Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Miért van ennyi "tör-zúz"...

Miért van ennyi "tör-zúz" kisgyerek?

Figyelt kérdés

Egyre több ilyet látok, akinek az a játék, hogy földhöz veri a játékát, üti bottal, rugdossa a biciklit, stb.

Egyik ismerősünknél nincs egy darab olyan játék sem otthon, ami egyben van vagy nem hiányzik valami része.

Kapott a fiam egy távirányítós autót. Mióta ki szoktunk vele menni a parkba, már többször történt, hogy odajön egy kisgyerek (3-4 éves), és az az első reakciója, hogy bele akar rúgni az autóba. Már lendíti a lábát, úgy kell rászólnom, hogy ezt felejtse el gyorsan. Egy másik direkt átment rajta a biciklivel.

Miért van ennyi agresszív kisgyerek? Ez a gyereken múlik vagy senki sem mondta nekik, hogy kell játszani? Miért ez az első reakció, hogy tönkre akarják tenni a dolgokat? Nekem ez teljesen idegen, az én fiam sosem viselkedett így.

2021. márc. 7. 17:43
1 2 3 4
 21/32 anonim ***** válasza:
100%

"Már lendíti a lábát, úgy kell rászólnom, hogy ezt felejtse el gyorsan. Egy másik direkt átment rajta a biciklivel."

A kérdés, hogy miért neked kellett rászólnod? Az anyja/apja mit csinált ekkor? A gyereknek elnézhető egy darabig az efféle viselkedés, de az tűrhetetlen ha a szülő nem fegyelmezi, így pedig kárt okoz másnak.

2021. márc. 7. 20:05
 22/32 A kérdező kommentje:

21-es: nem tudom, te melyik válaszoló vagy. Valaki azt írta, hogy ez a szabad játék, és nem szabad mutatni, mivel hogy játsszon. Erre írtam, hogy ez nekem azért meredek.

Az autó az én fiam korához való. Arról szerintem nem én tehetek, hogy hány éves gyerek szalad oda megnézni.

Én is úgy érzem, hogy nem nekem kellene rá szólnom más gyerekére (főleg, amíg elég kicsi - 4 évest én még nem engednék szabadjára, főleg, ha tudom, hogy tör-zúz). Valahogy tartok tőle, hogy a szülő nem fizetné ki az autót, ha a gyereke összetöri, mert ő csak játszott. Eddig még megúsztuk, de lassan kiszorulunk a parkból, mert ott mindig annyi gyerek van, hogy állandóan akad köztük romboló.

2021. márc. 7. 20:18
 23/32 anonim ***** válasza:
73%

Mondjuk én olyan játékot nem is vinnék ki amit ennyire sajnálok. Játszon vele otthon, olyan helyen ahol nincs sok gyerek. Ez olyan nekem mint mikor csinikébe öltöztetik a gyereket a játszira és ide ne menj, oda ne ülj.

Persze lehet azt mondani, hogy nehogy már ne vihesse ki, de ez kevés vigasz lesz ha baj történik

2021. márc. 7. 20:26
 24/32 A kérdező kommentje:

Ez nem bentre való autó, és forgalmas részen lakunk. Nem szeretném, ha az autóút mellett játszana, szóval marad a park.

Nem azért kapta, hogy ne használja, nem esünk kétségbe, ha lesz rajta egy karc, de azért ne ismeretlen gyerekek vágják tönkre. A szándékos rongálás túl van az elfogadható szinten.

2021. márc. 7. 20:32
 25/32 anonim ***** válasza:
100%
Nem hiszem, hogy csak ez az egyszem park van. Mi elég kis városban élünk de most így gondolkozás nélkül is mondok 2 olyan helyet ahol van nagy tér, forgalom, gyerek meg alig.
2021. márc. 7. 20:34
 26/32 anonim ***** válasza:
84%

21-es írja: A robotjait egymáshoz üti-vágja, igen, van amelyik eltörött, de “verekednek” a robotok, neki ez a játék. Ha épp nem verekszik valamivel akkor ugrál a szoba közepén a panelben. Ő nem tud leülni rajzolni.

Egy három (de akárhány évesnek) egész nap ez a játék? Az igen. Igaz, mi is birkóztunk, labdáztunk a szobában, volt pár játék, ami tönkrement, eltörött, hisz nincs olyan gyerek, aki mindig halálos csendben ül. Persze, nincs. De hogy mindent tönkretegyünk, és órákig tartó visítozás, ordibálás, dobálózás, törés-zúzás legyen a mindennapi program, akár lakásban, akár játszótéren, nos, ilyenre nem emlékszem. Sőt, nekünk, bár sok játékunk volt, robot egy se, a 80-as években még nem jött annyira divatba.

2021. márc. 7. 20:48
 27/32 anonim ***** válasza:
12%
Na az ilyenekről beszélek mint a 27. Az én gyerekem normális te viszont egy besavanyodott pitsa vagy.
2021. márc. 7. 20:57
 28/32 anonim ***** válasza:
38%

Vagy te! És még számolni se tudsz! Te vagy a 27.

Nem vagyok savanyú, csak tudtunk rendesen játszani, nem voltunk zombik meg felbőszült vadak, aki tör-zúz, rombol, ordít! Mert megneveltek minket!

2021. márc. 7. 21:20
 29/32 anonim ***** válasza:
64%
26-os, bébiszitterkedek egy 3 gyerekes családnál. A legidősebb totál nyugis gyerek, órákig razol, színez, legózik. A középső, a kislány aktív és cserfes, de vigyáz mindenre. A legkisebb fiú pont 3 éves, egyfolytában a dinókat harcoltatja, néha a dinók megtámadják a tesókat is. Egyébként nagyon kedves, szeretnivaló gyerek, de szereti a harcot, a lökdösést, a kisautóit is folyton ütközteti.
2021. márc. 7. 22:22
 30/32 anonim ***** válasza:
49%

3 gyerekem van egy sem volt ilyen romboló mások játékait szándékosan tönkre tevö ,mindig el lett nekik magyarázva minden,és ebböl 2 fiú akik már 17 illetve egy felnőtt korú

És van egy lányom ő sem rongált soha semmit szándékosan

Viszont láttam már ilyen gyerekeket akik direkt romboltak mindent,na azokat valószínűleg nem nevelték meg .

2021. márc. 8. 05:59
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!