Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kamaszok » Más sulikban is szinte mindenk...

Más sulikban is szinte mindenki beteg?

Figyelt kérdés
Egyáltalán szerintetek megúszható a szeptemberi nátha, valahogy...

2021. szept. 24. 14:15
1 2 3
 11/28 anonim ***** válasza:
88%
Most szerintem kb mindenki beteg, ahogy hallom, mi is küzdünk hetek óta: egyik gyerek ovis, másik bölcsis, mindkettő volt már beteg többször, jelenleg mi felnőttek vagyunk betegek (esetemben biztos nem covid, mert csináltak tesztet).
2021. szept. 24. 16:10
 12/28 anonim ***** válasza:
100%
Ált suliban dolgozok. Konkrétan egyetlen ilyen szempemberünk sem volt még, hogy ilyen sok tanár és gyerek beteg legyen. Ilyen korán nem jellemző ez a mértékű tömeges megbetegedés. Valószínűleg elszoktunk a folyamatos távolságtartás és maszk miatt az eddigi sláger betegségektől, amik most jobban tarolnak.
2021. szept. 24. 16:59
 13/28 anonim ***** válasza:
*szeptemberünk - bocsánatot, telefon 🥴
2021. szept. 24. 17:00
 14/28 anonim ***** válasza:
100%
Magántanár vagyok. Nekem is minden tanítványom beteg.Engem is megtalált ez hosszú nátha hurutos köhögéssel (más miatt volt tesztem, nem covid.) Ugyanazt gondolom, mint a #12. Az immunrendszer leszokott a védekezésről. Szerintem várható volt. Meg persze a változékony idő is ennek kedvez.
2021. szept. 24. 18:34
 15/28 anonim ***** válasza:
83%

Most mutatkozik meg a távolságtartás, a bezártság, az állandó maszkhordás és a túlzásba vitt fertőtlenítés hatása. Az immunrendszer egész egyszerűen "elfelejtette" ezeket a kis nyavalyákat, újra kell tanulnia. Persze jól el is lustult közben, hiszen a fertőtlenítők elvileg kinyírták a kórokozókat, neki nem kellett foglalkozni vele.

Nálunk itthon a családban senki nem beteg ilyen szinten, minimális krahácsolás és orrfolyás előfordul, de kb. nnyira mint eddig is minden évben, mikor bejött az ősziesebb idő. Tény, hogy mi sokmindent csak lazán tartottunk be, csak ott és csak akkor, ahol feltétlenül kötelező volt. Max. kézfertőtlenítőt használtunk néha, azt is tényleg csak akkor, ha nagyon látszott, hogy olyasmivel érintkeztünk, ami gáz. De olyankor régen is használtunk. Minden más esetben teljesen elegendő volt egy normális, alapos kézmosás.

2021. szept. 24. 20:06
 16/28 anonim ***** válasza:
66%

A tanévkezdési betegség már korábban is ismert volt. Alapesetben (covid nélkül) ugye az van, hogy 2 hónapig nem találkozol az osztálytársaiddal, elszoktok egymás vírusaitól. Mert vannak olyan vírusok, amik bennem éldegélnek, elvannak, én nem betegedek meg tőlük, de más meg igen. És ugye fordítva is. Szóval szeptemberben az iskolások megkapják a rég nem látott vírusokat. Ehhez most hozzájön, hogy egymást gyakorlatilag az egész tavalyi évben alig láttátok, meg persze az is, hogy olyan hülye idő van, reggel hideg, aztán meg elég meleg.

És persze most még feltűnőbb is, régebben ha valaki köhintett kettőt, azt a többiek meg sem hallották. Ma meg persze ki van rá helyezve a fülünk.

2021. szept. 24. 20:11
 17/28 anonim ***** válasza:
39%
Bocsi 16os,de nem értek egyet, hogy ez megszokott vagy feltűnőbb lenne, és mindig ilyen lenne. Nem most kezdtem a tanítást. Ugyan nem nagy létszámú osztályokkal dolgozunk, de soha nem volt olyan szeptemberünk, hogy a 12-ből 5 osztály 2-3 gyerekkel menjen 1-1,5 hétig, vagy hogy úgy kezdjük a tanévet, hogy konkrétan ne tudjunk minden kieső tanárt helyettesíteni... Egyetértek azokkal, akik azt mondják, a korábbiaktól elszoktunk. De hogy ez minden szeptemberben így lenne, az nem igaz...
2021. szept. 24. 22:56
 18/28 anonim ***** válasza:
71%
17-es, nem is írtam, hogy mindig ilyen durva. Azt írtam, hogy a tanév elején általában többen betegek, mint mondjuk novemberben, és ezt most még tovább erősítik különböző dolgok.
2021. szept. 25. 07:42
 19/28 anonim ***** válasza:
100%
Nálunk múlt héten hiányzott az osztály egyik fele (beleértve engem is), ezen a héten meg hiányzott a másik fele. De volt 2-3 ember, akik betegen is jöttek, úgyhogy konkrétan az egész osztályon átment.
2021. szept. 25. 09:27
 20/28 anonim ***** válasza:
14%
b+ de korlátolt pár ember. Más betegség terjedhet ősszel , de a covid persze csoda hogy szeptemberben terjed? NAgy a baj a fejekben. Aztrán kérdezik miért őszre mondják a 4. hullámot. na ezért..
2021. szept. 25. 21:32
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!