Egyedülálló anyaként hogy álltatok talpra?
Perpill kilátástalannak érzem a helyzetem, sehova nem vesznek fel, vagy csak olyan helyre vennének ahol hajnali kezdés vagy több műszak van. Nemtudom mihez kezdjek, semmi pénzem szinte. Dolgoznék, de nem kellek.
Aki csak bántani tudna, kérem szépen ne írjon. Már itt van a gyerek és az adott helyzet, vissza utazni az időben nem lehet.
Nem így terveztem de minden összejött.
Varrás + gyermek felügyelet?
Lehet lenne arra is igény és a kettő egyben amíg nem találsz jobbat kisegítene!
De nem értem, kérdező, mit szeretnél.
Munkát nem tudsz vállalni, a pénzed meg lassan elfogy. Ha te nem adod be nevelőintézetbe a gyereket, akkor kijön majd a gyámügy magától és elviszi. Ez ilyen egyszerű.
Jelezd a férje neki, hogy jelenleg nem tudtok megélni a gyerekkel, vegye át ideiglenesen a nevelését, míg összeszeded magad.
57-es, van, de az én válaszom erre nem releváns, mert mi speciel akkor vállaltunk gyereket, mikor kemény munkával és tanulással már megteremtettük azt a hátteret, hogy bármelyikük egyedül maradna, ne okozzon problémát egyedül eltartani a kicsiket. Van elegendő vagyonok, végzettségem, munkatapasztalatom hozzá, hogy soha ne kerüljek ilyen helyzetbe, de...
... de a kérdező azt kérte, a múlttal ne foglalkozzunk, hisz már adott ez a helyzet, és ez valóban, így van, hiába is mondanánk neki, hogy előbb gondolkodni kellett volnaeg megteremteni az alapokat, ez semmin nem változtat jelenleg.
Tehát, foglalkozzunk az adott helyzettel, ami az elmondása szerint abból áll, hogy elfogyott a tartalék pénze, de a kicsi miatt nem talál munkát. A kérdés nyilván az, milyen lehetőségek vannak, mondtuk, hogy költöztesse a gyereket apukához, de az elvileg nem működik, család/barátok nem tudnak ilyen mértékben segíteni, tehát max. megpróbálhat valami segélyt kérni, de azt meg sehol nem adnak hosszabb távon, főleg nem annyit, hogy meg éljen belőle.
Na most, ha nem kezd el dolgozni, nem tudja etetni a gyereket és nem fizeti a rezsit, mert nincs miből, akkor kikapcsolják majd a közszolgáltatásokat, a gyámügy pedig idővel meg fog jelenni és kiemeli a családból gyereket. Tehát a vége ugyanaz a dolognak, bármilyen borzasztóan hangzik.
Én Szolnok megyéből rendeltem kutyaágyat egy kis faluból, majd mikor felraktam a képet róla egy facebookos vizslás csoportba rengetegen kérdezték honnan van. Azóta nagyon sok megrendelése van a csajnak, folyamatosan rakják fel a tagok a képeket és ajánlják. Ugyanúgy a tacskós csoportokban is nagyon megy a termék. Nem kell reklámra költenie, mert szájról szájra teejed a híre (képről képre). A boltokban kapható kutyaágyakhoz képest nagyon olcsó, 8 ezerért+postaköltségért vettem. Ugyanez boltokban 20 ezer. Senki nem kért tőle számlát, nem küldött rá Navot.
Anyukám meg az Alföldről rendelt kosarakat (szennyeskosár, otthoni rakodókosár), a nő otthon újságpapírból készíti/fonja a kosarakat.
Ha privátban megkeresel, akkor tudok pár képet küldeni a kutyaágyakról, szerintem egy alap varrástudással elkészíthető.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!