Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Szerintetek hány gyerek az...

Szerintetek hány gyerek az ideális?

Figyelt kérdés
Sziasztok! Egy gyermeknek nyilván az az előnye, hogy a szülő mindent meg tud adni, amit szeretne neki, a kettőnek az, hogy a gyermeknek van egy testvére, a három vagy több gyermeknek pedig, hogy nagycsalád és nagyon sok kedvezmény is jár erre. Félreértés ne essék, nem arra gondolok, hogy valaki csak azért vállaljon 3 vagy több gyereket, hogy élhessen ezekkel a kedvezményekkel. Csupán kíváncsi vagyok, hogy szerintetek hány gyermek az ideális és miért ? Várom a tapasztalatokat, véleményeket.

2021. márc. 26. 08:58
1 2 3 4 5
 31/43 anonim ***** válasza:
59%

27: nyilvan nem konkretan gyereknevelesben de kesobb szitterkedni vagy anya elugrik a boltba figyelj a kicsire (pl jatszik szgepen v valami) stb.

Miert a gyerek erdekei ervenyesulnek? Apanak es anyanak is vannak erdekei. Amugyis 1 gyereket konnyebb lepasszolni barathoz nagyszulohoz.

2021. márc. 26. 14:30
 32/43 anonim ***** válasza:
41%

Azt ne mondja nekem senki, hogy ahol 3+ gyerek van, ott mindenkire jut kellő figyelem. Azt látom, hogy divat lett a nagycsalád, csak éppen ez a többségnek nem való. Divat lett gyorsan, egymás után szülni, amiről ugyanez a véleményem.

Amikor sok nő, aki amúgy is Cseden/Gyeden/Gyesen van, meg akar “halni”,hogy most nincs bölcsi/ovi ès a nagyobb gyerek is otthon van. Nálunk is bezàrt a bölcsi (csak ügyelet van), ès mi mindketten olyan helyen dolgozunk a férjemmel, ahol nincs home office, ès úgy tudjuk csak megoldani a bezàràst, hogy alig látjuk egymást. Pont azèrt, hogy ne kelljen ügyeletbe vinnünk. Ès akkor hallom, hogy több olyan is van, ahol az anyuka amúgy is otthon van a kisebbel, ès mégis be szeretnè adni a nagyobbat a bölcsibe, ügyeletbe. Szerintem ez felháborító. Senkinek sem tartottak pisztolyt a fejèhez, hogy szüljön újabbat, mikor a meglèvő is teher.

2021. márc. 26. 14:33
 33/43 anonim ***** válasza:
30. Nem mindenképp az, hanem relatív, ki honnan indul.
2021. márc. 26. 14:43
 34/43 anonim ***** válasza:
Azert lett divat mert kesobb vallalnak ma a nok gyereket es muszaj cselekedni ha tobbet akarnak.
2021. márc. 26. 15:26
 35/43 anonim ***** válasza:
95%
Nekünk 2 az ideális, annyit is vállatunk. Nekem is van egy nővérem, jó érzés, hogy számíthatunk egymásra, kicsinek sokat játszottunk, jó a kapcsolatunk. A férjemék 3-an testvérek és ő a középső. Azt mondja nem jó középsőnek lenni és nem akarta ezt egyik gyerekünknek sem. Szóval maradt a 2. :)
2021. márc. 26. 16:13
 36/43 A kérdező kommentje:
Köszönöm a korrekt,sokoldalú választ. ;)
2021. márc. 26. 16:46
 37/43 anonim ***** válasza:
18%
Ebbe a világba inkább egyet sem. Sajátot nem, max örökbe fogadottat. De ha nagyon nem bírsz az önző géneddel, akkor maximum 1. Túlnépesedés van, ami miatt a következő évtizedekben jelentős pusztulás várható. Éhezések, gazdasági összeomlás. Ha 3, vagy több gyereket csináltok, annál rosszabb lesz a helyzet.
2021. márc. 26. 22:59
 38/43 anonim ***** válasza:
100%
Amíg 1 gyerekem volt azt mondtam, hogy 1. Már 2 van, és már azt mondom, hogy 2. Valószínűleg ha 3 gyerekem lenne és ezt kérdeznék, 3-at mondanék.
2021. márc. 27. 23:04
 39/43 anonim ***** válasza:
55%

Túlnépesedés? 😂🙈 Na az nem itt van! Hanem Afrikában, Ázsiában! Magyarország tele van lakatlan, kihasználatlan vidékkel. Meg egy rakás öreg, beteg emberrel. Szaporulat nincs elég, munkaerőhiány van.

Én 3-at szeretnék, hogy szaporodjunk is, ne csak magunkat pótoljuk. De 2-4 között ideális szerintem. Ami nem azt jelenti, hogy elítélem azt aki tudatos (!!) családtervezéssel ennél többet vállal, vagy egyáltalán nem szeretne gyereket. De ne arra fogjuk már, hogy túlnépesedés, meg hogy örökbe kell fogadni. Mégis kit? Évekig vannak várólistán az örökbefogadni szándékozó párok.

2021. márc. 28. 15:58
 40/43 anonim ***** válasza:
69%

4.

Mert 3 a magyar igazság meg 1 a ráadás.

De komolyan, négyen már mindig van valaki a testvérek közül, akivel mindenfélét lehet csinálni, ugyanazt az ételt szeretik, ugyanazon röhögnek.

2021. márc. 30. 04:57
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!