Telefonfüggő 4 éves - hogyan szoktatnád le?
Mondjuk nem adnék neki telefont?
Nem is értem, én a 6 évesemnek sem adom oda a telefonomat, játszani sem, mert elég drága volt, és sajnálnám ha baja lenne, munkára is használom - illetve van játéka, amivel játsszon. Szóval nekem nagyon bizarrul hangzik egy 4 éves telefonfüggő.
Mit csinál vele konkrétan?
Programokat csinálnék vele, azokkal pár nap alatt eltereled róla a figyelmét és egy idő után nem fogja keresni.
Próbáljunk azon túllépni, hogy "ezért nem kell kicsinek telefon", tudom, nem az én gyerekem és nem is én vettem neki.
De olyan szinten függő a kisfiú, hogy alig lehet kimozdítani társasozni vagy autózni, ha kirándulni megyünk, nyekeg, hogy menjünk haza (hogy telefonozhasson). Ha el van véve, kiborul, ideges, sír, stb.
Tipikus függő.. :/
Van tippetek?
Köszönöm a válaszaitokat! Igen, nekem is bizarr, de így alakult - szeretném/szeretnénk valahogy megoldani ezt.
Játszik rajta mindenféle szimulátort(busz, stb), szaladgálós játékokat, ilyesmit.
Limitálni a telefonozással tölthető időt. pl. napi 15 percre. A többi időben pedig, legalábbis eleinte nagyon aktívan foglalkozni vele, pár nap után már remélhetőleg képes lesz egyedül is elfoglalni magát. Persze, hogy kiborul, sír, mert nagyon függővé lehet tőle válni, de majd leáll róla.
Ezt máshogy nem lehet, csak ha bevállaljátok a kellemetlenségeket.
Szerintem itt a drasztikus megoldás segít, nem kell neki odaadni a telefont, és meg kell próbálni más felé terelni a figyelmét. Pár hétig biztos lesznek hisztik, de aztán szép lassan elfelejti.
Nehogy már egy 4 évest ne lehessen megnevelni.
az én fiam is függő lett.
megszületett a tesó korababa lett, én padlón voltam és depis.aférjem egyből visszament dolgozni, császárosként egyedül láttam el a háztartást és próbáltam túltenni magam az egész eseményen.
a kisfiam szerette volna hogy játszam vele, hogy vele legyek,szerűen nem ment szégyellem, és akkor is szégyelltem magam, de az volt az egyszerűbb megoldás az elején hogy odaadta neki a telefont.
sajnos rákattant, angol meséket nézettés mára már az összeset tudja, (ha azt veszem hasznára volt.)
mikor észhez tértem, nem egyből hanem naponta egyre kevesebbet adtam neki. mára már nem kéri.
ha ez a megoldás nem vállat volna be akkor a drasztikus megoldást választottam volna, elveszem és hagyom hadd sírjon, és megprobálom lekötni.
Mi majd fél évig elhúzódó költözés miatt káoszban játékok és tér nélkül éltünk.Rengeteget voltunk levegőn,de bent jobb híjján megkapta mert csak könyveket olvasni volt mód.Mesét nézett rajta és animációkat.Angolul németül franciául oroszul :-) is
Mióta elköltöztünk megoldotta a problémát a tér.Hogy a játékai könyvei elérhetőek hogy le tudunk ülni gyurmázni stb.Most is megkapja a telefont ha nekem olyan dolgom van ahol jobb ha nincs ott.Figyelemeltereléssel rengeteg mozgással levegőn lehet erről leszoktatni végső esetben drasztikusan.
Komolyan mondom egyszeruen felhaborito hogy milyen szulok vannak. 4 eves gyerek telefonfuggo??!!
Talan nem kene odaadni a kezebe egyaltalan a telefont akkor nem lenne fuggo. Ha meg ordit, at kell rakni a masik szobaba es ha elhallgatott kijohet.
Idiotak serege vagytok a hulye liberalis szarjaitokkal.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!