Nem volt nehéz kis korkülönbséggel gyerekeket vállalni? Többi lent.
Az már nem olyan kicsi korkülönbség. A nagy oviba megy, még Te a kicsivel otthon rendesen tudsz foglalkozni.
Nálunk 25 hónap a korkülönbség, a nagy 2,5 lesz,a kicsi 4 hónapos. 1 hónapig nehéz volt,aztán összeszoktak,jól be tudom osztani az időt,még főzök is szinte minden nap. Bár az én gyerekeim olyanok mint az angyalok :D
3 gyerekem van, az első és a második között 18 hónap, a második és a harmadik között 2 év korkülönbség van.
Igazából nekem nem volt annyira nehéz, mint amennyire rémisztgettek. Főleg az eleje volt a könnyű. A kicsit hordozókendőbe raktam, közben játszottam a naggyal. Ha szoptattam, akkor a nagyobb is odabújt vagy olyankor meséltem, énekeltem neki.
Akkor kezdett nehezedni a dolog, amikor a kicsi el kezdett mászni, érdeklődni a világ után. Már nem volt jó neki huzamosabb ideig kézben/kendőben, inkább játszani akart. Amivel csak annyi volt a gond, hogy mindig az kellett neki, amivel a nagy játszott, szétrombolta az építményeket, a nagy pedig féltékeny volt. De aztán fokozatosan ez is elmúlt, és el kezdtek együtt játszani.
Ami még kicsit nehéz volt, hogy még a nagy sem volt önálló, nagyon sok mindenben segíteni kellett neki, így pl. az öltözések meglehetősen sokáig tartottak...
3fiu, 27 és 20hó különbséggel, és szerintem nem olyan nehéz. A legkisebb nemsokár egy éves lesz, a két nagy már nagyon jó elvan együtt, azért vannak súrlódások, mert más a természetük, de alapjában véve nagyon szeretik egymást és a legkisebb tesót is.
Kiváncsi vagyok, ha a kicsi kicsit jobban jön-megy és elkezdődik a rombolós időszaka, mit kezdenek vele- eddig még remek az összhang.
3év korkülönbség az már nem olyan kicsi!!
Nekünk 3 és fél év van a két gyerkőc között. Én is nagyon féltem, hogy hogy fogok bírni kettő gyerekkel, meg hogyan lehet kettő gyerkőcöt szeretni.
Egyáltalán nem nehéz két gyerkőccel, nagyon alkalmazkodóak.
Az a szeretet, ami addig volt, míg nem született meg a második, az a szülés után százszorosára nőtt, szinte szétpukkadok a szeretettől, és a föld fölött lebegek :)))
Kezdeti nehézség sem volt (na jó: a nagy oviba/ból szállítása az első három hétben).
A saját tapasztalatom szerint és a környezetemben lévők alapján tapasztaltam, hogy 2 évesen rettentő nagy ugrás van a gyerekek fejlődésében. Akkor lettek szoba tiszták, szoktak le a cumiról. (az én fiam 2 éves és 2 hónaposan lett szoba tiszta, és az ismerőseim gyermekei is hasonlóan). Nagyon kis okos emberkék lesznek, mindet nagyon jól meg lehet velük beszélni, el lehet nekik magyarázni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!