Már szült nők anyukák ti így utólag belegondolva miket igértetnétek meg a párotokkal?
A gyerekvállalás kapcsàn
Tudom tudom az ígéret egy dolog nem biztos, hogy úgy is lesz. Csak elgondolkodtatott a dolog
Először rossz topikban tettem fel de nem tették át elnézést.
A kérdés önmagában fura, és nem azért, mert rosszul fogalmaztad meg.
Zavar végig az írásodban a központozás hiánya....
Az igéret mit ér? A papíros házasság is egy ígéret. Az ígéretet szóban számon lehet kérni, de sokra nem mész vele.
Megígérheti, hogy fürdeti minden este, pelenkázza is, de ha ez az igény, hogy besegítsen a gyerek körül, nem belülről fakad, akkor max addig tart ki, amíg a gyermek újdonság és nincs vele macera.
Kedves kérdező, Te pl. mit ígértetnél meg a pároddal?
21 Telefonról nekem így egyszerűbb és gyorsabb írni bocsánat.
Igazából nemtudom azért kerdeztem mert előre ezeket nem lehet tudni a környezetemben sokakat elhagytak gyerekkel és ettől tartok kicsit. Bar tudom minden két emberen múlik.
23 Persze hiszen akkor válás sem lenne soha ...
De én a gyerekkel kapcsolatosan kérdeztem ezt. Félek, hogy magam maradnék vele.
Ez ugyanúgy érvényes a gyerek körüli teendőkre is. Ha a takarítást, főzést stb.. teljesen természetesnek veszi, hogy egyedül a nőnek kell elvégeznie, gyanús, hogy erről sem fog másképp vélekedni.
Mióta vagytok együtt? Ha elég régóta, akkor már ki kellett ismerned annyira, hogy tudjad erre a választ
Sok mindenről beszélgettünk a gyerekvállalás előtt, a legtöbb dologban egyetértettünk. Hasonlóan látjuk a világot, hasonló céljaink vannak.
Az, ahogy elképzeltük a családunkat "működés közben" és ahogy a valóságban létezik, nyilván más milyen, így ha vissza tekerhetném az időt, biztosan beszéltünk volna ilyenekről előre:
- Ha úgy érezzük, hogy feszültek vagyunk vagy idegesek, vezessük le valamivel és ne a gyerek érezze a hatását.
- A párkapcsolatunk megóvása érdekében legyen minél több közös időnk, amíg a gyerek/gyerekek egy családtagnál vannak vagy oviban, stb.
- Gondoskodjunk róla, hogy a gyerekeknek legyen örökségük. Legyen az anyagi és családi egyaránt, mert nekünk nem igazán volt segítségünk ilyenben és teljes családképünk a válások miatt és nagyon nehéz volt elindulnunk az életben.
Ezek csupán kívánságok. Az a fontos, hogy az ember tegyen is érte.
25 10 honapja vagyunk együtt de hamar összeköltöztünk.
27 Ma már egy papír nem akadályoz meg senkit, semmiben sajnos vagy nem. Szerencsére a lakás az enyém de neki is van egy háza.
10 hónapra szülni?!
Hát ahhoz csak gratulálnék.
Mi 1 hónap után költöztünk össze. 2év kellett ahhoz, hogy bevállaljuk a babát. Kell idő (és az nem 10hónap) hogy sokmindent átéljetek, megéljetek, tudjátok mire hogy reagál a másik, stb....
"Az tény ha nem vagytok hivatalosan semmilyen viszonyban simán leléphet úgy hogy hátra se néz"
Nem mintha ugyanezt nem tehetné meg akár 30 év házasság után is....
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!