Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Akiknek lánya van: az nem...

Akiknek lánya van: az nem sajnálja, hogy lánya lett és neki is menstruálnia kell, ráadásul számolnia kell a nőket körülvevő hátrányos megkülönböztetéssel?

Figyelt kérdés
2021. márc. 24. 16:34
1 2 3 4
 11/35 anonim ***** válasza:
45%

Azért, mert valami 100 évvel ezelőtt rosszabb volt, az nem jelenti azt, hogy most rózsás a helyzet.

100 évvel ezelőtt rosszabb volt az egészségügy, és azért, mert 100 évvel ezelőtt rosszabb volt, ma milyen jó, főleg a magyar egészségügy?

Még mindig ott tartunk, hogyha egy fiú mindennap más barátnőt újjít be, az menő, ha egy lánynak mindennap más barátja van, k.va.

Ha egy fiú 14 évesen veszti el, az menő, ha egy lány 14 évesen veszti el, az r.c.

Ha egy fiú elmegy bulizni és részegen jön haza, összehány mindent, az menő, ha egy lány részegen megy haza, az szégyen.

Ha egy fiú rendetlen, hagyjuk rá, mert hát fiú, ha egy lány rendetlen, szidjuk meg, mert lány.

Ha egy fiú csúnyán beszél, az nem baj, ha egy lány csúnyán beszél, az hogy képzeli, hogy "lány létére" csúnyán beszél.

Ha egy férfi nem akarja a gyereket nevelni, nem szereti a gyerekét, az csak fizesse a gyerektartást, ha egy nő nem akarja a gyereket, akkor szorítsa össze a fogát, nevelje fel a gyereket, ne "passzolja" át apukának, mert elvégre csak anyuka kellett a gyerekhez.

Ha egy férfi egy nap néhány percet rááldoz a gyerekre, "Jaj, milyen jó apuka.", ha egy nő az egész napját rááldozza a gyerekre, "Jaj, még ígyse jó anyuka."

Ha egy férfi hetente 3-4x elmegy haverokhoz, edzeni, stb., neki jar, mert férfi, ha egy nő megy el hetente 3-4x barátnőkhöz, edzeni, akkor minek kellett neki gyerek, ha nem 100%-ban a gyerek teszi ki a napjait.

Ha egy férfi karriert akar gyerek mellett, megteheti, ha egy nő karriert akar gyerek mellett, ne is álmodjon róla, főleg Magyarországon (ahol kisgyerekes nő=halott munkaeről), vagy ha meg is valósítja, bele is rokkan.

Ha egy férfi megcsalja az asszonyt, jaj, biztos nem kapott meg mindent otthon, ha egy nő megcsalja a férjét, akkor egy büdös k.

2021. márc. 24. 17:28
 12/35 anonim ***** válasza:
50%

A menstruáció nem egy trauma?

Mondd nekem, akinek olyan menstruációs fájdalma volt évtizedekig, hogy aludni nem tudtam a fájdalomtól, hánytam, ment a hasam, dolgozni se tudtam. Volt egészségügyi kaparásom, eltávolították először az egyik, majd a másik petefészkem, végül a méhemet is. Úgy könnyű, hogy nem fáj a hasa.

2021. márc. 24. 17:31
 13/35 anonim ***** válasza:
74%
Miért lettem lepontozva? Tényleg ki lett véve petefészkeim, a méhem.
2021. márc. 24. 17:50
 14/35 anonim ***** válasza:
66%

Meg nincs lanyom, de biztosan nem ugy fogom nevelni hogy aldozatnak erezze magat,vagy sajnaltassa magat csak mert lany.

1. Magyarorszagon a torveny elott a no es a ferfi egyelo.

2. Az hogy civil emberek egyesevel errol mit gondolnak az nem a torveny dolga, valogassa meg a tarsasagat.

3. A mi csaladunkban normalis nok voltak, akik elturtek az elet nehez dolgait, nem volt divat a nyavajgas es nem is lesz.

Ez a feminista onsajnaltatas mar nevetseges.

