Szerintetek hány gyerek az ideális?
Nekem 3, mert ennyi van, és nem a kedvezmények miatt, hanem mert több gyerek között többféle kapcsolat, és dinamika felbukkan, ami szórakoztató, és hasznos a jellemfejlődés során.
1 gyereket vállalni azért, mert akkor mindent meg tudsz neki adni, szerintem buta érv, sokkal több a hátránya szociálisan, mint az előnye anyagilag, hacsak nem mélyszegénységben élnek a szülők.
Egyke gyerek is jár közösségbe, ez hülyeség, hogy szociálisan hátrányba kerül. A nagyobb testvér akkor hátrányban van, mert neki 3-4 éves korában jött csak a tesó (és egy újszülöttel-pár hónaposan meg aztán marha sokat szocializálódik egy ovis, tényleg)? Hagyjuk már. Nyilván van előnye a testvéreknek, de nem szúr ki senki senkivel, ha csak egy gyereket vállal, főleg ha a saját maga elképzelései és saját maga által felismert korlátok szerint ennyit tud vállalni. Akármilyen okból.
Személy szerint én úgy gondolom, hogy 2-3 gyerekre vágyom. Nem azért, mert ideális-nem ideális, egyszerűen csak ennyire vágyom. Szeretem most a babázást, szerettem terhes lenni, ezeket még mindenképpen szeretném ismét átélni. Ahogyan azt is, hogy látom a gyerekeimet együtt játszani, felnőni, ahogy cinkosai lesznek egymásnak majd ellenünk. Ezek mind jó dolgok. De gyerekszámtól független. Szerintem az, hogy hány gyerek az "ideális", az annyi mindentől függ, a szülőktől, az élethelyzetüktől, a céljaiktól, vágyaiktól, személyiségüktől, anyagi helyzetüktől, hogy egyszerűen nem lehet semmi konkrét dolgot kijelenteni. Adott családban kell gondolkodni, mindenhol más az "ideális" gyerekmennyiség.
9-es! Barátnőm 23 éves és épp a napokban beszélgettünk erről a témáról, mert babát várok és, hogy ki hány gyermeket szeretne. Ő egyke gyerek és mindig is nagyon jól érezte magát így. Én azt gondolom, hogy nem feltétlen kicseszés ez a gyerekkel. Embere válogatta, hogy ki, hogy gondolkodik erről, vagy ki, hogy éli meg.
Ha van testvére az embernek, sem biztos, hogy fog tudni rá támaszkodni a későbbiekben.
Szerintem meg az a hülyeség, mikor valaki tesót szül. Értelmes ember eldönti, ő hàny gyerekre vágyik és az szerint vállal.
Ez a kicseszés a gyerekkel, meg akkora marhaság. Sok emberbek van testvére, de nincs köztük "mágikus" kapocs, aminek a hiánya olyan egetverő lenne. Sok egyke van, aki melegszívű szociális. Annyira bosszantó már, mikor kliséket húznak egy kisbabára is, mert annak nincs testvére. Ostoba megbélyegzés.
És az is magánügy, ha valaki 1 gyereknek akar mindent megadni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!