Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Átlagos 4 tagú családo esetén...

Bogica0616 kérdése:

Átlagos 4 tagú családo esetén nektek mennyibe kerül, ha mindenki beteg?

Figyelt kérdés
tegnap 10:27
 1/7 anonim ***** válasza:
59%

Hát, most erre nehéz mit írni, mert nem mindegy mi a betegség, mi van itthin, mit veszel.

Nálunk van alapból itthon C és D-vitamin, meg Flamborin lázra. Most egy hétig influenzásak, betegek voktunk mind a négyen, egy Sinupretet vettünk a gyerekeknek, az talán 3 ezer forint volt, meg pont elfogyott az Algoflex, így azt is vettünk magunknak fejfáhásra, az talán 4500 ft volt.

Ugazából ennyi, ni alapvetően ritkán vagyunk betegek, a gyerekek is, és ha esetleg betegek vagyunk, akkor sem szedünk 10 féle gyógyszert. Szóval nem is szoktam értebni, mikor valaki azt írja, havonta 20 ezret ott hagy a patikában, ha ezt az összes dolgot megveszem egszerre, az nincs egy huszas sem, és gondolom másoknál is van itthon vitamin, lázcsillapitó, amit akkor vesznek, ha elfogy.

tegnap 10:35
 2/7 anonim ***** válasza:
83%
Sokba :D szerencsére olyan h egyszerre mindenki, nem szokott lenni. Férjem neocitrán hívő, annak 6e doboza, ha nátha van, akkor mindenkinek orrcsepp az 3e-n felül van per darab (és azt ugye a betegség után egyből ki is dobod). 1-2 beteg gyereknél 20e kb, amit otthagyok.
tegnap 10:42
 3/7 anonim ***** válasza:

Ezelőtt 3 dolgot írt fel neki a doki. Arra maradt ott 9eft. Egy feniszil csepp, egy gyógynövényes és egy köhögés csillapító.

Alapvetően van itthon lándzsás útifű neki, meg nekünk septolepte, normaflor, aspirin, nekem advil, herbal swiss, kakukkfű, kamilla+ D és C vitamin, ors, lázcsillapító. Én általában a legutoljára nyúlok gyógyszerhez előtte inkább természetesen próbálom meg. Általában nem egybe vesszük ezeket meg, de ha összeszámoljuk akkor igencsak szép összeg jön ki.

tegnap 10:56
 4/7 A kérdező kommentje:
Mi most legutóbb influenza sok voltunk/ vagyunk mert 3 hete nem tudunk normálisan kijönni belőle. Persze van itthon alap dolgok, de betegség alatt elfogy, vagy pótolni kell. 6 db orrcseppet kelett vennem, neocitrant, algopirint, nurofent, benuront. Nem usztuk meg az antibiotikumot, abból is 3 kelett. Emellé normaflor. Köptetök. Ez kb már 60 ezer forint. Persze van amiből marad.
tegnap 11:06
 5/7 anonim ***** válasza:
100%
1-es vagyok, nyilván ha ilyen sok gyógyszert szedtek, az sokba kerül. De ugye alapbol vannak betegesebb gyerekek/felnőttek.
tegnap 11:34
 6/7 anonim ***** válasza:

Hülye kérdés

Én elvagyok paracetamollal, és ibuprofennal, férjem szintén.

A kisfiammal az antibiotikum ingyen van( Szlovákia)a nagy lányomnak ha kiir antibiotikumot az orvos, az kb 2-4 euró.

Összességében ha a két gyerek egyszerre beteg olyan 20-25 eurót hagyok a gyógyszertárban.

(Bocsi az euróért nem volt kedvem atszamolni)

tegnap 14:32
 7/7 anonim ***** válasza:
Mi tartunk itthon alap gyógyszereket (fájdalomcsillapító, lázcsillapító stb.). A héten pl. az egyik gyereknek középfülgyulladása lett, így arra írtak fel gyógyszert. Az otthoni gyógyszereken kívül nem nagyon szokott kelleni más, így pár ezer forint kiadás. 3 gyerekünk van, felkészültem itthonra sok gyógyszerrel. Apa betegebb szokott lenni, mint a gyerekek. Én szinte soha nem vagyok beteg (nem is nagyon lenne időm a gyerekek mellett lebetegedni😂).
tegnap 16:19

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!