Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Kislányom telefonfüggő lett?...

Kislányom telefonfüggő lett? Állandóan videókat akar nézegetni. Hogy szoktassuk le a hisztiről?

Figyelt kérdés

14 hónapos lányunkat eddig soha nem érdekelte a telefonunk, csak dobálta ha megszerezte vagy rágta 😆

Egy hete fogalmam sincs hogy miért egyszerűen annyira rákapott, hogy ha meglátja rögtön elkezd sírni. mutat rá és sír, addig amíg el nem indítunk neki a YouTube on egy videót. képes 20 percig ülni és nézni a gyerekdalokat, ha elvesszük egetverő sírás nem akar enni nem akar aludni mindenhol a telefont keresi.

Már ott tartunk, h eldugjuk a telokat, de az a baj,ha hívnak minket, felvesszük és újra jön a sírás. Terelem a figyelmét, de sokszor nagyon sokára hagyja abba.

Tudom, mi hibáztunk, hogy indítottunk neki dalt, de hát ki gondolná, hogy már most így rá akar kapni...

2021. febr. 20. 11:24
1 2 3 4
 11/31 A kérdező kommentje:
Persze ha éhes a gyerek és nem etettem meg azt az ordítást is előbb utóbb abba fogja hagyni így is lehet gyereket nevelni
2021. febr. 20. 12:08
 12/31 anonim ***** válasza:
100%
A képernyő olyan nekik, mint a drog. Persze kényelmes, hogy nyugi van, amíg nézi, mert lerakod és úgy marad, de nem jó. És minél hamarabb kezdi, annál károsabb. Olvass el pár cikket a témában, tele van vele a net. Még nagyon kicsi, fog eleget gépezni, most ne ezzel töltse az idejét, nézzen, tapasztaljon meg olyan dolgokat, amik megfoghatóak, megérthetőek és nem csak instant ingerekkel szórakoztatják. Fárasztóbb persze, de ha szépen fejlődő gyereket akarsz, akinek a legjobbat próbálod biztosítani, akkor ne a könnyebbik végét fogd meg, mert minél később kell leszoktatni, annál nehezebb dolgod lesz.
2021. febr. 20. 12:22
 13/31 anonim ***** válasza:
87%
Van akarata a kislányodnak az tuti,pont mint az én 15 hónapos fiamnak. Reméljük majd az életben ilyen kitartással menetelnek előre. Nem baj ez,csak nagyon következetesnek kell lenni az ilyen típusú gyerekkel. Később csak még nehezebb lesz ha nem tartatjuk be a szabályokat és igazi kis terminátorok lesznek,akik a fejünkre nőnek ha hagyjuk. Nem csak a telefonért fog ekkora hisztit csapni az tuti. Most kezdődik ez a korszak és még sok ilyen lesz egyéb más dolgok miatt. Például az enyém fél órát üvöltött a fürdőszoba ajtó elött toporzékolva mert nem engedtem,hogy felmásszon a wc deszka tetejére és nem hagytam leesni. Neki ott dolga volt és érzékenyen érintette. Lassan jön az is hogy ha nem kap meg valamit a boltba stb. Ezeket harcokat le kell játszani. Mindannyian akik szülők vagyunk ezzel meg kell bírkóznunk,csak valamelyik gyerekkel könnyebb,mert könnyebb a természete,megalkuvóbb,szabálykövetőbb. Nem a tv-n,telefonon van itt a hangsúly hanem azon hogy elkezdte érvényesíteni az akaratát. Kezd kibontakozni,önálló személyisége kinyílik. Nem baj szerintem ha néz egy kis mesét vagy dalocskát az a baj hogy nem fogadja el ha te azt mondod elég volt most mást csinálunk. Na ebben kell következetesnek lenni amíg be nem törik (csúnyán fogalmazva),de ez idő. A hiszti természetes,életkori sajátosság. Szabd meg a határt és ne feledd te vagy a felnőtt,nem a gyerek diktál,nem baj ha hisztizik. Kitartást,mert nehéz tudom,de még sok minden miatt levágja majd magát a földre.🤣
2021. febr. 20. 12:23
 14/31 anonim ***** válasza:
79%

"én nem akarom ezt a megoldást hanem inkább megpróbálom úgy hogy neki se legyen annyira rossz"

akkor miért tetted fel a kérdést? nyilvánvalóan nem akarsz megoldást a problémádra, játsszd neki továbbra is a gagyi jutub videókat ha neked így jó

2021. febr. 20. 12:33
 15/31 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem pont azért, mert ezek a gyerekdalok nagyon rá tudják a gyereket cuppantani.

