Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Kislányom telefonfüggő lett?...

Kislányom telefonfüggő lett? Állandóan videókat akar nézegetni. Hogy szoktassuk le a hisztiről?

Figyelt kérdés

14 hónapos lányunkat eddig soha nem érdekelte a telefonunk, csak dobálta ha megszerezte vagy rágta 😆

Egy hete fogalmam sincs hogy miért egyszerűen annyira rákapott, hogy ha meglátja rögtön elkezd sírni. mutat rá és sír, addig amíg el nem indítunk neki a YouTube on egy videót. képes 20 percig ülni és nézni a gyerekdalokat, ha elvesszük egetverő sírás nem akar enni nem akar aludni mindenhol a telefont keresi.

Már ott tartunk, h eldugjuk a telokat, de az a baj,ha hívnak minket, felvesszük és újra jön a sírás. Terelem a figyelmét, de sokszor nagyon sokára hagyja abba.

Tudom, mi hibáztunk, hogy indítottunk neki dalt, de hát ki gondolná, hogy már most így rá akar kapni...

2021. febr. 20. 11:24
1 2 3 4
 21/31 anonim ***** válasza:
63%
Én is így jártam, akkor adom oda neki ha valami olyat kell csinálnom amihez neki nyugton kell maradnia. Ha már reggel ébredés előtt eldugod a telefont és nem látja hátha nem jut eszébe. Én is igy szoktam. Ők már ebbe nőnek fel, érdekes, hogy itt mindenki szuperanya, kővel csiszolnak otthon tüzet, hogy elkeszíthessék a paleo vegán bio ebédet a gyereknek.
2021. febr. 20. 15:09
 22/31 anonim ***** válasza:
65%

Kedves utolsó, nem, nem gondolom magam szuper, ősanyának, amit az utolsó mondatoddal körbeírtál, de tudom az eszemmel, hogy milyen hatással van egy ekkora gyerekre és nem hozom olyan szituba, hogy hisztizzen érte, mert elmagyarázni meg érveléssel határtszabni egy ekkora gyereknek még nem lehet. Ebben a korban olyanok, mint a kettes számrendszer: 0 vagy 1. Ha tegnap engedted, nem fogja érteni, hogy ma miért nem engeded.

És egyébként a késes hasonlat jó volt, amit itt valaki felhozott. Csak a mobilnak használatnak nincs olyan kézzel fogható káros hatása, mintha elvágná a kezét vagy beledöfné a tesójába. Hidd el, ha rövidtávon kiégetné a szemét, nem adnák a szülők a kezükbe. De mivel nincsen "szemmel látható", azonnal érzékelhető hatása, így engedékenyebbek a szülők, még ha tudják, hogy káros is.

2021. febr. 20. 15:59
 23/31 A kérdező kommentje:
Akik segítő, tanácsoló választ írtak, azoknak köszönöm szépen a hozzászólásokat!
2021. febr. 20. 20:24
 24/31 A kérdező kommentje:

21

"Ők már ebbe nőnek fel, érdekes, hogy itt mindenki szuperanya, kővel csiszolnak otthon tüzet, hogy elkeszíthessék a paleo vegán bio ebédet a gyereknek"

Ez haláli 😅

Teljesen igazad van!

A többieknek üzenném, hogy nem lustaságból kapcsoltam be neki, mert nem akartam vele foglalkozni, hanem én is vele énekeltem, táncoltunk. Bocs, hogy eleve nem így születtem, hogy kívülről fújom a gyerekdalokat, vagy hogy a terhességem óta eltelt egy évben el mertem felejteni, és kell egy kis segítség. Sajna nem mindenki ősanya, és nem csak az vállalhat gyereket, aki járt óvónő képzésre 🤔

2021. febr. 20. 20:31
 25/31 A kérdező kommentje:

18

Ez egy túlzás volt, mint a késsel játszás, de akkor valószínűleg te nem rendelkezel elegendő intelligenciával, ha ezt nem voltál képes felfogni!

2021. febr. 20. 20:33
 26/31 anonim ***** válasza:

"megpróbálom úgy hogy neki se legyen annyira rossz"

De sajnos annyira rossz lesz. Ha nem sikerül elterelned a figyelmét, valami más, érdekesebb dolgot mutatni, akkor bizony sírni fog, amiért nem kaphatja meg amit akar.

Vadd ölbe, szeretgesd, érezz vele együtt, de maradj sziklaszilárd abban, amire azt mondtad hogy úgy lesz vagy azt, hogy nem lesz úgy.

2021. febr. 20. 22:28
 27/31 anonim ***** válasza:
100%
Legyél következetes és tudatos. Nem akkor szereted, ha megkap mindent, amit akar és sosem sír. Hosszú távban gondolkodj, milyen embert akarsz belőle. Már nem kisbaba, nem elég, hogy kiszolgálod, hogy örüljön és elkerüld a konfliktust, hanem nevelni is kell. Kezdődik a dackorszak (ami fél év múlva tipikusan sokkal rosszabb lesz), és ha ő egy kitartó típus, akinek nem elterelhető a figyelme, te meg 5-10-15-20 perc után feladod, csak megtanulja, hogy még kitartóbb legyen. Lehetsz vele együttérző, de a "nem" maradjon "nem". Tesztelni fogja újra és újra és mindig több energiája lesz, mint neked.
2021. febr. 21. 05:36
 28/31 anonim ***** válasza:

Ha rászokik akkor marha nehéz lesz leszoktatni róla.

Az egyik barátnőm lánya ilyen, hogy azt sem veszi észre ami körülötte történik ameddig youtubozik. Persze ő sz@rik rá csak csend legyen. Nem is beszél neki még pedig elmúlt 3,5 éves. Én soha nem adtam oda neki a telefont. Ha gyerekdalokat akart hallgatni akkor bekapcsoltam neki és elraktam, hogy ne lássa honnan szól a zene. Nem szabad!

2021. febr. 21. 10:06
 29/31 A kérdező kommentje:

Megoldódott azóta, már nem is kéri.

Párszor nemet mondtunk, kb 3 napig, aztán el is felejtette.

2021. máj. 6. 10:57
 30/31 anonim ***** válasza:
Ügyes :)
2021. máj. 6. 11:36
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!