Kislányom telefonfüggő lett? Állandóan videókat akar nézegetni. Hogy szoktassuk le a hisztiről?
14 hónapos lányunkat eddig soha nem érdekelte a telefonunk, csak dobálta ha megszerezte vagy rágta 😆
Egy hete fogalmam sincs hogy miért egyszerűen annyira rákapott, hogy ha meglátja rögtön elkezd sírni. mutat rá és sír, addig amíg el nem indítunk neki a YouTube on egy videót. képes 20 percig ülni és nézni a gyerekdalokat, ha elvesszük egetverő sírás nem akar enni nem akar aludni mindenhol a telefont keresi.
Már ott tartunk, h eldugjuk a telokat, de az a baj,ha hívnak minket, felvesszük és újra jön a sírás. Terelem a figyelmét, de sokszor nagyon sokára hagyja abba.
Tudom, mi hibáztunk, hogy indítottunk neki dalt, de hát ki gondolná, hogy már most így rá akar kapni...
"én nem akarom ezt a megoldást hanem inkább megpróbálom úgy hogy neki se legyen annyira rossz"
akkor miért tetted fel a kérdést? nyilvánvalóan nem akarsz megoldást a problémádra, játsszd neki továbbra is a gagyi jutub videókat ha neked így jó
Szerintem pont azért, mert ezek a gyerekdalok nagyon rá tudják a gyereket cuppantani.
18 hónapos a kisfiam, sose érdekelte a tv. Mostanában imádja ha énekelek. De az egyik gyerekdalt nem bírom normálisan elénekelni, gondoltam lejátszom neki, hogy hallja. Teljesen rázombult. Komolyan meglepett. Kb 2-3 alkalommal hozta a telefont, amikor azt a dalt énekeltük. Mondtam neki, hogy annyiszor eléneklem, ahányszor szeretné, de többször nem indítjuk el. Azóta elfogadta, hogy ez van. Én meg közben letöltöttem, így hallgatni lehet, és örül neki.
Most már így annyi a megoldás, hogy nem engeded neki soha, végignézed a hisztit.
Én úgy neveltem, hogy a telefonok mindig tabuk voltak, baba korától. Tvben kapcsoltam neki később mesét, azt könnyebb szabályozni.
Most persze már tudja, hogy a telómon is van YouTube (5 éves múlt), de soha nem követeli. De én pl azért is rászónék, ha kézbe venné a telefonomat. (Nem szokta.) Nem játék.
Tudom, néha kézenfekvőnek tűnik a telefonozás, várakozásnál, orvosnál, de ha belegondolsz, mennyi hisztit előzöl meg vele, (és mennyivel hamarabb megtanul várni, mennyivel jobban fejlődik a szókincse és fantáziája), megéri inkább könyvet vagy játékot vinni, ha tudod, hogy le kell kötni. De igen, ez a nehezebb út. Csakhogy hosszú távon megtérül.
"Persze ha éhes a gyerek és nem etettem meg azt az ordítást is előbb utóbb abba fogja hagyni így is lehet gyereket nevelni"
Te ennyi esszel tényleg gyerekt vallaltal? Enni kell. Telefonnal játszani nem.
Nem minden gyerekből vált ki a videó ugyanolyan hatást, vannak erre hajlamosabb gyerekek, akik 5x annyira tapadnak minden függőséget okozó dologra, ingergazdag dologra, mint mások.
Tudom, láttam két ugyanolyan korú gyereket, az egyik rácuppant, mintha beszívta volna az arcát, a másik kicsit nézte, elvolt vele, aztán játszott mással. Majd 3 év múlva ki fog jönni, hogy valamilyen fejlődésbeli eltérés van nálatok is szerintem. Nagyon sok kisgyereket egyszerűen nem köt le. Van ilyen tvnél is, van, aki nem ül meg a mese előtt, más meg végigzombulja a másfélórás disneyt. És azok a "gyengébbek", akiket az ilyen ingerdús technikai kütyü be tud szívni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!