Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Gyerekvállalás szőrhullatós...

Gyerekvállalás szőrhullatós kutya mellé hogyan?

Figyelt kérdés

Olyanok válasza érdekel, akik már túl vannak ezen a problémán vagy éppen benne vannak. Kertem nincs, a kutyám nem fog az utcára menni, nekem ő családtag.

Jelenleg szabadon bóklászhat az egész lakásban, ágyban alszik, felmehet a kanapéra.

A gyerekvállalás még csak terv szinten van, nincs úton, de ez az ami a legjobban aggaszt. Nem akarnám, hogy két marékkal egye majd a kutyaszőrt. Hiába porszívózunk mindennap, vannak időszakok amikor rettenetes a szőrhullás.

Sokmindent próbáltunk már, másfajta táp, lazacolaj, minden napi fésülés, méregdrága sampon de nem használ semmi.

Nyilván el lehet keríteni a kutyát, de nem akarom majd csak egyik napról a másikra ekkora változásnak kitenni, hogy mostantól nem jöhet sem ide sem oda és max az előszobában aludhat, az nekem nem menne.

2021. jan. 7. 08:38
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:
100%
Szőnyeg ki, robotporszívó, ruhákhoz pedig szárítógép. Én sem raknám ki a kutyát.
2021. jan. 7. 08:41
 2/17 anonim ***** válasza:
81%
Robotporszivora meg egy szavazat! Nem lehet rövidre nyírni a szőrét? Ne haragudj de én lakásban megőrülnék az állandó kutyaszortol. Hogy tudjátok elviselni? Majd ha mászik a baba,a nyálas tenyerébe mind beleragad és utána veszi a szájába. Csak készülj lelkileg.
2021. jan. 7. 08:51
 3/17 anonim ***** válasza:
100%

Milyen fajta? Furminátor csodákra képes egy-egy vedlési időszakban, illetve a robotporszívó tényleg jobb keze egy otthonnak, nálam minden nap megy.

Elkeríteni nem kell a kutyát, de ágyról, kanapéról érdemes letiltani, már csak a falkában való elhelyezkedés miatt is.

Vegyetek egy furminátort és vedlési időszakban többször használjátok, akár naponta is.

2021. jan. 7. 08:53
 4/17 A kérdező kommentje:

Ezért is a kérdés... mi már megszoktuk, sokat takarítunk, konyhára ügyelünk, nyílván nem a kedvencünk a kutyaszőr, de szerencsétlent az utcáról fogadtuk be, soha nem tudnám továbbadni.

Viszont látom itt ott, hogy működőképes, hiszen rengetek baba mellett van franciabulldog, jack russel vagy beagle, ezeknek is nagyon hullik szőre, mégis együtt alszik a kutya a babával, gondolom ott itt megoldják valahogy.

A robotporszívóra én is gondoltam, kell belőle három, aztán mehetnek egész nap :D

2021. jan. 7. 08:55
 5/17 A kérdező kommentje:
Furminátorunk van. Rövidszőrű keverék.
2021. jan. 7. 08:56
 6/17 anonim ***** válasza:
100%
Nekünk mopszunk van egy 4 hónapos mellett. Havonta viszem kozmetikushoz fürdetni, sűrűn porszívózunk illetve a nappaliból most ki lesz rakva egy kicsit (nagy a ház, lesz tere így is bőven, na meg az udvar)felszerelünk biztonsági baba rácsot egy pár hónapra. Ennyi, én nem parázom ezt túl. Van egy 8,5 éves fiam is, mellette is mopsz volt kicsi korában, semmi gond nem volt.
2021. jan. 7. 09:00
 7/17 anonim ***** válasza:
70%
Három kutyával lakunk, naponta seprünk, porszívózunk, rendszeresen mossuk a plédjeiket, párnáikat. Szárítógéppel tényleg könnyebb. Az étrendváltoztatás és egyéb drága praktikák nem használnak, a kutyák rendszeresen váltják a szőrüket, ezt nem lehet kivédeni. A fésülés annyiból hasznos, hogy amit te szedsz ki a kutyából, az mehet rögtön a kukába, nem kell külön felporszívózni. A robotporszívóban nem hiszek, nálunk nem bírna el a mennyiséggel, és egyébként is kicsit káoszos a lakás. Az én tervem a kiságy, járóka, szóval a padlótól magasabban tartani a gyereket. Van egy heverő jellegű kanapénk, arra pl. leesésgátlót teszek majd, hogy a gyerek ne jusson le, a kutyák meg fel, így a játszószőnyeget majd oda tudom teríteni. Ha nem válik be, akkor a B terv sajnos a karámozás, amire viszont nem sok helyünk van. A kutyákat semmiképp nem dobnám ki.
2021. jan. 7. 09:02
 8/17 anonim ***** válasza:
100%
6. vagyok. Eddig nálunk is járókába tett játszószőnyegen volt a kicsi, de már le kell tenni a földre, kell neki a tér.
2021. jan. 7. 09:07
 9/17 A kérdező kommentje:
Köszi 6-os! 7-es, a te válaszod is nagyon hasznos! Nem tudom miért lettél lepontozva, de számomra jó ötleteket adtál!
2021. jan. 7. 09:07
 10/17 anonim ***** válasza:
45%
Talán mert ultragáz, hogy előbb zárná el a gyerekét, mint a kutyákat. Kicsi lakásba kell három kutya persze, a gyerek meg alkalmazkodjon.
2021. jan. 7. 09:12
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!