Akik sorba korkülönbség nélkül szülik a gyerekeket, azt nem nézik meg , aki nem akar több gyereket azt megnézik miért van ez?
Azt veszem észre az ismerőseim körében 25 évesek és mindenkinek van legalább egy 2 év körüli gyereke és pluszban még egy új szülött.
Nem értem ez most divat lett.
Tele van az instagram és fb vele, hogy mindenki terhes kistesót vár stb.
26 éves vagyok van egy 2 éves gyerekem és nem szertnék neki testvért.
Miért? Mert hiába van munkám, gazdag családom, és a férjem is gazdag.
Mindig gondolok arra, hogy nem stabil a párkapcsolatom ha válok nem akarok két gyerekkel válni.
És egy gyereknek megtudok adni bármit... legszebb ruhák, játék stb....
Miért lett elvárás több gyerek szülése és miért nézik meg azokat , aki nem akar több gyereket???
Megélhetés azért az, mert anyagi gondokat kompenzálja a sok segíjjj. Bizony. Ha nem lenne ez a sok segíjjj, nem lenne ennyi baba.
Ezt tagadod? Szeritned lenne ennyi gyerek, ha nem lenne ez a sok pénzbeli csinnadratta?
Az szánalmas, hogy enélkül nincs gyerek vállalás. Persze. Az is szánalmas, hogy emiatt a piacon megjelenő plusz pénz felviszi mindennek az árát és emiatt sokan alul maradnak. Kivéve, akik 3 gyereket vallanak. Első gyerek 12 hetes onnantól már nem kell fizetni a babavárót, jön a 10 mis és jöhet a többi.
90%? Te aztán szeretsz nagyon mondani. Akinek van egy középfokú végzettsége, az már bőven igényelheti ezeket.
Persze, akinek sok van, annak még több lesz. És aki nem bulizott a suliban, hanem tanult, annak mégtöbb.
De ne dobálj már hamis számokkal, hogy 90%nak nem jó egy ingyen 10 misi!
21 akkor csak azokat kell támogatni, akiknek már fűtésre meg kajara sem telik?
Egy átlag pár se tud támogatás nélkül házat felújítani, pedig mi már gazdagnak számítunk, mert mindketten dolgoztunk.
Persze minek gyerek ha még házat felújítani sincs pénzünk, nem...? Akkor viszont kérem vissza az adómat.
Szia, én 32 éves vagyok, egy gyerekünk van. Nem szeretnék szülni többet, úgy, hogy stabil jó házasságban élünk férjemmel.
Ennek sokrétű oka van, nem csak anyagi. A csok és társai sem érdekelnek. Én lelki oldalról is megközelítem. Gondolok a 10-15 évvel későbbre. Azért hoztam világra egy kisbabát, hogy segítsem, nem csak anyagilag, hanem, hogy ne kelljen a suliba éhesen mennie, legyen meleg vastag kabátja, minőségi ételeket ehessen, gond nélkül tudjon tanulni, egyetem, jó alapot szeretnék biztosítani a jövőjéhez.
Engem anyám nem szeretett, öt testvérem van. Nem csomagolt tízórait. Semmit. Nem is mesélt, nem beszélgetett velünk. 18 éves koromban kitett otthonról, mondván, ha fiúzni van eszem, oldjam meg az életemet, hiszen nagykorú vagyok. El kellett mennem egy áruházba dolgozni. (azért voltam mindig a barátomnál, mert otthon nem volt külön szobám, se nyugodt pillanatom semmim nem volt)
Én nem akarom a gyerekemet még csak hasonlónak sem kitenni.
Diplomás körben dolgozom. Nem egy ember azért nem vállalt gyereket évekig, mert nem volt még az anyagi biztonsága.
Lehet minket gyűlölni. Sőt! Általában az emberek a tehetősebbet (nem is a gazdagot, csak azt aki náluk 3 forinttal többet keres, azt) utálja és nem a szegényeket sajnálja. Erről oldalas pszichológiai értekezések vannak. De még az Állatfarm is erről szól.
Az mindenkinek rossz, hogy nincs meg az anyagi biztonság akkor sem, ha diplomádz vagy szakképzettséged van. Aki meg nem képes egy középsulit elvégezni, az miből akár élni - másik kérdés. De a 8 általános, vagy alatta lévők köré közel sem 90%, inkább 14%. Nekik egy szöget nem lehet adni, mert tönkre teszik, vagy egy hegyet, mert elveszítik. Őket a társadalom kénytelen eltartani, mert képtelenek bármilyen munkára. Ők általában nem gyakoriznak, mert ahhoz túl csórók és írni sem tud némelyik.
Szóval ne keverjük a szert a szarral, aki itt van, az már nem a mélyszegény ember és gyakori böngészés helyett lehetne továbbképzésen is, hogy jobb jövője legyen.
A számok a születésnél nem hazudnak.
A kérdés még nem arról szólt, hogy ma kit akarunk gyűlölni. Ez nem egy hétköznapi, fideszes beszélgetés.
Itt arról szól, hogy kinek mi a tapasztalata és a véleménye
Ha te más tapasztalatával vitatkozol, ott bajok vannak.
Két bank között is hatalmas különbség van és az egyik a havi 950 ezer nettóra sem ad hitelt, másik meg minimálbérre is. Egy bank nem számít, csak tapasztalatnak, ha gondjaid vannak a hitel felvétellel irány a bankmonitor. Ott minden segítséget megkapsz, amit csak lehet!
Hidd el, nem az OTP az, ahol kedvesen fognak veled bánni! Vannak más bankok is.
Az, hogy neked még fűtésre sem telik, az érdekes. Én havi 40ezerből találtam fűtött szobát és 4 évig ott éltem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!