Kötelező gyerektartason kívül más se támogatja a gyereket?
"Vagy amúgy szerinted a pasi azért dolgozzon éjjel nappal hogy minden pénzt neked adjon? Lehet mondjuk házat akar venni vagy elmenni nyaralni a párjával. Minden hónapban küld 40ezret, szerintem az se kevés"
Hát erre gondolt volna akkor, amikor a válásig jutott, meg új barátnője/családja lett. Miért a gyerek meg a gyereke anyja szívjon? A gyerek shzületésével vállalta, hogy gondoskodik róla. Hogy utána megváltoztak a tervei, azért miért az szívjon, akinek ebbe nem volt beleszólása?
A 28 pedig tökéletesen fogalmaz.
Apuka nagy kínlódva fizet és ennyi ami neki kellemetlen. Nálunk pl évekig egy órára se viszi el, csak ha éppen két barátnő között van pár hónapig. Akkor heti néhány óra. Én 10 évig szívtam egyedül, hogy sose volt láthatás, tehát nekem sem volt 2 szabad órám sem. Nem, a gyerek szuületésével nem ezt vállaltam. Nekem is épp annyira járt volna a dszabadidő, mint az apjának. Az meg nem magyarázat, hogy magamnak szültem, mert nem. Magunknak szültem, ha tudom hogy 1 éves korától szívhatok egyedül, akkor nem szülök, hanem megvárom azt a társat, aki hasonlóan gondolkodik.
28-as vagyok. Igen, általánosítok.
Az általánosítás ugyanis mondhatni azt jelenti, hogy körülírunk egy olyan jelenséget, ami a többségre igaz - és az, amit leírtam, a többségre sajnos valóban igaz. Vagy nem? De őszintén.
Mellesleg, oda is írtam, hogy tisztelet a kivételnek. Mert vannak normális apukák, meg most én is tudnék példát hozni, hogy X aztán foglalkozik a gyerekével, Y meg egész életében dohányzott és mégsem lett egészségügyi problémája belőle, de azért, mert mind ismerünk kivételeket, attól még ÁLTALÁNOSSÁGBAN igaz lesz a negatív állítás.
28 lehet hogy az altalanositasod részben igaz. Tegyük fel hogy tényleg több az olyan elvált férfi aki a gyerek tartás fizetessel letudja az anyagiakat.
De ami indoklást felhoztal az torz és egyoldalú narratív a, illetve figyelmen kívül hagyja a nő felelősséget, illetve azt a nem anyagi kárt amit a férfi elszenved. Mert akkor lehet azt is általánosítani hogy a nők csak gyereket akarnak vehemensen meg egy pénzkiadó automatát.
Igen, vannak olyan apák, akiket megvisel hogy nem látják a gyereküket minden nap.
28 jól írta, ez a kisebbség.
A többség igenis önszántából lép le, mert unja a gyereket meg unja az asszonyt. Lehet hogy ez általánosítás, de akkor is ez tény.
"ugyanis manapság már sokkal több olyan van ahol a nő hibájából van a válás"
Tényleg? Erről van valamiféle hivatalos statisztikád vagy csak szerinted így van, és akkor így van?
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!