Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Szerintetek hány gyerek az...

Szerintetek hány gyerek az ideális?

Figyelt kérdés
Sziasztok! Egy gyermeknek nyilván az az előnye, hogy a szülő mindent meg tud adni, amit szeretne neki, a kettőnek az, hogy a gyermeknek van egy testvére, a három vagy több gyermeknek pedig, hogy nagycsalád és nagyon sok kedvezmény is jár erre. Félreértés ne essék, nem arra gondolok, hogy valaki csak azért vállaljon 3 vagy több gyereket, hogy élhessen ezekkel a kedvezményekkel. Csupán kíváncsi vagyok, hogy szerintetek hány gyermek az ideális és miért ? Várom a tapasztalatokat, véleményeket.

2021. márc. 26. 08:58
1 2 3 4 5
 21/43 anonim ***** válasza:
75%
#9 mert az nem kicseszés a gyerekkel, mikor nincs rá idő energia, de a világra hozzák mert "jajjkelltesóóó". Ne legyünk már ösztönlények, akiknek a gyerek tesó gyártás körül forog az élete, miközben önmagát háttérbe szorítja, nem foglalkozik azzal, hogy neki mi a kényelmes, neki mik az igényei. De igenis fontos. És ha a szülőknek nincs kapacitásuk/pénzük 2.3.gyerekre, akkor ne legyen 2.3. Pont.
2021. márc. 26. 11:51
 22/43 anonim ***** válasza:
88%

Pont 1 gyerekem van , jó lett volna egy tesó neki, de egyke marad.

Miért kicseszés , ha valaki egyke?

Mi van, ha 1 gyereknek tudok megadni mindent, vagy ha egy gyereknek akarok megadni mindent?

Én kérek elnézést, mert nem szeretném, hogy a gyereke(i)m arra várjon, hogy meghaljak, hogy legyen lakása mondjuk.

Ki van sarkítva , persze.

2021. márc. 26. 12:03
 23/43 anonim ***** válasza:
94%
Lehet, Csokkal már lesz mit örökölni :)
2021. márc. 26. 12:10
 24/43 anonim ***** válasza:
100%

1 van 1 is marad mert ennyire van kapacitasom MAGAM mellett. Mert van azaz embertipus mint en, akinek sajat maga is fontos napi min. 1 orara.

En egykekent nottem fel mert 6 ev van tesom es koztem, emiatt szinte egyke voltam. Nekem boooven eleg volt a suliban szocializalodni, kesobb meg sok is. Basszus Du 4ig bent rohadnak a gyerekek, hazaerve meg kaja furdes. Talan meg jot is tesz egy gyereknek ha nyugi van otthon este. Nem baj ha van teso, de semmivel se rosszabb egyedul.

2021. márc. 26. 12:12
 25/43 anonim ***** válasza:
82%
24 vagyok: meg egy fontos ervet elfelejtettem mondani. Inkabb 3 gyerekeseknel figyeltem meg, hogy a legnagyobb gyerek sokszor be van fogva hogy vigyazzon a kozepsore, legkisebbre stb. Kicsit igazsagtalannak tunik nekem hogy a nagy gyerek gyerekkora egy resze errol szol, a legkisebb meg csak jora emlekszik. Ertem hogy 3nal muszaj segiteni en se tudnam mashogy megoldani de nem annyura tunik fun dolognak a legidosebb szemszogebol. En tesom is utalt ram vigyazni es tokre megertem.
2021. márc. 26. 12:17
 26/43 anonim ***** válasza:
23: 40-50 millios haz 3 reszre bontva nem olyan sok. Foleg hogy mire a szulok meghalnak mar valamilyen ingatlanra szert tettek es kb a hitelbe torlesztesre jo.
2021. márc. 26. 12:21
 27/43 anonim ***** válasza:
48%

Mivel 4 és fél év van csak az első meg a harmadik között, érdemben nem igazán tudnak segíteni a gyereknevelésben.

Viszont mélyen hiszek az egészségesen elhanyagolt gyerekekben, akiknél anyukának nincs ideje mindent számontartani, mindenen aggódni, de ha kell, akkor ugrik, és ott van stabilan. És szerintem az egykéknél hosszútávon nem jó az, hogy tudja, hogy lévén a családban ő az egyedüli gyerek, így mindig az ő érdekei érvényesülnek. Ha van testvér, akkor annak is vannak ugyanolyan jogos, de sokszor totálisan ellenkező igényei, ezért mindenki lemondásra kényszerül időnként. És ezt baromi hasznos megtapasztalni gyerekkorban. Hogy nem körülöttem forog a világ. Szerintem.

2021. márc. 26. 12:23
 28/43 anonim ***** válasza:
26. Az még mindig több, mint egy albérletes egykének. Amivel szintén nincs bajom, félreértés elkerülése végett. Ez van, ma a nagy magyar átlagnak általában öröklésből lesz lakhatása (bár nem a szülőktől, hanem jellemzőbben nagyszülőktől), hacsak nem költözik olyan helyre, ahol meg munka nincs. És sok olyan szülő is van, aki azt mondja, hogy ha ő is megállt a saját lábán, boldoguljon a gyerek is szorgalommal. Minden relatív.
2021. márc. 26. 13:35
 29/43 anonim ***** válasza:
100%

1-2, ennél többet biztosan nem vállalnék.

Amúgy én is egyke vagyok. Anyukámék kaptak anno mindenfélét, mert a környezetükben, barátoknál a "naccsalád" volt a divat, és hogy ők önzők, és nekem is milyen rossz lesz egyedül. Köszönöm szépen, 31 évesen sem érzem komoly hátrányát az egykeségnek.

2021. márc. 26. 13:39
 30/43 anonim ***** válasza:
49%
Mitol alberletes az egyke?
2021. márc. 26. 14:26
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!