Rosszul venné ki magát, ha a párom nagyobbik gyereke költözne a közös babánk miatt?
Sziasztok!
A páromnak az előző házasságából van már két fia, a kisebbik 7, a nagy 9 éves. Velünk élnek.
A házunk felépítése olyan, hogy a földszinten van az előszoba, nappali, étkező, konyha-kamra, dolgozószoba, vendégszoba és 3 fürdőszoba (ebből egy csak wc és kézmosó). Az emeleten van a 3 hálószoba, 2 fürdőszoba és egy nappali. Utóbbiból nyílnak a hálószobák, így az nem egy külön értékű szoba, kb "átjáróház".
Terhes vagyok az első közös babánkkal.
Az első 6-8 hétben szeretnénk, ha a baba majd velünk aludhatna, de utána a saját szobájában szeretnénk altatni éjjelre. Viszont 4 hálószoba nincsen az emeleten, annak meg nem látom értelmét, hogy mi leköltözzünk, aztán éjszakánként 50-szer másszuk meg a lépcsőt. Ezért jött az ötlet, hogy a lenti vendégszobát megcsinálnánk a nagyobbik fiúnak, az ő szobája pedig babaszoba lenne. A tapétát cserélnénk le igazából a vendégszobában, esetleg még új, általa választott bútorokat kapna, hogy jól érezze magát, "kivegye a részét" az átalakításokból.
Anyósom szerint ezzel a gyereket mi kizárjuk a családi életből, mert mi majd ott leszünk fent, ő pedig lent egyedül... Úgy viselkedik, mintha azt mondtuk volna, hogy a kerti kisházba akarjuk költöztetni. Közben meg így is nonstop lent van a két gyerek a nappaliban, vagy a konyhában velem, a szobájukba tényleg aludni járnak, vagy ha valamelyiknek itt van pár barátja, akkor vonulnak be oda.
Vagy ez egy kiskamasznak tényleg így jönne le, ahogy anyósom mondja? Ahol szintén a tesó miatt lett "megfosztva" a nagyobb gyerek a szobájától, volt belőle (akár később) konfliktus?
Úú, mit meg nem tennék hogy ilyen hazam legyen...
Kérdező, beszéljétek meg a gyerekkel, szerintem tuti nem lesz gond. De olyan rengeteg lehetőségetek van, biztos találtok majd valami jót.
Hát én önállóság párti vagyok, már a 7 évesemet elengedem maga iskolába is, én is 9 évesen már csekkeket fizettem, stb, de egy ekkora házban egyedül éjjel rettegtem volna, az egyszintes házunkban is rettegtem magam éjjelente régen. Nem biztos az, hogy nem félne.
Meg én nekem első gondolatom volna, hogy ha betörnek ott van a gyerek lent maga míg mi fent alszunk...Én nem lennék nyugodt. Nyilván nem az emeletre törnek be, szóval jobb ha ott vannak maguk a gyerekek..
Jó tudom mindjárt írja, hogy van riasztórendszer meg kutya, de mint tudjuk ezek már semmit sem érnek.
Nekem is van 2 kaukázusim, sajnos felénk is rendszeresek a kutyamérgezések is, úgyhogy ez sem életbiztosítás.
Én laktam 3 évig egy kastélyban Walesben, az idő nagy részében egyedül, a kertész meg a többi személyzet hátul volt külön lakrészben, én egyedül voltam a 35 szobás kastélyban, és ott is többször előfordult hogy a bekötött riasztó állítólag a biztonsagi szolgálatnál beriasztott, a szolgálat kivonult, reggelre ott várt a levél hogy az egész épületet átnézték semmi, egy db alvó embert (én) találtak az ágyban.. Aki olyan gyakorlott simán bejön akárhova, egy erődítménybe is, egyáltalán nem ébredtem fel a biztonsági szolgálatra sem.
37-es vagyok. Nyilván az ilyen házak, mint a Kérdezőéké is, azért védve vannak. Nálunk nemcsak az ajtó van védve, hanem már a házat sem lehet megközelíteni anélkül, hogy be ne induljon a riasztás, a biztonsági szolgálat pedig 2 percen belül itt van. Plusz körbe van kamerázva a ház, szóval annyira azért nem kell félni.
Én továbbra is azt mondom, hogy nem kell ennyire túlfélteni egy 9 évest, nem kisbaba már.
Nálunk nem arról van szó, hogy ne várnánk vendégeket soha, vagy hogy ne lenne elég hely.
Mert pl. az étkezőben 8/12 ember fér el, a nappaliban sem kell senkinek a földön ülnie, ha jönnek hozzánk. Ezért lett vendégszoba is csinálva, ráadásul a kerti "kisház" is rendesen szigetelt, fűthető, így ott is simán lehet aludni igazából. De amikor a ház lett tervezve, építve, akkor még a két gyerekes felállás volt. Egy párnak és két gyereknek pedig 4 hálószoba szerintem több, mint elég.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!