Szerintetek hány gyerek az ideális?
27: nyilvan nem konkretan gyereknevelesben de kesobb szitterkedni vagy anya elugrik a boltba figyelj a kicsire (pl jatszik szgepen v valami) stb.
Miert a gyerek erdekei ervenyesulnek? Apanak es anyanak is vannak erdekei. Amugyis 1 gyereket konnyebb lepasszolni barathoz nagyszulohoz.
Azt ne mondja nekem senki, hogy ahol 3+ gyerek van, ott mindenkire jut kellő figyelem. Azt látom, hogy divat lett a nagycsalád, csak éppen ez a többségnek nem való. Divat lett gyorsan, egymás után szülni, amiről ugyanez a véleményem.
Amikor sok nő, aki amúgy is Cseden/Gyeden/Gyesen van, meg akar “halni”,hogy most nincs bölcsi/ovi ès a nagyobb gyerek is otthon van. Nálunk is bezàrt a bölcsi (csak ügyelet van), ès mi mindketten olyan helyen dolgozunk a férjemmel, ahol nincs home office, ès úgy tudjuk csak megoldani a bezàràst, hogy alig látjuk egymást. Pont azèrt, hogy ne kelljen ügyeletbe vinnünk. Ès akkor hallom, hogy több olyan is van, ahol az anyuka amúgy is otthon van a kisebbel, ès mégis be szeretnè adni a nagyobbat a bölcsibe, ügyeletbe. Szerintem ez felháborító. Senkinek sem tartottak pisztolyt a fejèhez, hogy szüljön újabbat, mikor a meglèvő is teher.
Túlnépesedés? 😂🙈 Na az nem itt van! Hanem Afrikában, Ázsiában! Magyarország tele van lakatlan, kihasználatlan vidékkel. Meg egy rakás öreg, beteg emberrel. Szaporulat nincs elég, munkaerőhiány van.
Én 3-at szeretnék, hogy szaporodjunk is, ne csak magunkat pótoljuk. De 2-4 között ideális szerintem. Ami nem azt jelenti, hogy elítélem azt aki tudatos (!!) családtervezéssel ennél többet vállal, vagy egyáltalán nem szeretne gyereket. De ne arra fogjuk már, hogy túlnépesedés, meg hogy örökbe kell fogadni. Mégis kit? Évekig vannak várólistán az örökbefogadni szándékozó párok.
4.
Mert 3 a magyar igazság meg 1 a ráadás.
De komolyan, négyen már mindig van valaki a testvérek közül, akivel mindenfélét lehet csinálni, ugyanazt az ételt szeretik, ugyanazon röhögnek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!