Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Szerintetek mikor ideálisabb...

Szerintetek mikor ideálisabb gyereket vállalni? 30 éves kor alatt vagy felett?

Figyelt kérdés

Tegyük fel, hogy minden feltétel adott lenne hozzá, lenne biztos egzisztenciátok, rendben lennének az anyagiak, stb, minden-minden meglenne hozzá, ott van a támogató család, a szerető férj, és egy olyan állás, ahová szülés után vissza lehet menni, tehát ha nem ezeken múlik a dolog, akkor ebben az esetben ti mikor vállalnátok be inkább a babát és miért annyi idősen?

Előre is köszönöm a válaszokat! :)

2015. dec. 9. 07:36
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
80%
minel fiatalabban. 24-25 ev az idealis eletkor szerintem. A gond az hogy akkor a korulmenyek nem szoktak idealisak lenni.
2015. dec. 9. 07:49
 2/12 anonim ***** válasza:
73%

24 évesen szultem,neken ez idealis volt.

Így,hogy már van ket gyerekem es visszagondolok,akkor sem csinalnam másképp..pontosabban annyit,hogy tudatosan vallalnek ennyi idosen gyereket(nem akkorra terveztuk)stabil kapcsolatba,rendezett anyagiak koze erkezett,csak mi huztuk volna meg az időt mindendele mondvacsinalt indokkal..

2015. dec. 9. 08:03
 3/12 anonim ***** válasza:
100%

Testileg és lelkileg jobban viseltem volna, ha mondjuk 23 évesen szülök. Ebben biztos vagyok. Főleg egyébként a lelki terhet, ami a vetéléssel + egyéb dolgokkal nehezített terhességeimmel jár. De egyetemet akartam csinálni és élményeket szerezni (pl. külföldön élni), és a megfelelő párt sem találtam. Sőt, egyetem után nem ártott dolgozni sem pár évet.

Nekem nem lehetett volna viszonylag biztos egzisztenciám 28 éves korom előtt, így elképzelni sem tudom, hogy korábban szülhettem volna. most se keresek jól és nem is várnak vissza GYED után a munkahelyemre, de legalább van lakásunk és jól megélünk.

26 hkm, 29 leszek, mire meglesz a gyerek

2015. dec. 9. 08:55
 4/12 anonim ***** válasza:
59%

Szerintem tokmindegy, attol fugg, kinek mennyire surgos.

En a 30 ev alatti gyerekvallalasnak csak egyetlenegy elonyet latom: ha kiderul, hogy baj van, meg boven van idod probalkozni.

2015. dec. 9. 09:03
 5/12 anonim ***** válasza:
36%

29 évesen szültem az elsö lányomat. Nekem a párkapcsolataim így alakultak. Nem rossz, de ha elöbb együtt lettünk volna a párommal, akkor 25-27 évesen jobb. Akkor szerintem az ember törelmesebb, gyermekibb, lazábban áll mindenhez.

40 évesek akik általábn sokkal stresszesebbek stb...

2015. dec. 9. 09:03
 6/12 anonim ***** válasza:
100%

Valamivel 30 előtt nem lett volna rossz, de nem 20 évesen.

~27-28 előtt akkor se szültem volna tervezetten, ha minden anyagi feltétel adott lett volna (ha becsúszott volna, az más).

Ekkora teljesült ugyanis az, hogy végezzek az egyetemmel és legyen 2-3 év munkatapasztalatom is (rendes, nem csak diákmunka - bár akkor is irodában és a szakmámban dolgoztam, de teljesen máshogy kezeltek, amikor már diplomásként helyezkedtem el).

Ténylegesen 31 voltam, amikor szültem.

2015. dec. 9. 09:26
 7/12 anonim ***** válasza:
34%

" ha kiderul, hogy baj van, meg boven van idod probalkozni."

Na igen. Illetve 25 evesen sokkal kisebb az esely arra hogy baj legyen mint 35 evesen.

Az emberek hajlamosak ezt bagatelizalni, de a biologia sajnos nem.

2015. dec. 9. 09:37
 8/12 anonim ***** válasza:
37%

24-26 évesen. Én 26 évesen éreztem rá késznek magam, előtte nekem korai lett volna, még kettesben akartuk intézni a dolgainkat a férjemmel, együtt kirándulni, még jobban megismerni egymást.

Mivel hármat tervezünk, ezt időben el akartuk kezdeni, és szeretnénk a gyerek(ek) életében minél hosszabb ideig résztvenni.

2015. dec. 9. 15:17
 9/12 anonim ***** válasza:
96%

Én 29 voltam tavaly augusztusban mikor a fiam született a 30.szülinapom előtt 4 hónappal.Szültem volna előbb,de az exem csúnyán átvert,hitegetett,így kiesett 3 év az életemből amit rá pazaroltam.Aztán 28 évesen megismertem életem szerelmét aki a férjem lett fél év múlva ahogy összejöttünk.A babánk rögtön megfogant,amikor mindketten akartuk.És most a szobájában szuszog a mi 15 hónapos gyémántunk :)

Kérdésedre visszatérve: Szerintem nincs olyan hogy igazán ideális kor a szülésre.Biológiailag egy nő akár 15,16 évesen is képes teherbe esni és szülni,de a valóság más.Kell némi egzisztencia és fontos egy igazi társ,aki MINDIG ott van amikor kell.Sokan szülnek a húszas éveik elején,de ezek az ismerőseim a gyermekeik apját már réges régen elfelejtették és ha születik tesó/tesók az már mástól lesz.Én 25 alat semmiképp nem vállaltam volna babát. 26-27 körül szerettem volna nagyon,szinte görcsösen babát,de ahogy fentebb írtam egy szélhámossal hozott össze a sors,de így utólag örülök hogy véletlenül sem lettem várandós tőle.

2015. dec. 9. 16:12
 10/12 anonim ***** válasza:

Én 25 előtt akkor sem szeretnék gyereket,ha minden feltétel adott.A gyerekek legalább 20 évre "megkötik a kezed",ha többet vállalsz,akkor nyilván még többre.Rengeteg örömmel járnak,de legalább annyi lemondással is.Ha túl fiatalon vállalnék gyereket,úgy érzeném,hogy még nem "éltem" eleget.Terveim szerint 26 leszek,mire befejezem az egyetemet,tehát azelőtt semmiképp,de ha akkor olyan párom lesz,akivel szívesen vállalnék gyereket,akár egyből diploma után vállalnám.Végül is a lényeg az,hogy Neki legyen biztos állása,én oviig mindenképp otthon szeretnék lenni a gyerekekkel(2-t szeretnék).Dolgozni ráérek utána is.

"Csak" azért nem vállalnék fiatalon gyereket,mert akkor nagyobb az esély arra,hogy egészségesek legyenek,mert ez inkább egyén- és nem korfüggő.Van olyan rokonom,aki az első fiát 31,a negyediket pedig 40 évesen szülte és mind makk egészségesek,nem volt semmi komplikáció.De ugyanígy van olyan rokonom is,aki 23,tervezik a babát,de nem akar összejönni...És ugyanígy az sem mérvadó,hogy fiatalon lazább szülő lehetnék,mert van,aki fiatalon is idegroncs és vannak 30-40 fölötti szülők,akik sokkal higgadtabbak :D

De mindenki máshogy vélekedik erről,nekem fontos,hogy "kiélhessem" magam és sok olyan célom,álmom van,amiket meg szeretnék valósítani,de gyerek mellett nem lehetne.

19L

2015. dec. 22. 18:37
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!