Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Igaz, hogy 2 gyerekkel konnyebb?

Igaz, hogy 2 gyerekkel konnyebb?

Figyelt kérdés
Sok ismerosom jon azzal, hogy majd gondolkozzunk a kisteson megfogunk orulni 1 gyerek mellett! Meg csak fel eves mult a lanyom de oszinten szolva mindig is egy gyereket szerettem volna. Mi van pl ha nem jonnek ki jol egymassal? Es mivan akkor ha napi 20 percet jatszanak egymassal de a fennmarado idoben viszont 2 gyerekkel tobbet kell foglalkozni... nekem ez az elmelet nem tunik megalapozottnak... mit gondoltok?
2021. márc. 4. 15:38
1 2 3
 11/30 anonim ***** válasza:
77%
Nem könnyebb. De jobb sok szempontból, igen. De ha 1 gyerek 1 nehézségi fok, akkor 2 gyerek nem 2, hanem 3, de inkább 4-es fokozat. Csak készülj fel rá, hogy nem dupla annyi meló, főleg kis korkülönbséggel. Nálunk 2 év van, hááát, kemény volt az eleje. Most hogy iskolásak, szuper.
2021. márc. 4. 17:11
 12/30 anonim ***** válasza:
89%

"Az ismerőseid véleményére ne adj, senkinek sincs összehasonlítási alapja erről, akinek van több gyereke, az nem tudja, milyen lenne eggyel, és fordítva,"

Hogy ne tudná a kétgyerekes, hogy milyen eggyel 😂

Ha csak nem ikrek, akkor minden kétgyerekes volt 1 gyerekes szülő.

Nem, nem könnyebb. 3,5 év van köztük. Most már a kisebb is elmúlt 2. Nem lett könnyebb, hanem exponenciálisan nehezebb.

Kevesebb idő, kevesebb türelem...

2021. márc. 4. 17:34
 13/30 anonim ***** válasza:
65%

Ez nagyon lutri. Annyi mindenen múlik. 20 hónap van a 2 gyerekem között. Az első fél évben azt hittem, meg fogok őrülni. Egy dackorszakos visított és egy csecsemő ordított egész nap. A második félévben biztos voltam benne, hogy ezt nem bírom ki ép ésszel. Egy kicsi meg egy pici 2 irányba szaladt, mászott. Most 6, illetve 4 évesek. Most szuper, és nagyon örülök, hogy így csináltam. Nagyon jó testvérek, nagyon szeretik egymást. A 4 éves kislány meg van róla győződve, hogy ő a 6 éves bátyjához fog feleségül menni. :D a fiú meg azt mondogatja, hogy majd feleségül kéri a kislányt. Szépen eljátszanak együtt, harmadik éve együtt hordom őket oviba/bölcsibe. Fantasztikus, ahogy segítik és támogatják egymást. Persze, figyelni kell, hogy mind a két gyereknek minden felszerelését időben beszerezzem, mind a két gyerek valamilyen fejlesztésre szorul.

Összességében nem tudom megmondani, hogy 1 vagy 2 gyerekkel könnyeb.

2021. márc. 4. 18:52
 14/30 anonim ***** válasza:
61%

Sztem ez marha nagy kamu!!!

Pl ha nagyok full más igényük van keptelenseg mindkettőnek megfelelni.

Ha kicsi akkor meg azért nehéz.

Nekem 1 gyerekem van. Vigyáztunk múltkor egy kis társra egy dun. Hát pedig egy idősek voltak szeretik is egymást irto cukik is voltak de 3szor annyi meló volt mint 1. Ahhoz képes nekem tenyleg nyaralás h csak 1 van!

2021. márc. 4. 20:44
 15/30 anonim ***** válasza:
56%
Nekem sokkal könnyebb kettővel, mint eggyel volt. 13 hónap van köztük. 😊
2021. márc. 4. 22:08
 16/30 A kérdező kommentje:

12: en ertem hogy erti, gondolom vannak tipikus korszakok amiket nyilvan nem tud egy tobbgyerekes tapasztalata lefedni milyen lehet egy gyerekkel hiszen akkor mar ket gyereke volt.

Koszonom mindenkinek hogy leirta tapasztalatat es azt is hogy tobben irtatok hogy nem egyertelmu a valasz meg annak se aki ugy erzi konnyebb kettovel. Az ismeros(ok) indittatasat viszont tovabbra se ertem de egyeb lelki dolgok lehetnek naluk is. Egy dolgot viszont megfogadtam akarhogy is dontok ilyen messzemeno kovetkezteteseket tuti nem fogok levonni senkinek! Mert nem fekete es feher es kicsit idegesit is hogy hatso szandek volt-e emogott .

2021. márc. 4. 23:41
 17/30 anonim ***** válasza:
79%
4 év van köztük. Több kosz és pénz, de elszórakoztatják egymást. Most karanténban volt, hol egyik, hol másik, jön az egy hónap online oktatás, egyedül vagyok velük homeofficeban. Persze 5 perces váltásban vannak rosszban van jóban. De ezerszer több időm jut magamra, amikor mindkettő itthon van, mint amikor csak az egyik és nonstop nyavalyog, hogy minden unalmas, helyette meg tudnak birkózni, focizni meg legózni együtt.
2021. márc. 5. 05:44
 18/30 A kérdező kommentje:
17: szuper hogy ilyen jol kijonnek nalad ez igy igazi aldas. Barcsak garanciat adna valaki erre 😂
2021. márc. 5. 10:35
 19/30 anonim ***** válasza:
100%
Anyukamnak 3 gyereke van. Nekem egy. Ő is mindig ezt mondja. De azt is, hogy nem pici korban könnyebb. Később. Ovis és felfelé. Ha nem nagy a korkulonbseg. A kisebbik ovis koráig halál. De ha úgy tetszik ez egy hosszútávú befektetés.
2021. márc. 7. 01:05
 20/30 anonim ***** válasza:
100%

4gyerekem van kis korkulonbseggel.

Legalabb annyit vannak el egymassal, mint amennyit veszekednek, civakodnak. Arra ramegy az idegrendszered, h kinek volt igaza, ki kezdte, ki kiet vette el stb. Tehat ahogy a tobbiek is irtak 5 perces turnusok valtakoznak. De a legtobb helyen, mint ahogy a valaszokbol is ez latszik szerintem ez van. Az azert ritka, h ugy ellegyenek mint a befott es az is, h utaljak egymast.

Ha tisztessegesen, lelkiiesmeretesen akarsz veluk torodni, akkor minel tobb a gyereked ez annal nehezebb. En mindenkire probalok idot, energiat szakitani, igenyeket kielegiteni kulon-kulon. A ferjem szinten. Mert attol, h a testverek eljatszanam egymassal a szuloi gondoskodasra is szukseguk van. Mindegyiknek kulon-kulon.

2021. márc. 7. 07:52
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!