18 hónapos a kisfiam, sose érdekelte a tv. Mostanában imádja ha énekelek. De az egyik gyerekdalt nem bírom normálisan elénekelni, gondoltam lejátszom neki, hogy hallja. Teljesen rázombult. Komolyan meglepett. Kb 2-3 alkalommal hozta a telefont, amikor azt a dalt énekeltük. Mondtam neki, hogy annyiszor eléneklem, ahányszor szeretné, de többször nem indítjuk el. Azóta elfogadta, hogy ez van. Én meg közben letöltöttem, így hallgatni lehet, és örül neki.

2021. febr. 20. 12:35
 16/31 anonim ***** válasza:
88%

Most már így annyi a megoldás, hogy nem engeded neki soha, végignézed a hisztit.

Én úgy neveltem, hogy a telefonok mindig tabuk voltak, baba korától. Tvben kapcsoltam neki később mesét, azt könnyebb szabályozni.

Most persze már tudja, hogy a telómon is van YouTube (5 éves múlt), de soha nem követeli. De én pl azért is rászónék, ha kézbe venné a telefonomat. (Nem szokta.) Nem játék.

Tudom, néha kézenfekvőnek tűnik a telefonozás, várakozásnál, orvosnál, de ha belegondolsz, mennyi hisztit előzöl meg vele, (és mennyivel hamarabb megtanul várni, mennyivel jobban fejlődik a szókincse és fantáziája), megéri inkább könyvet vagy játékot vinni, ha tudod, hogy le kell kötni. De igen, ez a nehezebb út. Csakhogy hosszú távon megtérül.

2021. febr. 20. 12:35
 17/31 anonim ***** válasza:
100%
Varázsszó. Nem. 13 hónapos a fiam. Heti 1x kb indítok neki en is dalt, táncolni rá meg ő is szereti nézni az animációt, de egyet és utána mondom, hogy nem. Persze vannak hisztisebb gyerekek is. Hisztire ne engedj neki. Gondolj bele. Mi is nagyon szívesen nyomkodjuk. Nyilván őket is érdekli. Nem kérdés.
2021. febr. 20. 12:43
 18/31 anonim ***** válasza:
76%

"Persze ha éhes a gyerek és nem etettem meg azt az ordítást is előbb utóbb abba fogja hagyni így is lehet gyereket nevelni"

Te ennyi esszel tényleg gyerekt vallaltal? Enni kell. Telefonnal játszani nem.

2021. febr. 20. 12:45
 19/31 anonim ***** válasza:
80%
Kapcsold ki a netet a telefonon mindig mikor elkéri. Majd indítsd el a youtube és mutasd meg, hogy elromlott nem működik.
2021. febr. 20. 12:54
 20/31 anonim ***** válasza:
81%

Nem minden gyerekből vált ki a videó ugyanolyan hatást, vannak erre hajlamosabb gyerekek, akik 5x annyira tapadnak minden függőséget okozó dologra, ingergazdag dologra, mint mások.

Tudom, láttam két ugyanolyan korú gyereket, az egyik rácuppant, mintha beszívta volna az arcát, a másik kicsit nézte, elvolt vele, aztán játszott mással. Majd 3 év múlva ki fog jönni, hogy valamilyen fejlődésbeli eltérés van nálatok is szerintem. Nagyon sok kisgyereket egyszerűen nem köt le. Van ilyen tvnél is, van, aki nem ül meg a mese előtt, más meg végigzombulja a másfélórás disneyt. És azok a "gyengébbek", akiket az ilyen ingerdús technikai kütyü be tud szívni.

2021. febr. 20. 13:03
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!