelemérzettel. Ezért is gondoltuk, hogy leköltözhetne ő, mert az öccse még néha átjön hozzánk hajnalban, vagy fél éjjel és át kell kutatni a szobáját, hogy nincs-e bent szellem, ilyesmi.

2021. ápr. 4. 20:47
 23/58 anonim ***** válasza:
100%

Úristen! Miért kell ilyennek lenni? Miért kell egy 9 éves gyereket úgy beállítani, mintha 1 éves lenne? Mi baja lenne lent, de komolyan? Ha fél, felmegy a szüleihez. Ennyi. Amúgy meg ha már itt tartunk, hogy életképtelennek tartunk egy 9 éves gyereket, csak szólok: az emeleti szobák veszélyesebbek, mert ha mondjuk megéhezik, le kell mennie a konyhába, akkor le is eshet a lépcsőn.

9 évesen én már 5-6 órákat egyedül voltam otthon, mert a szüleim dolgoztak. Nem azon rettegtek, hogy 9 évesen le lehet-e tenni engem az egyik földszinti szobába.

2021. ápr. 4. 20:48
 24/58 anonim ***** válasza:
33%
Én biztos úgy csinálnám, hogy a vendégszobát csinálnám meg hálónak, leköltöznétek ti és a mostani háló lenne majd a baba szobája. Ameddig gyakrabban kel, meg kitapasztaljátok, hogy milyenek az éjszakák, addig lent lesz veletek, amikor pedig már külön szobába lehet tenni, akkor ő megy fel. Így a nagyobb fiúk maradnának a helyükön, meg az elején nem zavarná őket sem ha a baba éjszaka sír.
2021. ápr. 4. 20:49
 25/58 anonim ***** válasza:
23%

Kérdezd meg a gyereket. De akar az is lehet opció, hogy fent alszik a tesojanal, ha akar, de lent is van szobája. Erre csak azért gondolok mert nekünk is volt külön szobank a tesommal, mégis egy szobában aludtunk mindig.

De szerintem ha okosan találjátok akkor nem fogja így érezni, hogy ki akarjátok túrni.

2021. ápr. 4. 20:52
 26/58 anonim ***** válasza:
36%
De nem akar a gyerekkel egy szobába aludni. Annak mégis mi értelme van, hogy apuka is meg anyuka is felkel a gyerekhez éjjel? Főleg, hogyha dolgozni megy?
2021. ápr. 4. 20:52
 27/58 anonim ***** válasza:
100%
25 vagyok Ja most olvasom, hogy nem szeretnek egy szobában aludni. Nem gáz akkor szerintem. Tuti nem fogja zavarni, hogy lesz egy- ha jól értem- saját fürdőszobás hálója.
2021. ápr. 4. 20:56
 28/58 anonim ***** válasza:
92%
Kerdező az irasodbol azt veszem ki, hogy nem azon aggódsz, hogy a fiú ellenne e a foldszinten, mert az irasodbol az jon le siman elvolna. Inkább azon dilemmazol hogyan fogadná a kerest, szerintem nem lesz gond, csak ne utasításkent érezze hanem finoman celozva inkabb nagyfius dologkent talaljatok neki, hogy érezze ő a nagyteso. Vonjatok be a felújításba, hogy ugy érezze azt a barlangot ő maga alkotta. Azonban ha nem szeretné ne eroltessétek, es ne lássa a csalódást sem rajtatok es akkor inkább koltozzetek ti a foldszintre.
2021. ápr. 4. 21:01
 29/58 anonim ***** válasza:
89%
Költöztesd fel a dolgozót az emeletre és akkor lesz lenn 2 külön szoba hálónak. Később ha a kicsi is nagyobb lesz mehet fel a tesókhoz a dolgozó meg visszakerülhet.
2021. ápr. 4. 21:03
 30/58 A kérdező kommentje:

Igen, 28-as válaszoló, ebben is van valami... Nem akarunk semmit ráerőltetni, azt sem szeretném, hogy mellőzve érezze magát. Csak tényleg ez lenne a (szerintem) leglogikusabb döntés.

A dolgozószoba azért jó, hogy lent van a földszinten, mert ha a férjemhez jönnek megbeszélésre, vagy jön egy ügyfél, akkor az előszobából rögtön tudnak oda menni, nem kell átvezetnie senkit a fél házon (és a néha kicsit kupis fenti nappalin).

2021. ápr. 4. 21:08
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!