Mit tennél ha állapotosan gyermekedet bölcsibe szoktatnád és a gondozónő rákérdezne miért járatod a gyereket ha otthon leszel?
Természetesen vittem munkáltatóit. Elszólta magát anyósom a terhességemről, az egyik gondozónőt ismeri. A mi gondozónőnk azzal érvelt, hogy szerinte a gyereknek jobb lenne velem otthon ha amúgyis várandós vagyok és kiirattam magam táppénzre hiszen most lett csak két éves. Azért kértem a táppénzt, mert nehéz a munkaköröm.
Szerintem pedig jó lesz neki a közösség, jelenleg 8 hetes vagyok, könnyebben beszokik az oviba.
Attol fuggoen valaszolnek, hogy hogyan tette fel a kerdest. Ha pofatlanul, hogy mit kepzelsz magadrol, akkor mondanam, hogy semmi koze hozza. Ha erdeklodoen, rosszindulat nelkul, akkor elmondanam, hogy miert dontottem igy.
A hugom bolcsodei gondozono, o is ra szokott kerdezni - volt mar, hogy anyuka azert adta be a kicsit, mert apuka lelepett es kenytelen volt terhesen is dolgozni, ott pl tettek ki egy felhivast a faliujsagra, hogy ha van valakinek felesleges akarmije, azt leadhatja a gondozoknal es tovabbitjak a raszorlonak. Volt olyan, aki felt, hogy nem tud megbirkozni ket gyerekkel, tole megkerdeztek, hogy akar e beszelgetni valakivel, esetleg be akar e ulni megfigyelni egy masik csoportban a csecsemokkel es picikkel foglalkozo gondozonot. Mondjuk ok mindenkitol megkerdezik, hogy miert akarjak bolcsibe adni a gyereket.
Kedvesen kérdezte meg, hogy miért szeretném beadni a gyermekemet.
Nem értem miért szükséges magyarázkodnom ha vittem munkáltatóit, semmi közük hozzá, hogy babát várok és táppénzenre irattam magam .
én nem foglalkoznék vele, kitérnék a kérdése elől. mert nincs köze hozzá! amúgy is, amig dolgozol, szavuk nem lehet, a bölcsibe felvették a gyereket, ugyhogy a gyerek maradhat a bölcsibe. ha megszületik, és már ovis lesz a gyerek, akkor az ovinak meg úgyis kötelező felvennie.
tudod mit? a békesség kedvéért mond azt, hogy lesz munkád, csak nem a munkahelyeden hanem a családi vállalkozásban. akkor megnyugszik a FONTOSKODÓ gondozónő... te meg élvezd ki a szabad időszakot, mert aztán lesz bőven feladat, mikor már két gyerekről gondoskodhatsz :)
Ha otthon leszel, miért adod bölcsődébe? Ezt sosem értettem.
Rokonom is beadta az alig 2 évest, pedig akkor szült. Most fél éves a pici, de már a 3. gyereken gondolkodik...Fel volt háborodva, mikor beszóltak neki, hogy talán másnak szüksége lenne arra a férőhelyre...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!