Kötelező gyerektartason kívül más se támogatja a gyereket?
59-es, szerinted ezek a havi 25-30 ezres gyerektartások, amiket manapság fizetnek az apukák, hol elegendő a gyerek szükségleteire, de most komolyan?
Az egy évben mondjuk 360 ezer forint legjobb esetben, és akkor ebben meg nem voltak olyan nagy kiadások, hogy pl. a gyerek kap egy új ágyat vagy író asztalt, netán számítógépet.
És milyen ruha az, amit te megveszel ilyen összegekböl, aztán 5-10 évig hordod? Mert az ilyen ruhák nem jönnek ki ennyi pénzből, mellesleg a gyerekek nőnek, mint a gomba, nekik nem lehet több évre ruhát venni.
#61 Érdekes módon én SZINTE MINDEN ruhadarabom minimum ennyi ideig hordom, és ebben vannak márkás és no name cuccok egyaránt. Persze időnként előfordul egy-egy kevésbé strapabíró darab, de nem ez a jellemző. A növekedést figyelembe vettem, kamaszként gyorsabban cserélődik a ruhatár, de akkor sem szükséges havonta vásárolni.
De mondom még egyszer, ha valaki szerint nem elégséges az adott összeg, a bíróság majd kérésére megmondja, mennyit kellene fizetnie az apának/anyának.
A nővérem egyszer három napig bőgött, amiért a volt férj "megfenyegette", hogy majd akkor fizet több gyermektartást, ha leteszi a cigit (havi 30-35 ezer).
62-es, rendben, csak ezek az összegek egy gyerek normális ellátásának felét sem teszik ki ilyen árak mellett.
De ha itt tartunk, nem is csak anyukának a dolga természetben ellátni a gyereket. Hány apuka jelentkezik, mikor a gyerek beteg, hogy most szól a munkáltatónak és elmegy vele táppénzre, hogy ne megint anyukának kelljen? De őszintén. Hányan igazítják a munkahelyüket ahhoz, hogy ha kell, hozni-vinni tudják a gyereket az óvodába?
Fizetni nem akarnak, anyuka adjon bele pénzt is meg minden mást oldalon is meg, mi?
63 Azért ez is vicces akinek cigire tellik, de a gyerek dolgaira apukát húzna le mègjobban.
Nőként szégyellem magam annyi olyat látok aki legújabb divatos ruhákban jár műköröm cigaretta , aztán dől belőle a panasz ,hogy Ja a Pisti alig ad gyerektartást semmire nem elèg. Ha magának tellik luxusra akkor a gyerekre is kellene jusson.
Az ilyen nők miatt hiteltelen annyira az egész és a pasik is sokszor ezt látják és emiatt olyanok, amilyenek.
És akkor ott a nagyobb kiadás pl. Egy telefont venni. Mert ugye akármilyen gagyi egy tinédzsernek nem jó. Én hoztam ki ha 16 000 részletre neki, ehhez jön a havi 6 000 bérlet, a havi 10 000 magán tanár matekból. És ott tartok h a gyerek meg nem evett a hónapba, meg nem ruhazkodott, meg nincs zsebpénz h barátnőkkel el tudjon menni valamerre. Apuka meg el mint marci hevesen a havi 400 bol! Nyaralni telelni wellnessre járt meg lehetett !! Természetesen a gyereke nélkül. És akkor még ő a jó apa
68 16 ezres részlet? Azért ne haragudj de egy gyereknek nem kell 2-300 ezres telefon!!! Ez tényleg a luxus kategória. Értelme sincs.
A magántanár néha szükséges ez igaz sajnos.
Hát nálunk ez furán van megoldva. Apa nem fizetett, meg nem is fizet gyerektartást, mert anya sosem kérte tőle, de viszont, ha úgy van, akkor elvisz vásárolni, ha meglátogat, akkor hoz csokit, energiaitalt vagy ami épp eszébe jut, meg kb. kéthavonta kapok tőle egy 20-ast. Ami nekem iskolába kell cucc azt mindig anya veszi, osztálypénzt anya fizeti, meg így minden mást is, de például apa fizeti a jogsimat, meg ő akarja nekem megvenni majd az első autómat, ha meglesz a jogsim.
Nekünk ez így bevált, sosincs veszekedés, hogy akkor most ki mit fizet stb..
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!