Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Ahol megkülönböztetés van az...

Ahol megkülönböztetés van az unokák közt, ott ti szóltatok a nagyszülőknek emiatt? Mi volt a reakciójk, történt változás?

Figyelt kérdés
Mi volt az oka a megkülönböztetésnek? Érzékelte a gyerek, hogy a tervérét/unokatestvérét jobban szeretik?

2020. aug. 30. 11:05
 1/8 anonim ***** válasza:
0%

Mit értesz megkülönböztetés alatt?

Másrészt ha a nagyszülö (feltélehezhetöen szerinted hátrányos módon) különbséget tesz at unokák közt, ott mit érnél el, ha szólsz?

Emellett ha TE kezdesz ezen pattogni, AZ ÁRTHAT a gyereknek, nem az, hogy a nagyszülö nem patikamérlegen méri, kihez hányszor szólt vagy hasonló!

Söt, neked semmi jogod a nagyszülöt (át)nevelni akarni, gondolom, ha fordítva neki jutna eszébe, akkor sikítanál, hoyg beleszól az életedbe!

2020. aug. 30. 11:14
 2/8 anonim ***** válasza:
100%
Én az unoka vagyok, akit kevésbé szerettek. Csak arra emlékszem hogy anyám sose szólt az anyjának emiatt, viszont ment köztük a passzív agresszió. ellenben otthon nekem panaszkodott "öreganyád ilyen meg olyan"
2020. aug. 30. 11:31
 3/8 anonim ***** válasza:
29%

Nem szabad ilyen miatt szólni, plane hogy értelme sincs. Nehéz elfogadni, de az emberek nem szeretnék mindenkit ugyanúgy. Mindig van kedvenc és kevésbé kedvenc.

Szeresd a gyereked, adj meg neki mindent amit tudsz és akarsz. Ennyi.

2020. aug. 30. 11:33
 4/8 anonim ***** válasza:
78%

Szólni? Szerinted akinek annyi esze van, hogy látványosan húz az egyik unokához, az van olyan intelligens, hogy meg lehessen beszélni?

Tudod, egyszerű emberek kivételeznek egy gyerekkel, azokkal aztán beszélhetsz. Értelmes embernél meg nem veszed észre, hogy ki a kedvenc.

2020. aug. 30. 12:17
 5/8 anonim ***** válasza:
En az az unoka vagyok, akivel kivetelezett nagymamank. Igen, erzekelte a tesom sajnos. En nagyon kivoltam ettol, sokszor ossze is vesztem vele emiatt. O a sajat testveret latta benne, akivel rossz volt a viszonyuk, bennem meg az elvesztett negyedik gyermeket. Azota felnottem, sokaig laktam is nala, o meghalt mar reg. Van ket gyerekem, es latom, hogy a nagyszulok kozul melyiknek melyikhez huz a szive, bar ok ezt nem mutatjak ki ugy, mint anno nagymamam. Mivel egyikuk egyikhez, masikuk masikhoz, illetve hangoztatjak is, hogy egyforman kell szeretni oket, es probalkoznak is, ezert en nem szoltam.
2021. febr. 14. 13:23
 6/8 anonim ***** válasza:
Az én nagyanyámnak 3 gyereke van. A legkisebb gyerekét szerette a legjobban, ő volt a kiskedvenc, vele mindig kivételezett, anyámat meg a fiát mindig lenézte, semmibe vette. Unokái közül a kedvenc gyerekének a gyereke volt a kedvence. Minket le se sz.rt.
2021. febr. 14. 13:30
 7/8 anonim ***** válasza:

Én is a kevésbé szeretett unokák közé tartozom.

Nem szóltak érte a szüleim (ők is mellőzve voltak), nem is tiltottak el a nagyszüleimtől, de egy idő után már nekem volt terhes a hatalmas különbség és inkább nem kerestem a nagyszüleim társaságát (mondjuk ők se az enyémet).

Pl a kedvenc unokának karácsonyi ajándékra egy sítábor járt, nekem egy lejárt szavidős csoki. Vagy a 18-ik szülinapomra nem tudtak eljönni, mert messze lakunk (városon belül 2 km), de a kedvenc unokához havonta buszoztak látogatóba 100 km-re.

A gyerekek nem hülyék, nagyon hamar észreveszik a megkülönböztetést.

Pl a lányom még csak 2 éves, de már most érzi, hogy a nagyanyja nem szereti. Nincs másik unoka (ha lesz, biztos ő lesz a kedvenc), egyszerűen csak nem olyan a gyerekem, mint amilyennek anyósom elképzelte és ezt nem tudja feldolgozni. A lányom meg simán kitér az útjából, kerül, menekül tőle.

2021. febr. 15. 13:49
 8/8 anonim ***** válasza:

Nálunk senki nem szólt semmit. Minek? Min változtatna?

Nagyanyám a két gyereke közül is a nagyobbat prefeálta mindig, az ő gyerekei a földre szállt angyalok, akiknek valahogy mindig több, jobb, szebb jutott, mi meg a másik, a nevünket se tudja megjegyezni a mai napig. Mindig éreztük, beszéltünk róla anyuval (az ő anyja ez a nagyi), de semmi értelme nem lett volna nyíltan beszélni róla. Egyszer anya megpróbálta, megkérdezte, hogy miért szereti jobban a tesóját a nagyi, mint őt, letagadta a nagyi az egészet, és még anya volt a szemét, hogy hogy lehet ilyet kérdezni, és majd, ha gyerekei lesznek, megérti. Hát, anya megértette, hogy soha nem tehet különbséget, és úgy is neveltek minket.

Most amúgy a nagyinak már van a testvéremtől két dédunokája, illetve az unokatesóimnak van egy macskájuk. Lehet tippelni, hova jár a nagyi látogatni minden héten. "Szegény cica, ne legyen egyedül"... (amúgy a gazdái otthonról tanulnak)

2021. febr. 15. 15:12

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!