Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Akik sorba korkülönbség...

Akik sorba korkülönbség nélkül szülik a gyerekeket, azt nem nézik meg , aki nem akar több gyereket azt megnézik miért van ez?

Figyelt kérdés

Azt veszem észre az ismerőseim körében 25 évesek és mindenkinek van legalább egy 2 év körüli gyereke és pluszban még egy új szülött.

Nem értem ez most divat lett.

Tele van az instagram és fb vele, hogy mindenki terhes kistesót vár stb.

26 éves vagyok van egy 2 éves gyerekem és nem szertnék neki testvért.

Miért? Mert hiába van munkám, gazdag családom, és a férjem is gazdag.

Mindig gondolok arra, hogy nem stabil a párkapcsolatom ha válok nem akarok két gyerekkel válni.

És egy gyereknek megtudok adni bármit... legszebb ruhák, játék stb....

Miért lett elvárás több gyerek szülése és miért nézik meg azokat , aki nem akar több gyereket???

2021. jan. 6. 11:30
1 2 3 4
 31/40 anonim ***** válasza:
17%
Tízeneggyeskének, meg mindenkinek, aki hajlandó olvasni és gondolkodni és benne lenni egy emberi kommunikációban és nem csak a pirosar szórja.
2021. jan. 6. 14:38
 32/40 anonim ***** válasza:
10%

A "nagyon hülye vagy" személyeskedés.

Az "atvnél vagy takarító" nem érv. Ex cathedra nem érv.

Tagadjátok folyamatosan, hogy az anyagi hozzájárulás megélhetést jelent. Azt is, hogy anélkül nem lenne ennyi gyerek.

2021. jan. 6. 14:40
 33/40 anonim ***** válasza:
67%

De te osszemosod azt, hogy valaki szeretne X gyereket és a támogatási rendszer ezt támogatja, azzal, hogy valaki csak azért szül gyereket, hogy támogatást kapjon.

Nem mindegy.

Az első esetben olyanokról beszélünk akik maguk is befizetők az államkasszába. Tehát nem az államtól kapják a pénzt, hanem az állam szimplán csak elveszi tőlük, kicsit korrumpalja, majd konyoruletesen visszaadja.

2021. jan. 6. 14:44
 34/40 anonim ***** válasza:
78%

33. Én vagyok a 11es, köszönöm szépen, nekem van pénzem fűtésre meg minden másra is. Én több helyen is benne voltam ebben a szituációban,mind közvetlenül és közvetetten is. Az, hogy valaki elolvas valamit az interneten, ami nagyon szupernek hangzik, az nem azt jelenti, hogy az úgy is működik a valóságban. Senki nem beszélt itt arrólhhogy 90% nem tud olvasni vagy írni. Arról volt szó, hogy itt tény ként be lett állítva,hogy 10 millió és akkor dombon a tanya,amire én írtam , hogy az nem fix 10 millió és nem teljesn úgy van ez, ahogy a "nagy könyvben megvan írva". Aki nem tud önerőből amúgy se felnevelni egy gyereket az ezekkel az egyszeri támogatásokkal se fogja tudni, mert később úgyis kijön a sz@r.

De végül nekem még mindig nem tiszta, hogy a rosszindulatot akkor most annak címezted aki hajlandó gondolkodni?

2021. jan. 6. 14:51
 35/40 anonim ***** válasza:
57%
34. Milyen takarító? 😂 Olvasni tanulj már meg legalább, könyörgöm. Tehát most akkor mindenki aki gyereket szül, csak azért szül, hogy felvegye a támogatást? Érdekes gondolkodásod van.
2021. jan. 6. 14:54
 36/40 anonim ***** válasza:
68%

Én sokgyerekesként szólnék hozzá.

Mielőtt valaki beszólna, már nagyobbacskák. Amikor születtek, csak 10ezer ft adókedvezmény járt gyerekenként. Tehát nem pénzért születtek, és nem a semmire ;)

Szóval én azt veszem észre, hogy minket pont nem érdekel ha valakinek 1 gyereke van. Az sem ha egy sem. De az már jobban zavar, hogy minket mindenki csesztet a gyerekek száma miatt.....

Megkapom sokszor hogy mennyi a családi. Erre szoktam válaszolni, hogy neked 2 fizetésből 1et kell eltartani, nálunk ugyanúgy két fizuból 4et. Tehát ne sajnáld a családit. ;)

2021. jan. 6. 17:12
 37/40 anonim ***** válasza:
68%

38: szintén 4gyerekesként, nagyon egyetértek veled!

Én soha egyetlen szóval se bántottam azokat, akiknek egy vagy egy sincs.... Mégis folyamatosan jöttek a beszólások. Pedig mindketten diplomás, PhD-s kutatók vagyunk - semmiesetre sem a családi pótlékért, vagy a juttatásokért születtek a gyerekeink - hanem mert mi AKARTUK.

2021. jan. 6. 17:57
 38/40 anonim ***** válasza:
69%

Nekünk is 3 gyerekünk van egy sem CSok,babaváro.miatt születtek mikor ők születtek csak az adókedvezmény volt .

De azt kimondottan utálom hogy fórumokon egy gyermekesek és gyerektelenek,nézik le a 3 gyermekes szülöket,mindketten dolgoztunk,dolgozunk mai napig .élőben szerencsére nincs már olyan ismerősöm aki ilyen miatt beszólna .

2021. jan. 7. 07:13
 39/40 anonim ***** válasza:
52%

"Mindig gondolok arra, hogy nem stabil a párkapcsolatom ha válok nem akarok két gyerekkel válni."

Ha nem stabil a kapcsolat akkor egyet is miért?

Nekünk stabil, így mertünk (eddig) hármat vállalni, de nincs teljesen kizárva a negyedik sem.

A támogatások szerintem kívülről többnek, szebbnek látszanak mint a valóság.

A 10M csok és a 2,5M autóra mindkettő tipikusan olyan, hogy ha amúgy is ilyenben gondolkodsz akkor persze segítség. De nekünk inkább használt ház, használt autó van, így még támogatás nélkül is jóval olcsóbb volt.

Amit eddig ki tudtunk használni: harmadik gyerek születése miatt 0,5% a babavaro kamata (illetve most 3 évig nem kell fizetni) illetve a 4 milliós jelzálog csökkentés. És persze a családi pótlék, adokedvezmeny, de azok sok éve vannak. Ennyi.

Félreértés ne essék, nagyon örülök annak amit kaptunk, tényleg. De nem emiatt vállaltunk 3 gyereket. Ha az anyagiakat számoltuk volna akkor egyet se vállalunk, még mindig úgy érné meg legjobban!

2021. jan. 18. 17:52
 40/40 anonim ***** válasza:
Nem itélem el egyike t se,kérdező megértelek.sokan csok maitt szülnek,sokan azért mert ők sokan vanak tesok
2021. dec. 4. 16:33
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!