Rosszul venné ki magát, ha a párom nagyobbik gyereke költözne a közös babánk miatt?
Sziasztok!
A páromnak az előző házasságából van már két fia, a kisebbik 7, a nagy 9 éves. Velünk élnek.
A házunk felépítése olyan, hogy a földszinten van az előszoba, nappali, étkező, konyha-kamra, dolgozószoba, vendégszoba és 3 fürdőszoba (ebből egy csak wc és kézmosó). Az emeleten van a 3 hálószoba, 2 fürdőszoba és egy nappali. Utóbbiból nyílnak a hálószobák, így az nem egy külön értékű szoba, kb "átjáróház".
Terhes vagyok az első közös babánkkal.
Az első 6-8 hétben szeretnénk, ha a baba majd velünk aludhatna, de utána a saját szobájában szeretnénk altatni éjjelre. Viszont 4 hálószoba nincsen az emeleten, annak meg nem látom értelmét, hogy mi leköltözzünk, aztán éjszakánként 50-szer másszuk meg a lépcsőt. Ezért jött az ötlet, hogy a lenti vendégszobát megcsinálnánk a nagyobbik fiúnak, az ő szobája pedig babaszoba lenne. A tapétát cserélnénk le igazából a vendégszobában, esetleg még új, általa választott bútorokat kapna, hogy jól érezze magát, "kivegye a részét" az átalakításokból.
Anyósom szerint ezzel a gyereket mi kizárjuk a családi életből, mert mi majd ott leszünk fent, ő pedig lent egyedül... Úgy viselkedik, mintha azt mondtuk volna, hogy a kerti kisházba akarjuk költöztetni. Közben meg így is nonstop lent van a két gyerek a nappaliban, vagy a konyhában velem, a szobájukba tényleg aludni járnak, vagy ha valamelyiknek itt van pár barátja, akkor vonulnak be oda.
Vagy ez egy kiskamasznak tényleg így jönne le, ahogy anyósom mondja? Ahol szintén a tesó miatt lett "megfosztva" a nagyobb gyerek a szobájától, volt belőle (akár később) konfliktus?
Nem tudom, szerintem van benne valami, amit anyósod mond. Értem a te oldalad, abszolút így lenne a legpraktikusabb. De a gyerek csak annyit érzékelne, hogy egyrészt kitúrják az eddig megszokott szobájából, másrészt még jó távol is rakják őt a család összes többi tagjától.
Te ismered a kisfiút, te tudhatod hogy reagálna rá. A párodnak mi a véleménye?
Én nem örülnék neki, ha akármelyik gyerek maga lenne lent.
Megkérdezhetem 4+1 fürdőszoba mire kell? Ez nagyon érdekel. Inkább szoba kellett volna helyette nem?
A párom találta ki ezt eredetileg.
Azok után, amiket anyósom mondott, én már a megkérdezéstől is tartok, nem szeretném, hogy azt gondolják, hogy ez muszáj és ellenük irányul.
Ha mi költöznénk le, akkor meg fent lennének egyedül, szóval ugyanott lennénk...
"Megkérdezhetem 4+1 fürdőszoba mire kell? Ez nagyon érdekel. Inkább szoba kellett volna helyette nem?"
Értem a cinizmust, de nem én terveztettem a házat. :)
Lent van egy fürdőszoba a vendégszobához külön, van egy sima kisebb csak wc-vel és egy tágasabb fürdőszoba infrakabinnal együtt. Fent pedig van egy nekünk, ami a hálószobánkból nyílik és egy a gyerekeknek. Kényelmes így, sosem éreztük hátrányát.
Önszántamból sem raknék le éjszakára egy 7-9 éves gyereket, még ha akarná sem, akkor sem, ha "nem nagy dolog". Rakjátok a nappaliba a kiságyat, így csak oda kell szaladni, és költözzetek ti le a "kisszobába", aztán egy idő után, ha már kevesebbet kell kelni hozzá, mehet fel.
Nekem 9 évesen baromi xarul esett volna, és féltem is volna lenn egyedül éjszaka. Sőt, az is megoldható, hogy senki nem költözik le, amíg nagyobb nem lesz a kicsi, a fiúk együtt alszanak emeletes ágyon fenn, így a kicsinek lesz saját szobája. Ha már nem kell sokat kelni hozzá, ti mehettek le, a két fiú meg fenn szét megint.
Ez megint ilyen "lenne más megoldás, de inkább nekem meg a közös gyereknek legyen jó, nem más kölykének".
Közös szobában sosem voltak a fiúk, nyaralásokon is rendszeresen probléma van belőle, így azt nem erőltetnénk.
Egyik nappaliba sem szeretnék kipakolni egy kiságyat, nem nagyon illene a környezetbe és szeretnék egy külön babaszobát, ez lesz az idei egyik nagy project itthon. Már nagyon várom, erről nem szeretnék lemondani.
Sajátjaimként szeretem a párom gyerekeit, sosem az volt bennem, hogy ők bárki "kölykei" lennének és nem kívánatos személyek az életemben (megjegyzem, hogy náluk kölyke maximum a kutyának van...). Ráadásul nem is az én ötletem volt ez, hanem a páromé... Akkor a te logikád szerint ő a saját gyerekeivel is kiszúrna?
Én varomira örültem, amikor 10 évesen külön eneletre kerültem a szüleimtől.
Szerintem kérdezzétek meg, hogy szeretne-e.
Ha nem, akkor én mennék le,a pici pedig addig lenne lenn velünk, amíg indokolt..
Nagylányom 8 hónapos korig, a kisfiam pedig 14 hónapos lesz lassan, és mèg velünk alszik
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!