Szerintetek hány gyerek az ideális?
Kinek mennyi.
Mi sokat szeretnénk.
Szerintem nincs ilyen "ideális", mindenkinek mások a szempontjai, tapasztalatai.
Van, aki szerint jó dolog a testvér, mert ő szerette, hogy van, más meg mást tapasztalt. Aztán nem mindenki tervez vagy úgy sikerül, ahogy tervezné. Van, aki túl kontrollálni akarja a gyerekét és mindent tökéletesnek szeretne, más meg csak úszik az árral és alkalmazkodik. Van, akinek első is sok, mégis "becsúszik" még valahány és mindet a háta közepére, más meg úgy érzi, az anyaságban teljesedne ki igazán, de a mondjuk az egészsége vagy az anyagiak ezt keresztülhúzzák. És mégis miközben nagyon sokan panaszkodnak, a saját megoldásukat tartják jónak, ami tök természetes önvédelem.
Én a huszas éveiben még el sem tudtam képzelni, hogy alkalmas lennék anyának, hisz az megkötöttség, meg továbbörökítek egy csomó hülyeséget, meg így is túlnépesedés van... Aztán 30-asként úgy voltam vele, hogy egyszerre csak egy, aztán meglátjuk. Aztán amikor azt kihevertem, kúszott be, hogy na jó, talán még egy... most ott tartok exkarrieristaként, hogy nagyon szeretnék még egy harmadikat. Főleg kíváncsiságból, mert ez a kettő is jól sikerült és jól megvannak egymással is, és megérzésem szerint jót tenne a csoportdinamikánknak :D Támogatások meg tök jó, hogy vannak, de anélkül is elfér itthon meg tudnánk etetni. Hamarabb ijesztő lett volna, mert csak két kezem van, de a nagyok mostanra már vannak annyira önállóak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!