Akik használtruhát adnak a babáikra, kisgyerekükre: meddig fogják használt ruhákban járatni?
Nem kötekedni akarok, érdekel.
30hkm
Nem tudom, majd ha nem talàlok olyat, ami jò minősègű, vagy őt zavarja. De ùjonnan is veszünk neki, nem a pènz miatt veszünk hasznàltat is.
Viszont aki környesettudatossàg vagy anyagiak miatt vesznek ruhàt turkàlòbòl szerintem nem vàltoztatnak ezen idővel sem.
Hát én részben adok használtat, pl az újszülött kisfiamnak kaptunk (olyat, ami használtan is jobb, mint egy olcsó pepcos darab), kislányomnak baratoktól kabátot, gatyókat.
Engem nem zavar. Új darabokat is veszek, néha dragábbat vagy hazai kiscégektől is.
Én is veszek felnőttként használtat, újat.
A környezetvédelem miatt is jó.
Ha a gyerekemet zavarni fogja, akkor csak újakat kap majd.
Ahogy nőnek, ovis kor körül nadrágot már egyre nehezebb használtan venni, mert mind kilyukad. :) A kikpepcostb 300Ft-os pólóival is nehéz versenyezni. Szóval egyre kevesebb a használt ruha, de ha találunk valami jót a hádában, a helyi börzecsoportban, vagy megörököljük haveroktól, akkor simán a 12 évesem is örül a használt ruhának is. Neki új.
És magamnak is túrok simán ruhát.
Nekem 13 éves a nagy, 5 a kicsi. Fiúk mindketten. A nagyra már nem igen adok olyat, ami használt, kapni, orokolni nincs kitől ilyen nagy gyerekre, turiba meg már ezer éve nem voltam, pedig szeretek néha ott vadászgatni, de főleg magamnak igazából. Ha jól emlékszem, pont tavaly februárban voltam utoljára. Ami használt ruhája van (egy dzseki, két póló meg egy pulcsi), azokat anyukám barátnője hozta, akinek Norvégiában él az unokája, és a lánya szokott hazakuldeni kinott ruhákat, hogy adja oda valakinek. Azok tök jó kis cuccok, a fiam is szívesen fel eszi, pedig ő elég válogatós már jó ideje.
A kicsinek több a használt cucca, egyrészt a bátyja után a kedvenceket eltettem (nem sokat, azért nyolcévnyi ruhát nem egyszerű tárolni), meg a kolléganőimmel szoktunk cserélgetni, nálunk mindenkinek fia van a munkahelyemen, mind ovis, kisiskolás, úgyhogy pl a nagyfiam ruhái is ott szoktak kikötni, a kicsinek meg onnan hozok haza ezt azt.
Nyilvanh rongyosat, szakadtat nem hozok neki, ami rajta van, arról meg nem is tudom, ki tudná megallapitani, hogy eleve használtan került hozzá, vagy mi vettük. Az újonnan vett ruha sem bolti állapotú az első mosás után, szóval túl nagy különbséget nem látok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!