Miért van ennyi "tör-zúz" kisgyerek?
Egyre több ilyet látok, akinek az a játék, hogy földhöz veri a játékát, üti bottal, rugdossa a biciklit, stb.
Egyik ismerősünknél nincs egy darab olyan játék sem otthon, ami egyben van vagy nem hiányzik valami része.
Kapott a fiam egy távirányítós autót. Mióta ki szoktunk vele menni a parkba, már többször történt, hogy odajön egy kisgyerek (3-4 éves), és az az első reakciója, hogy bele akar rúgni az autóba. Már lendíti a lábát, úgy kell rászólnom, hogy ezt felejtse el gyorsan. Egy másik direkt átment rajta a biciklivel.
Miért van ennyi agresszív kisgyerek? Ez a gyereken múlik vagy senki sem mondta nekik, hogy kell játszani? Miért ez az első reakció, hogy tönkre akarják tenni a dolgokat? Nekem ez teljesen idegen, az én fiam sosem viselkedett így.
11-es: bocs, de nem ez a normális viselkedés, főleg nem 3-4 éves korban. A "futkos-kiabál" rendben van (bár ennek is megvan a helye), de a "nem fogad szót-rombol" az már nagyon nincs rendben.
Nem gondolod, hogy inkább nevelni kellene a gyereket, mint elkönyvelni, hogy ez a normális?
Engem ez az egész nem izgat, amíg a saját játékát töri, de mostanában többször el kellett mennünk és nem tudtunk a fiammal normálisan játszani, mert mindig jött egy ilyen "szabadon játszó" gyermek, akire senki sem szólt rá rajtam kívül. A fiam meg értelemszerűen nem szeretné megvárni, amíg valaki tönkreteszi az autóját.
13-as: vannak ilyen gyerekek, aláírom, de ettől még nem ez lesz a normális viselkedés.
Legalább te próbálsz ellene tenni, nem csak hagyod, hogy "szabadon játsszon".
Egyébként épp erre irányult a kérdésem, hogy egyes gyerekek miért ilyenek. Akkor alaptermészet. Egyesek próbálják irányítani, mások meg hagyják, hogy jó ez így.
11-es: már többször leírtam, hogy 3 évnél idősebb gyerekekről szólt a kérdés, de te még mindig ragaszkodsz ehhez.
De egyébként 1 év fölött már simán értik a gyerekek, hogy mit akarsz tőlük, szóval nem hiszem, hogy 3 év alatt senki nem tilt a gyerekének semmit, mert nem lehet nevelni.
Az a baj, hogy ha a saját játékával nem tanul meg rendeltetésszerűen játszani, akkor máséra sem fog odafigyelni. A fiam barátjának az öccse is ilyen, és a fiam ezért nem is szereti áthívni a barátját, mert akkor jön az öcsi is, aki nem éppen úgy játszik, ahogy kellene - főleg, ha rossz napja van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!