Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kamaszok » Más sulikban is szinte mindenk...

Más sulikban is szinte mindenki beteg?

Figyelt kérdés
Egyáltalán szerintetek megúszható a szeptemberi nátha, valahogy...

2021. szept. 24. 14:15
1 2 3
 1/28 anonim ***** válasza:
90%
Igen, nálunk is ez van. Szerencsére én már múlt héten túlestem rajta. Amúgy szerintem nem lehet elkerülni, én nagyon figyelek a higiéniára, a telefonomat is majdnem minden nap fertőtlenítem, és mindig elkapom így is.
2021. szept. 24. 14:18
 2/28 anonim ***** válasza:
68%

Kicsit OFF leszek, mert látom Kamaszok alrovatban lett kiírva, de alsó tagozatos és óvodás gyerekeimnél is rengeteg a hiányzó. És mindenki mástól is csak ezt hallom. És szinte mindenki légúti (náthaszerű) megbetegedésekkel küzd.

Nem nagyon tudod kikerülni, mert fő terjesztője a levegő, amit kilélegez az osztálytársad (vagy a buszon melletted álló). Hiába mosol sokszor kezet, hiába fertőtleníted a tárgyakat, amiket fogdosol.

Igazából a maszk védene meg, vagyis az, ha a náthás emberek következetesen hordanák. De megértem, ha egy diák sem vágyik arra, hogy reggeltől délutánig (ismét) maszkban legyen, pláne mikor amúgy is alig kap levegőt, köhög stb.

Ill. nagyobbaknál, ahol nem kell szülői felügyelet, hogy otthon maradjon, bátorítani kéne a diákokat, hogy nem kell köhögősen, náthásan bemenni. Ez nem lógás, menjen el orvoshoz, kapni fog igazolást.

2021. szept. 24. 14:39
 3/28 anonim ***** válasza:
100%
ebben az időszakban könnyű megfázni. Most már nappal sincs olyan meleg de nem olyan régen volt az hogy nappal meleg volt szinte majdnem nyárias idő ha azt nézzük, és este éjszaka meg reggel szinte hideg volt és emiatt az ember nem tudta hogyan öltözködjön és evégett van ez hogy könnyen meglehet fázni. Én velem is ez volt hogy múlt héten kint dolgoztam a házamnál pólóba és rövidnadrágba mert meleg volt és hát le is izzadtam keményen. Amikor sötétedett akkor a műhelybe tevékenykedtem még egy kicsit ami miatt leizzadtam és amikor indultam hazafelé akkor kilépve már a hidegre gyakorlatilag mert épületen belül 27 fok volt legalább én meg leizzadva ki a 18-20 fokba hirtelen be az autóba ami szintén nem volt már annyira meleg és úgy hazagurultam meg minden és ez elég volt ahhoz hogy 2 nappal később náthás legyek.
2021. szept. 24. 14:39
 4/28 A kérdező kommentje:
3-as jobbulást Neked akkor.
2021. szept. 24. 14:42
 5/28 A kérdező kommentje:
2-es ezzel teljesen egyetértek. Bár azt is figyelembevételük, hogy bepótolni is sokszor nehezebb, mint kicsit taknyosan benn ülni az órán. Ezzel sokan így vagyunk. Nem mondhatom az oszttársamnak hogy menjél haza mert elég náthás vagy, mert pl történetesen másnap nekem szól be ezért valaki...:D És akkor elindul egy ördögi kör és szép lassan mindenin átmegy. Én is nehezen veszem rá magam hogy hiányozzak mert alapvetően jó a közérzetem, és kb ha 20 zsepit elhasználok egy nap.
2021. szept. 24. 14:46
 6/28 anonim ***** válasza:
100%
Nálunk is mindkét gyereknél sok a beteg az osztályokban, illetve más sulikba járó barátoknál is. Van baráti család, aki covidos lett. Mi épp teszt szerint valami mást kaptunk el (erős allergiás - orrfolyás, tüsszögés - tünetek után ki lázas lett, ki nem, aztán az átment pár hét hurutos köhögésbe). De van a sulinkban hányós-fosós is "forgalomban", illetve sokan hiányoznak covid elleni oltás utáni láz vagy hőemelkedés miatt.
2021. szept. 24. 14:51
 7/28 A kérdező kommentje:
Aki covidos lett, milyen tünete volt? Gyerekeid még egészségesek?
2021. szept. 24. 14:53
 8/28 anonim ***** válasza:
100%

Nálunk egyetemen is mindenki beteg.

Én 3 hete nem tudok kigyógyulni belőle.

2021. szept. 24. 14:58
 9/28 anonim ***** válasza:
70%
A nagy hőingadozások okozzák , hajnali 9 cfok napközben 16 most meg 22 , fűtött levegőtlen helyek ahol meleg van vagy kihűlt termek ahol ülni kell órákat . Aztán ki a szélbe ....
2021. szept. 24. 15:31
 10/28 anonim ***** válasza:
93%
Undorító, hurutos betegség terjed, nem covid, két hét után múlt el, még hánytam is tőle, aztán köhögés, orrfolyás, láttam a hírekben is, sokan elkapják.
2021. szept. 24. 15:48
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!