A családon belül nálatok a második unoka kevésbé érdekes, mint az első? Kevesebb figyelmet kap a nagyszülőktől?
Figyelt kérdés
2020. okt. 23. 11:06
2/16 anonim válasza:
Szerintem épp ellenkezőleg szokott lenni és mindig a legkisebb a "legérdekesebb".
Én nagyszüleimnek is velem együtt 4 unokája van, én vagyok a legkisebb és a mi kapcsolatunk a legszorosabb.
3/16 anonim válasza:
Csak szerencséd volt 3-as. De jól tudsz egyetlen példa alapján általánosságokat megfogalmazni!
4/16 anonim válasza:
Sajnos nálunk is az első a minden, gyakorlatilag a többi felesleges státuszban van... :(
5/16 anonim válasza:
Ez a gyerektől is függ. Nálunk is én voltam mama kedvence (én vagyok a legkisebb)mert a többi unoka messze volt, mi tudtunk legtöbbet segíteni és én hasonlítottam rá legjobban,mindig mondta hogy olyan vagyok,mint ő. Bár ha itthon volt mindenki,egyáltalán nem érezte senki,hogy kevésbé szeretné, de én tudtam,hogy én vagyok a favorit. Kölcsönös volt,imádtam mamát, utolsó hónapjaiban hozzánk költöztettük, etettem,fürdettem, fontam a kis haját. Megviselt mikor meghalt,igazi tündér nagymama volt.
6/16 anonim válasza:
2-es vagyok. Megdöbbentő. Nalunk sem nalunk nem tettek különbséget a nagyszülők anno sem most a mi gyerekeink között a szüleink. Ez azért így durva. Mit jelent egyáltalán, hogy az első a minden?
7/16 anonim válasza:
Évente max. 4-5x találkozunk. Akkor érdekes nekik mindenki. De ha nem lenne, az se érdekelne. Nem nekik szültem.
8/16 anonim válasza:
Bizonyos szempontból igen, az első gyerek mindig újdonság. Azonban teljesen a család dinamikája dönti el, hogy van-e érezhető megkülönböztetés vagy nincs. Nálunk pl. a kor meg hogy hányadik a gyerek soha nem számított, kizárólag a nagyszülővel eltöltött idő. Mivel unokatesóim állandóan ott voltak, mi pedig "messzi unokaként" kéthavonta egyszer, így nyilván kortól függetlenül ők az érdekesek a mai napig. De szerintem ez normális, én is jobban kötődtem a szorosabb kapcsolatban lévő nagyszüleimhez.
9/16 anonim válasza:
Nálunk óriási különbséget tesz az egyik nagyszülő az unokái között, de nem születési sorrend alapján.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!