Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Igaz, hogy 2 gyerekkel konnyebb?

Igaz, hogy 2 gyerekkel konnyebb?

Figyelt kérdés
Sok ismerosom jon azzal, hogy majd gondolkozzunk a kisteson megfogunk orulni 1 gyerek mellett! Meg csak fel eves mult a lanyom de oszinten szolva mindig is egy gyereket szerettem volna. Mi van pl ha nem jonnek ki jol egymassal? Es mivan akkor ha napi 20 percet jatszanak egymassal de a fennmarado idoben viszont 2 gyerekkel tobbet kell foglalkozni... nekem ez az elmelet nem tunik megalapozottnak... mit gondoltok?
2021. márc. 4. 15:38
1 2 3
 21/30 anonim ***** válasza:

"vannak tipikus korszakok amiket nyilvan nem tud egy tobbgyerekes tapasztalata lefedni milyen lehet egy gyerekkel hiszen akkor mar ket gyereke volt."

Nincs ilyen, mert ha az egyik gyerek nincs otthon "bármely korszakban", rögtön érzem, hogy milyen lenne ismét csak egy gyerekkel...

2021. márc. 7. 08:44
 22/30 A kérdező kommentje:

Koszi a valaszokat.

21 mondjuk ez igaz

2021. márc. 7. 09:34
 23/30 A kérdező kommentje:
20: 4 gyerek kis korkulonbseggel nagyon bator vallalas volt meg 2 gyereket se birnek kis korkulonbseggel. Az ilyen csaladok mint ti dolgoztok a gyerektelenek helyett amit persze sosem fognak belatni. Az o nyugdijukat ki termeli majd ki? A te gyermekeid. Emelem kalapom. Oszinten.
2021. márc. 7. 09:38
 24/30 anonim ***** válasza:
50%
23, a jelenlegi demográfiai helyzetnél már nem sokat számít, hogy pár ember többet vállal, az én nyugdíjamat magam termelem ki, nem más gyereke.
2021. márc. 7. 09:55
 25/30 A kérdező kommentje:
A nyugdijat az allam fogja utalni amit az akkori jovobeli fiatal generacio adojabol fog kifizetni
2021. márc. 7. 12:27
 26/30 anonim ***** válasza:
A mi gyerekeim fogjak majd a nyugdijasokat, azaz titeket ellatni. Ok lesznek az eladok, az asztalosok, az orvosok, a tuzoltok.
2021. márc. 7. 13:40
 27/30 anonim ***** válasza:
26, biztos nem, mert addigra rég összeomlik a rendszer. Saját magunknak kell megteremtenünk. (közgazdász vagyok) Egyébként van 2 gyerekem.
2021. márc. 7. 14:16
 28/30 anonim ***** válasza:

Hát, ezt így nem lehet kijelenteni szerintem, gyerekfüggő.

Nálunk 3,5 év a korkülönbség, most 5,5 éves a kislányom és 2 éves a kisfiam. Mostanában érzem már, hogy sokszor tényleg könnyebb, mert nagyon sokat játszanak együtt, mióta a kicsi is érti már, mit akar a nagy, lépést tud nagyjából tartani vele, meg ő is ki tudja fejezni magát. De igazából ehhez kell az, hogy a lányom az a típus, aki szereti a kicsiket, és így szívesen játszik az öccsével (nem én kérem meg rá). Ha nem lenne hozzá türelme, magában molyolós lenne stb, akkor ez baromira nem működne. Most is van olyan, hogy azt mondja, egyedül akar játszani a szobájában, olyankor nyilván nem küldöm oda a kicsit, hanem lefoglalom.

Eleinte pedig biztos, hogy nehezebb, amikor a kicsi még baba, az nálunk se volt egyszerű, pedig marha türelmes volt a lányom egy 3-4 éveshez képest, és féltékenység se nagyon volt. Az viszont szerintem kifejezetten káros, amikor elvárás a nagytól, hogy szórakoztassa a kicsit, így lehet frankón megutáltatni vele.

2021. márc. 7. 14:41
 29/30 anonim ***** válasza:
100%
2 és 4 éves fiaim vannak. Nagyon várom már azt, amikor könnyebb lesz, mert eddig hatványozottan nehezebb, mint amikor egyedül volt egy 2évesünk 😅
2021. márc. 7. 18:12
 30/30 anonim ***** válasza:
Másképp nehéz kettővel mint eggyel. Ha mindkettő itthon van az a hangzavar amit művelnek, borzalom. Nagyon sokszor össze is vesznek, olyankor igazságot tenni, vagy legalább lenyugtatni őket. Ketten semmit nem tudnak normálisan csinálni mert egymást viszik a rosszba, idétlenkednek, még egy fogmosás is idegbaj. Ha csak egy van itthon, kisangyal, béke van, csend van.. viszont unatkozik. Engem kezd nyúzni folyton hogy játszunk, és hát bizony az is nagyon fárasztó tud lenni. Idegileg mindenképp. Szóval inkább legyen itthon mindkettő, viszont kéne egy egy pár doboz xanax..
2021. márc. 7. 22:33
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!