2021. márc. 24. 17:57
 15/35 anonim ***** válasza:
17%
11-es! Tudod mivel a ferfiak es a nok kulonbozoek ezert kulonbozo elvarasok vannak felejuk, es kulonbozo dolgok miatt itelik meg oket! A kettos merce ami miatt ti nyavajogtok, valojaban biologia es oszton😙
2021. márc. 24. 17:59
 16/35 anonim ***** válasza:
45%

3 napos a mensim es soha nem gorcsoltem soha nem volt hangulatingadozasom miatta es soha nem befolyasolt.

2 lanyom van es egy fiam

De allitom h nem volt hatranya egyiknek sem!

2021. márc. 24. 18:10
 17/35 anonim ***** válasza:
74%
Hát, én sosem éltem meg hátrányként, hogy nő vagyok, ezért meg se fordult a fejemben, hogy a lányomat sajnáljam miatta. Szerintem ez hozzáállás kérdése nagyrészt. Sírhatsz azért, mert neked menstruálni kell, meg te nem érheted el ugyanazt, mint egy férfi. Vagy elfelejted ezeket a baromságokat, és teszel azért, hogy elérd, amit akarsz, nemtől függetlenül. Engem sosem hátráltatott semmiben, hogy nő vagyok, nem is így neveltek, fel sem merült bennem, hogy emiatt ne lehetne belőlem akárki. Szerintem a legkárosabb dologg ez a "de szar nekünk" hozzáállás.
2021. márc. 24. 18:35
 18/35 anonim ***** válasza:
53%
Nekem elég fájdalmas, amikor megjön, de fiatal korom óta arra gondolok ilyenkor, hogy ez azt jelenti, hogy képes vagyok gyereket szülni. Az anyaság és a nőiesség érzését egy férfi sosem tapasztalja meg, pedig szerintem az egy csoda. Én úgy képzelem, hogy a férfiak élete egyszerű és ők ezt élvezik, viszont a nők élete pont a komplikáltsága miatt olyan izgalmas és megismételhetetlen. Én szerencsésnek érzem magam, hogy nőnek születtem, és mosolygok, amikor a párom azt mondja, hogy férfinak lenni sokkal jobb. :)
2021. márc. 24. 18:45
 19/35 anonim ***** válasza:
42%

Ha ugyanazt elérhetem, mint egy férfi, akkor miért utasítottak vissza azzal az indokkal több helyről is, hogy "Nincs szükség női munkaerőre."?

2021. márc. 24. 18:57
 20/35 anonim ***** válasza:
93%

Sajnos a munkahelyen tényleg számít a gyerek vállalás miatt. Hogyha pl hosszútávú munkaerőt keresnek akkor nem akarnak felvenni egy olyan nőt aki épp családot alapít mert nem dolgozik fizetni kell stb. Ez szemétség.

Ettől függetlenül nem akarok ebben tespedni hogy milyen sz.r hogy nő vagyok. Kiállok az egyelőség mellett és csinálom a dolgom nem pörgök ezen mert a nyafogással nem lesz megoldás. Plusz nem engedek ilyen toxic gazembereket az életembe mint akiket 11 ír. Tudom van amikor anélkül is akadnak. A mensi szubjektív kérdés valaki utálja szabadulna tőle mert pl nem akar gyereket valaki nőiességnek éli meg illetve ismerek olyat aki mindent megadna hogy legyen neki ezt így nem lehet kijelenteni hohy a mensi sz.r dolog. Ez olyan mintha egy váza nekem gyönyörű x meg dobná a kukába mindenkinek más és más.

Én is gondolkoztam ezen és hát ennek javát kis hazánknak köszönhetjük. Jobb kultúrákban ebben előrébb tartanak. Sajnos nekünk ez jutott hogy meg kell küzdeni az egyelőségért de ha ez van akkor nincs mit tenni csak kiállni a nőkért és haladni fel. Mást nem költözök és megtalálom a módját hol a legjobb itthon meg lakjanak csak a tajbák férfiak.

2021. márc. 24. 19:20
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!