Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Akiknek lánya van: az nem...

Akiknek lánya van: az nem sajnálja, hogy lánya lett és neki is menstruálnia kell, ráadásul számolnia kell a nőket körülvevő hátrányos megkülönböztetéssel?

Figyelt kérdés
2021. márc. 24. 16:34
1 2 3 4
 1/35 anonim ***** válasza:
81%
Nem.
2021. márc. 24. 16:35
 2/35 anonim ***** válasza:
65%

"A menstruáció nem betegség...", "Nem mindenki utálja a menstruációt...", "Nem mindenki éli meg tragédiaként a menstruációt...", "A férfiakat is érik hátrányok az életben, sőt!..."

kommentek érkezése 3...2...1...

2021. márc. 24. 16:36
 3/35 anonim ***** válasza:
48%
Dehogynem.
 4/35 anonim ***** válasza:
66%

Azért a menstruáció nem olyan hatalmas tragédia :D

Ami miatt aggódom az inkább a többi gyerek kegyetlenkedései, csúfolás és hasonlók. De ezek fiúknál is ugyanúgy megvannak.

5/35 anonim ***** válasza:
32%
Igen. Főleg azért, ami a női sportolókat illeti. Egy nőnek semmi érdeme, haszna nem származik abból, ha sportolói karrierbe adja a fejét. 2x rosszabbul teljesítenek, mint a férfiak, viszont 2x többet kell tenniük azért, hogy ugyanazt az elismerést megkapják, mint a férfiak, de van, hogy ez még így sem jön össze. Nem szólva a kettős mércéről. Igen, férfiakat is érintik, de messze nem olyan sok elvárás van feléjük támasztva, mint egy nő felé. És a kettős mérce jobbik oldalán állnak a férfiak, rosszabbak oldalán a nők.
2021. márc. 24. 16:41
 6/35 anonim ***** válasza:
85%

Nem, mert a világ előre halad, és ezerszer jobb a helyzet mint 100 éve és csak javul. Ehhez kell a jól, magabiztosan nevelt generáció, és kihal lassan az asszonynak a konyhában a helye féle vénember társaság. A menstruáció kellemetlen, de havi egyszer van és 3 napnál tovább nem fáj, arra is van fájdalomcsillapító, fogamzásgátló.

A fiunkat is abban a szellemben nevelem, hogy a lányok ugyanolyan emberek mint a fiúk, nem kell rögtön azt feltételezni, hogy nem tud kosarazni, csak a barbi érdekli stb. A világra nyitottnak kell nevelni és állhatatosnak, mindeközben olyannak aki megvédi a gyengébbet és kiáll értük. Fiú vagy lány, tökmindegy.

2021. márc. 24. 16:41
 7/35 anonim ***** válasza:
80%

Én szeretek nő lenni. Nyilván a menstruáció bizonyos napjain elmormolok pár bazmeget, de eddig túléltem minden hónapban.

Ennek megfelelően nem igazán értem, miért kéne sajnálnom a lányaimat. A fiamnak is lesz elég baja az életben, úgy gondolom.

2021. márc. 24. 16:48
 8/35 anonim ***** válasza:
72%
Én csak az ilyen mentalitású emberektől féltem akik azt hiszik nőnek lenni sz.r. Értem mire gondolsz de ahelyett hogy önsajnálatot nevelek belé ezzel kapcsolatban megtanítom arra, hogyan lehet előnyt kovácsolni, hogyan erősödjön. Mint 6os is mondja a világ előre halad szerencsére. Illetve ami a menzeszt illeti ennyi erővel a fiamat is sajnálhatnám hogy ütődésre érzékeny a heréje..
2021. márc. 24. 16:53
 9/35 anonim ***** válasza:
0%
Nem ez miatt sajnálom, hogy lányon lett, hanem mert nálam ez nem volt opció...
2021. márc. 24. 16:58
 10/35 anonim ***** válasza:
71%
Nem, a menstruációm sosem volt fájdalmas és nem 1800-at írunk, hogy egy nő semmire se vihesse az életben.
2021. márc. 24. 17:23
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!