Online oktatás alatt sajnos vagy nem sajnos, rá vagyunk kényszerülve a digitális eszközeinkre, annyira hozzám nőtt az utóbbi időben a telefonom...
Tudom sokszor,hogy tanulnom kéne (mint pl most is) de valahogy csak itt lyukadok ki... nem tudom egyszerűen letenni pár órára, nyílvan ha vérre menne akkor kibírnám,hogy nem nyomkodom...
Hidd el, most sokan vagyunk így a digi oktatás miatt. Van aki telefonnal, van aki géppel...
Nem normális jelenség, de most mindenképp bele vagyunk kényszerülve ebbe. Meg alapból olyan ingerszegények a mindennapok, nem nagyon tudunk ki sem mozdulni sehova - hisz zárva van minden -, így jó hogy ezeket az eszközöket bújjuk már-már kínunkban is egész nap.
Itt egy valami jelenthet majd megoldást. Mégpedig az, hogyha visszakerülünk az iskolapadba, a megszokott kis közösségükbe, többet tudunk elmenni a haverokkal ide-oda, stb.
Mondjuk összejárni most is összelehet, de a lehetőségek jóval korlátozottabbak.
2021. febr. 9. 16:57
2/6 anonim válasza:
Kezdésként állíts be egy időkorlátot, hogy meddig játszhatsz. Erre kiváló appok vannak a playen, letöltöd, beállítod, hogy 1 óra után tiltsa le azokat az appokat, amelyeket felveszel a listára. Tehát 1 óráig nem engedi elindítani őket. Azon az egy óra alatt egy-két feladatot meg tudsz csinálni.
2021. febr. 9. 16:57
3/6 anonim válasza:
Pontosan mire függtél rá? Ha játék, úgyis megunod és később abbahagyod aztán ne keress másikat. De írták előttem is, hogy a pandémia miatt rengetegen telefonozni vagy pc-zik. Egyet ismerek is aki mást nem csinál csak telózik, pc-n játszik vsgy alszik. A szobájából csak akkor megy ki ha wc-znie kell esetleg napi 1x eszik.
2021. febr. 9. 17:48
4/6 A kérdező kommentje:
Közösségi oldalakra inkább, chatelésre, 17 éves vagyok és lány, nem játszok semmi telefonos/gépes játékkal
2021. febr. 9. 17:53
5/6 anonim válasza:
Állíts be képenyőidőzítőt! iphone nál egyszerűbb de samsungon képernyőidőcél név alatt megtalálod:) nekem a napi 7 óra lecsökkent 3-4 órára. Illetve folyamatosan nézd hogy még mennyi időd maradt és osztd be. Az online órákat érdemesebb gépen nézni és akkor nem a telefonodon,,megy az idő". És hát határozd el magadban hogy te nem akarsz ennyit telefonozni. Sok sikert!
2021. febr. 9. 21:17
6/6 anonim válasza:
Konkrétan én a telefonommal élek. Azon olvasok, tanulok és kommunikálok az emberekkel. Ez ellen nem tudunk tenni és őszintén megvallva, én nem is akarok. Egyszerűen a lényeg, hogy találd meg az egyensúlyt.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!