Telefonozásról való leszokás?
Azt javasolnám, hogy próbáld meg a való élet jó oldalait keresni, például egy új hobbival, több kommunikációval; fogalmazz meg magadban célokat. Egy függőségről való leszokást nem szabad sose elsietni, ezt a részét jól csináltad, viszont amikor már nem bírod nélküle, gondolj arra hogy Van-e értelme? Feladod azt, amiért ennyit szenvedtél? Nem gyengít el? Nem pazarolja az időd? stb.
Sok sikert kívánok hozzá :)
Tudom miről beszélsz, és keresem a választ én is. Az a baj, hogy ez olyan erős függést okoz az agyban, mint más olyan függőség, amiről kb elvonóval lehet lejönni. Én a kisfiam születése után lettem függő, ejszakázások alatt, csomó infót onnan tudtam elérni a gyereknevelésről, mivel pont elköltöztünk, hús vér barátaim nem voltak, ellenben neten lettek új ismeretségeim, majd a munkám is olyan lett később, hogy kb netezéssel ütöttem el az időt. Én bevallom nem vagyok képes lejönni, max nagyon rövid időre. És rengeteg negatív hatását észlelem, figyelem hiányom lett és koncentrálási nehézségeim. Borzalom és gyűlölöm. De függök tőle. Kívülről nem látszik, mert valahogy mások előtt titkolom. Nagyon gáz. Próbáltam már segítséget kérni, de nem igazán értik ezt még az emberek, pszichológus sem. " Hát ha zavar, ne netezz annyit" oh bár így működne.
Hogy tiszta legyen, a függőségem abban nyilvánul meg, hogy bár korlátozom magam tudatosan, de elvonási tüneteim vannak azidő alatt. Nem tudom, hogy lehet ebből kitörni. Azzal, ha csak napi 1x nézek rá, kb dugába is dőlt minden addigi erőfeszítésem. Teljes elhagyással lehet erről leszokni, de ha az ember gép előtt dolgozik, akkor hogy?
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!