Akik használtruhát adnak a babáikra, kisgyerekükre: meddig fogják használt ruhákban járatni?
Nem kötekedni akarok, érdekel.
30hkm
Én is szoktam neki használtan vásárolni. 2 éves, egyre nehezebb újszerű darabokat találni neki.
Én kimondottan olyanra vadászom, ami újszerű, esetleg itthon nem kapható, vagy pl. az alkalmi ruhákat használtan vadászom le, mert nincs értelme 10 ezret kiadni azért, hogy egyetlen alkalommal rá tudjam adni.
Szóval én inkább a különlegességre utazom, nem feltétlenül az olcsó árra.
Bolyhos, szakadt, foltos ruhára nem adok ki pénzt, még 100 forintot sem.
Bármeddig. Nekem is vannak használtan vett ruháim.
Újat akkor veszek, ha valmai konkrét darabra van szükség, pl. kék színű kantáros szoknya, és nincs időm a turkálókban kotorászni, aminek ráadásul bizonytalan a kimenetele. Oda bemegyek ha van időm, és megveszem, ami jó, vagy hamarosan jó lesz a gyerekre vagy valamelyik családtagra. Aztán az így kialakult készletet szükség szerint kiegészítem új darabokkal.
Venni nem nagyon veszek használtat, max ha vmi kifutott dolgot akarnak, ami nincs boltban, Marketplace-en szoktam keresgélni.
(Régebben jártam még Humana-ba, de inkább az egyedi, vagy kedvenc figurás cuccokra vadásztam. Már nem járok...)
Viszont mi sokat örököltünk unokahúgomról, amiket eleinte a legnagyobb lányom hordott, unokahúgom nála 1 évvel idősebb, már utolérte méretben, így a középső lányom kapja meg többnyire ezeket a ruhákat, meg egymástól is megkapják, amit a nagyobb kinőtt.
Ezen kívűl Pepco-ban és Kik-ben veszünk újakat.
Ovis korában még találtam a turiban, sok ruha kellett nagyon olcsón nagyon cuki egyedi ruhákat lehetett találni. Kaptunk is néha, abból is tudtam ráadni. Mindemellett soha nem kopott, szakadt, foltos ruhák voltak ezek.
Egy ideje azonban olyan áron van a turiban egy használt póló, mint a handm ben egy új, úgyhogy kb tényleg ovis évekig. Most max jelmezt nézek turiban.
Mi egy orvos házaspártól kapunk első kézből ruhákat jó állapotban.
Senki meg nem mondaná, hogy használt! Ráadásul márkás mind. A lányom 5 éves.
Olyat nem adnék rá, amin látszik. Olyat én is tudnék venni a turiban.
Ebben, hogy 1 gyerek által hordott ruhát kap és hord a kislányom, nem találok kivetnivalót.
Olyan cuccokat kapunk néha, hogy csak nézek!
Amíg lehet normálisat kapni
2,5 évesemre már nem nagyon kapok ha ezeket kinövi, max 1-1 átnőtt darabot.
De túl sokáig hordják már ezeket a méreteket a gyerekke, és nyilván nem vigyáznak rájuk.
De pl ünnepi öltözetet szerintem sokáig lehet kapni ( magamnak is tudok úgy venni)
Engem sosem zavart.
Meg tudnám venni, de így több szebb darabra költöm a magam által megszabott összeget, mintha újonan venném.
Nyilván van új ruhája is rendesen!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!