Miért van ennyi "tör-zúz" kisgyerek?
Egyre több ilyet látok, akinek az a játék, hogy földhöz veri a játékát, üti bottal, rugdossa a biciklit, stb.
Egyik ismerősünknél nincs egy darab olyan játék sem otthon, ami egyben van vagy nem hiányzik valami része.
Kapott a fiam egy távirányítós autót. Mióta ki szoktunk vele menni a parkba, már többször történt, hogy odajön egy kisgyerek (3-4 éves), és az az első reakciója, hogy bele akar rúgni az autóba. Már lendíti a lábát, úgy kell rászólnom, hogy ezt felejtse el gyorsan. Egy másik direkt átment rajta a biciklivel.
Miért van ennyi agresszív kisgyerek? Ez a gyereken múlik vagy senki sem mondta nekik, hogy kell játszani? Miért ez az első reakció, hogy tönkre akarják tenni a dolgokat? Nekem ez teljesen idegen, az én fiam sosem viselkedett így.
Az ismerősöm gyereke 5 éves, a játszótéri gyerekek sem 1-2 évesek voltak. Azok még aranyosan nézelődnek.
És nem voltak sem mérgesek, semmi, csak vigyorogva odajön és már rúgna is bele, mintha labda lenne.
A múltkor is pont ugyanzezt láttam, csak akkor szerencsére nem a mi autónkba rúgtak bele.
Azért azt csak kellene tanítani, hogy nem verjük szét a játékot, nem? Vagy hagyod, hadd verje, aztán veszel neki másikat?
Én sem azt mondtam, hogy minden gyerek ilyen, de mostanában sokkal találkoztam. Egyik sem kétéves volt. Mondom, volt olyan, aki szándékosan átment rajta a biciklivel. Konktrétan a tetején, nem csak úgy arra gurult.
Attól még nem zöldség egy gyerek, hogy nem veri szét a játékokat. Nem minősítettem senkit, nem kell elkezdeni a szuperanyázást.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!