Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Igaz, hogy 2 gyerekkel konnyebb?

Igaz, hogy 2 gyerekkel konnyebb?

Figyelt kérdés
Sok ismerosom jon azzal, hogy majd gondolkozzunk a kisteson megfogunk orulni 1 gyerek mellett! Meg csak fel eves mult a lanyom de oszinten szolva mindig is egy gyereket szerettem volna. Mi van pl ha nem jonnek ki jol egymassal? Es mivan akkor ha napi 20 percet jatszanak egymassal de a fennmarado idoben viszont 2 gyerekkel tobbet kell foglalkozni... nekem ez az elmelet nem tunik megalapozottnak... mit gondoltok?
2021. márc. 4. 15:38
1 2 3
 1/30 anonim ***** válasza:
82%
Nem, nem igaz. Hogy lenne már igaz. Max. azoknál, akik a másodikat az első nyakára szülik, azaz a nagyobb testvért ingyen babysitternek nevelik.
2021. márc. 4. 15:53
 2/30 anonim ***** válasza:
69%

Szintén egy gyerekesként mondom, hogy szerintem nem könnyebb. Logikusan bele gondolva dupla energia kell,dupla figyelem, anyagilag is megterhelőbb. Rendezni a konfliktusokat közöttük stb. Van olyan ismerősöm, aki azt mondta, hogy megbánta, hogy kettőt vállalt,mert annyival könnyebb volt 1 gyerekkel.

Nekem is emiatt van egy. Nem amiatt,mert sosem szerettem volna másodikat,de azt nem tudnám megvalósítani, hogy egyszerre kettőre ugyanannyi figyelem jusson. A kislányom hála istennek egy főnyeremény. Ha éppen csinálok valamit elfoglalja magát,pedig még csak 2 éves. Nem veszi el tőle senki a játékot,nincs egymás piszkálása,mert nincs kivel. Nincs visítás, hogy bántott xy. Bölcsiben szívesen játszik másokkal és egyáltalán nem önző emiatt,mert egyke. Egyébként próbálkoztunk kistesóval,de sajnos méhen kívüli terhesség lett. Ott döntöttem el, hogy az egészségem sokkal fontosabb,mint egy meg nem született baba,mert fel kell nevelnem a lányomat. Szóval volt tervben,de úgy gondolom, hogy ennél jobban nem is alakulhatott volna. Egyre több mindent lehet vele csinálni. Újra kezdeni egy újszülöttel már terhes lenne számomra.

2021. márc. 4. 15:55
 3/30 anonim ***** válasza:
88%

Az ismerőseid véleményére ne adj, senkinek sincs összehasonlítási alapja erről, akinek van több gyereke, az nem tudja, milyen lenne eggyel, és fordítva, egy gyerekesek sem tudhatják, milyen lenne többel. Szerintem mindkét oldalnak vannak előnyei és hátrányai és olyat objektíven nem lehet kijelenteni, hogy könnyebb vagy nehezebb eggyel vagy többel. Ez csak és kizárólag a te (illetve a pároddal közös) döntésednek kell, hogy legyen, az ismerősök véleményét meg nyugodtan engedd el a füled mellett. Ha ők akarnak, gyártsanak egy szakajtó gyereket, ha szerintük úgy könnyebb lesz nekik, te meg vállald nyugodtan az egy gyerekkel járó nehézségeket.

Szerintem (!!! határozottan személyes vélemény) a kezdeti időszakban 2 gyerekkel nehezebb, de amikor már elég nagyok ahhoz, hogy együtt eljátszogassanak (és korban is vannak annyira közel egymáshoz, hogy ez szóba jöhessen), akkor már lehet benne valami, mert mégis csak gyerektársaság, elfoglalják egymást és nem neked kell 0-24 szórakoztatni az 5 évest, hanem ott van a testvére, akivel elvannak együtt.

2021. márc. 4. 16:03
 4/30 anonim ***** válasza:
78%
Szerintem az is számit mennyi a kettő gyerek közt a korkülömbség.
2021. márc. 4. 16:08
 5/30 A kérdező kommentje:

1: igen ez kicsit nekem is furi hogy nagyobbnak vigyaznia a kisebbre.

2: ilyesmik fogalmazodtak meg bennem is csak tudod ezt mindig a 2 gyerekesek nyomatjak ergo ugy kepzelem hogy nekik pozitiv a tapasztalatuk. Hiszen nyilvan volt olyan allapotuk amikor 1 gyerekuk volt en viszont nem tudom milyen kettovel. Ismeros tegnap rohogott hogy visszafogom sirni a babazos idoszakot es higyjem el hogy akarom majd azt a masodikat! Na ez a masik amit imadok hogy eloszor azt nyomatta mindenki mikor terhes voltam hogy az eleje nehez es konnyebb lesz, most meg mar azt hogy egyre szarabb lesz. Bevallom marha szerencses vagyok mert ejszaka alszik a lanyom es nappal is meg eleg sokat (15 ora kb/nap) letudja foglalni magat akar 1 oraig is eppen ezert most mar kezdek ragorcsolni hogy innentol nehezebb lesz... es hogy erre megoldas kesobb a 2. Gyerek 🤨

2021. márc. 4. 16:18
 6/30 A kérdező kommentje:
3: igen o is igy fogalmazott hogy kesobb jobb. Na de egy 5 eves ovis, egesz nap gyerekekkel van a suli meg marha sokaig tart estere kb hazajovunk majd gondolom eljatszik magaban vacsi es kaja. Illetve hetvegen lehet azt csinalni egy gyerekkel hogy a kisbaratja atjon majd hozzank es forditva szintugy atviszem masik gyerekhez es meg idom is felszabadul. Ketto gyereket gondolom nehezen vallal be masik szulo sot lehet hogy nem is ugyanazok a barataik.
2021. márc. 4. 16:24
 7/30 A kérdező kommentje:
5: most latom hogy a kis korkulonbseg a divat regen szerintem ez nem annyira ment legalabbis koztem es a tesom kozt 6 ev van es a legtobb korombelinel is igy van/volt.
2021. márc. 4. 16:26
 8/30 anonim ***** válasza:
100%
Persze, 3mal mégkönnyebb, 4gyel meg pláne.
2021. márc. 4. 16:34
 9/30 A kérdező kommentje:
Akkor miert mondjak sokan? Elkepzelheto hogy "megakarnak szivatni?" Aki mondta arrol nem gondolnam kulonben na de megis miota szultem azt erzem sokan vetitenek. Ferjem kollegaja atjott kerdeztem felesegevel minden ok stb? Felesege akkor szult kb mint en (2. Gyerek) es hat ment a nagy szoveg hogy egesz nap nezelodik a baba szuper minden tokely az egesz este alszik. Na en elso gyerekeskent le is tagloztam akkor meg hasfajos volt a lanyom es meg panaszkodtam rendesen... Kesobb kiderult hogy nem volt ennyire rozsaszin minden... azota mar kezdek neha gyanakodni hogy sokan kamuznak.
2021. márc. 4. 16:40
 10/30 anonim ***** válasza:
57%
Nálunk 2,5 év van közöttük, valóban könnyebb
2021. márc. 4. 17:07
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!